Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2021: Açık Eğitim Kaynakları: Yardımcı Rehberlerimiz

Yardımcı Rehberlerimiz

COVID-19 salgını sebebiyle eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulmuş olan ve sürekli güncellenen bu rehberde kütüphanemiz ile ilgili haberlere, COVID-19 hakkında billimsel kaynaklara, bu süreçte yayınevleri tarafından düzenlenen web seminerleri bilgilerine ve daha bir çok bilgiye ulaşabileceksiniz.

Makalelere farklı erişim yolları ile ilgili sizler için hazırladığımız rehberimiz bu konuda size yardımcı olacaktır. 

Bu rehberde araştırmanızın görünürlüğünü ve etkisini arttırmak için 6 adıma ve bu süreçte yardımcı olabilecek araç önerilerine yer verilmiştir.

Araştırmacı kimlik tanımlama ORCID'e kayıt olma ​ve çalışmalarınızı ORCID'e nasıl aktaracağınız ile ilgili bilgileri bu rehberimizde bulabilirsiniz.

Bu rehberimiz aracılığı ile Akademik makale yazımı ve referans düzenleme ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Açık erişim veri tabanları, açık erişim kitap veri tabanları, açık erişim tez veri tabanları, online açık ders, akademik arama motoru, açık erişim makaleler için araçlara bu rehberimiz aracılığı ile erişebilirsiniz.

Bilgisayarınızdan, tablet ya da akıllı telefonlarınızdan kütüphanemizin abone olduğu tam metin dergileri kolayca keşfedebilir, okuyabilir ve alanınızda önemli dergileri Browzine'i kullanarak takip edebilirsiniz. Bu konuda hazırladığımız rehber size yardımcı olacaktır.

Bu rehberimizde Kampüs dışı erişim yöntemleri ve Proxy2 ayarlarının nasıl yapılacağı ile ilgili detaylara yer verilmektedir.

Architecture, 

Engineering, 

Science,