Skip to Main Content

Kütüphane Haftası Etkinlikleri: Kütüphanelerde Depreme Hazırlık Paneli - Panelistler

Profesör Nurhan ECEMİŞ

Prof. Dr. Nurhan Ecemiş, doktora çalışmalarını New York Eyalet Üniversitesi – Buffalo’da zemin dinamiği ve geoteknik deprem mühendisliği alanında tamamlamıştır. Depremler sırasında zeminlerinin sıvılaşma potansiyelinin arazi deneyleri ile belirlenmesi üzerine birçok çalışması vardır. Sıvılaşmanın yeraltı boruları üzerindeki etkisi ve iyileştirilmesi üzerine laboratuvarda gerçekleştirdiği çalışmalar mevcuttur. TÜBİTAK ve AB tarafından finanse edilen birçok araştırma projelerinde yürütücü ve FHW, NSF ve NEES projelerinde araştırmacı olarak çalışmıştır. Halen geoteknik deprem mühendisliği ve özellikle sıvılaşma mekanizmasının anlaşılması kapsamında laboratuvarda ve arazide çalışmalarını sürdüren Prof. Ecemiş’in bilimsel makalelerine ikiyüze yakın atıfta bulunulmuştur. Bugüne kadar 10 adet yüksek lisans ve 1 adet doktora çalışması yönetmiştir. Halen birçok ulusal ve uluslararası dergi ve kuruluşta hakemlik ve bir uluslararası dergide yardımcı editörlük görevlerine devam etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Uğur DEMİR

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeki Lisans eğitiminin ardından Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Mühendisliği alanında tamamlamıştır. Aynı kurumda 2010-2020 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra İYTE Mimarlık Bölümü’ne 2021 yılında Doktor Öğretim Üyesi olarak katılmıştır. Betonarme yapılar, mevcut yapıların onarım/güçlendirilmesi ve yapısal deprem/yangın mühendisliği konularında çalışmalar yürütmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Berrin BALKAŞ YILMAZ

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik ve Psikoloji Bölümlerinden lisans, Kütüphanecilik Bölümü’nden yüksek lisans, 2005 yılında da Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. “Üniversitelerde Kütüphane Binaları Kullanım Verimliliğinin Yapı Biyolojisi Açısından İncelenmesi” başlıklı tezi Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından yayınlanmıştır. 2016 yılında Anadolu Üniversitesi’nden İşletme lisans, 2019 yılında Marmara Üniversitesi’nden İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ikinci yüksek lisans derecelerini aldı. Ayrıca, 2021 yılında Anadolu Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümünden de önlisans derecesi almıştır. İstanbul Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanındaki üçüncü lisans eğitimi ise halen devam etmektedir. 

Çalışma yaşamına 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde uzman olarak başlamış, buradaki 6 yılın ardından 5 yıl da aynı üniversitenin kütüphanesinde görev yapmıştır. 1999-2014 yılları arasında Koç Üniversitesi Kütüphanesi’nde Elektronik Kaynaklar Uzmanı, Teknik Hizmetler ve Arşiv Birim Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Kütüphane Sorumlusu vb. farklı birimlerde kütüphaneci, yönetici ve akademisyen olarak görev yapmıştır. 2015-2020 yılları arasında Ataşehir Adıgüzel MYO’da Dr. Öğretim Üyeliği ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanlığı yapmıştır. Yaklaşık yirmi ülkede incelediği kütüphane binalarını uluslararası ve ulusal yayınlar yaparak mimarlar ve kütüphaneciler ile paylaşmıştır. Halen kütüphane binası, sürdürülebilir mimarlık, çevre koruma, afet yönetimi konularının yanı sıra mobbing, tükenmişlik sendromu gibi iş sağlığını ilgilendiren konularda da araştırmalar ve yayınlar yapmakta ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir