Kütüphane Haftası Etkinlikleri: 50. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

50. Kütüphane Haftası Programı

İYTE 50. Kütüphane Haftasını Kutluyor!...

Her yıl Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasına denk gelen "Kütüphane Haftası" etkinlikleri kapsamında, 3 Nisan 2014 Perşembe günü Kütüphanemizde 50. Kütüphane Haftası kutlaması yapılmıştır. Bu kutlamada düzenlediğimiz "Anlatacak Bir Hikayeniz Olmalı" yarışmasında dereceye girenlere ve en çok kitap ödünç alanlara ödülleri verilmiştir. Ayrıca İYTE Girişim Topluluğu ve Düşün Taşın Derneği ile beraber "Nerelerde Kitap Okunmaz" adında bir fotoğraf sergisi ve “Girişimcilikte Sosyal Medya’nın Önemi” paneli gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin hazırladığı müzik dinletisi ile de programı renklenmiştir. Ardından da Gösteri Merkezimizde "Toplu Kitap Okuma Etkinliği" düzenlenmiştir.

Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı

TARİH: 3 NİSAN 2014 PERŞEMBE

YER: KÜTÜPHANE GÖSTERİ MERKEZİ

SAAT:12:30

Nerelerde Kitap Okunmaz?;

Kitapların zaman ve mekandan bağımsız her yerde okunabileceğini düşünen Düşün Taşın Derneği üyeleri tarafından Türkiye’nin dört bir yanındaki sıra dışı mekânlarda çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisidir.

Ülkemizdeki kitap okuma sevgisi ve bilincini arttırmak amacıyla 25 Ocak 2009 tarihinden itibaren 323 kez insanlarla birlikte Kitap Okuma Günleri etkinlikleri düzenleyen Düşün Taşın Derneği; kitap okuma oranlarını her yıl % 1 oranında arttırmak için çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşudur.

Değerli Kullanıcılarımız,

İYTE Kütüphanesi olarak “İYTE Kütüphanesinin sizin için anlamına, üniversite yaşamınızdaki önemine ilişkin” kısa hikaye yarışması düzenliyoruz.

Birinci olan yarışmacıya “e-Kitap Okuyucu”, 2.,3. ve 4. olan yarışmacılara ise “Charles Dickens Kalem” ödül olarak verilecektir. Hikayenize kütüphanemize ait bir resim veya kısa bir video ekleyebilirsiniz.

1964 yılından bu yana, her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası bu yıl 2014 Yerel seçimlerinin 30 Mart 2014 tarihinde olmasından dolayı,  1 – 6 Nisan tarihlerinde kutlanacak.  Bu yıl 50. Kütüphane Haftası olması nedeniyle kutlama etkinliklerinin tüm yurtta çok daha fazla ses getireceğine inandığımızdan, hikaye yarışmasının sonucunu da bu hafta içinde, Kütüphane Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceğimiz bir etkinlikte duyurarak, ödül töreni yapmayı planlıyoruz.

Yarışmaya tüm öğrenci, akademisyen ve idari personelimiz katılabilir.

Katılım için son başvuru tarihi: 21 Mart 2014 Cuma

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı