Kütüphane Haftası Etkinlikleri: 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

İYTE 54. Kütüphane Haftasını Kutluyor

1964 yılından bu yana; her yıl Mart ayının son haftasında başlayıp Nisan ayının ilk haftasını içine alan hafta "Kütüphane Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 54.'sü düzenlenen haftanın ana teması "Kültürel Değişim ve Kütüphaneler " olarak belirlenmiş olup, 26 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında "Kütüphane Haftası" Türkiye genelinde bir dizi etkinlikle kutlanacaktır.

İYTE Kütüphanesi olarak biz de 28 Mart 2018 Çarşamba günü "Kütüphane Haftası" kapsamında bir etkinlik planladık.

Tarih: 28 Mart 2018 Çarşamba

Saat: 12.30 – 14:30

Yer: İYTE Gösteri Merkezi

54. Kütüphane Haftası İYTE Etkinlik Programı

Açılış Konuşmaları

*Gültekin GÜRDAL - KDDB Başkanı

*Prof. Dr. Mustafa GÜDEN - Rektör

Müzik Dinletisi

*Büşra & Cem

Ödül Töreni

*YAZ-ÇİZ-ÇEK ödül töreni

*En çok okuyanlar ödül töreni

Müzik Dinletisi
*Canberk

Seminer

"İNTİHAL"

Dr. Güleda DOĞAN

Hacettepe Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü

NOT: Kahve, çay ve kurabiye servisi yapılacaktır.

54. Kütüphane Haftası İYTE Etkinliği

54. Kütüphane Haftası kapsamında 29 Mart 2018  Çarşamba günü  gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde; KDDB Başkanımız Gültekin Gürdal ve Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Güden'in açılış konuşmalarının ardından, Hafta kapsamında düzenlenen ve 3 dalda organize edilen yarışma sonuçlarına göre dereceye girenlerin ödülleri verildi. YAZ/ÇİZ/ÇEK şeklinde duyurduğumuz ve Edebi Mektup / Karikatür/ Fotoğraf dallarından oluşan yarışmaların teması "Kültürel Değişim ve Kütüphaneler" ana temasını da içinde barındıracak şekilde kullanıcılarımızın kendi eserlerinde kütüphanelerini anlatmaları üzerine şekillendi. Kazanan eserler video ile katılımcılara duyuruldu.

Video için YAZ/ÇİZ/ÇEK

İYTE Kütüphanesi sosyal medya hesapları üzerinden katılımcı eserler kullanıcıların oylarına sunuldu ve en çok oyu alan eserler her kategorinin birincisi olarak ilan edildi. Gerçekleşen etkinlik içinde müzik dinletisi ile katılımcıların hoş vakit geçirmesi sağlandı. Kütüphanemizden en çok kitap ödünç alan kullanıcılarımıza da ödülleri Daire Başkanımız tarafından takdim edildi.

Kütüphane Haftası kapsamında ayrıca son yılların önemli konusu "İNTİHAL"  hakkında araştırma sahibi ve Hacettepe üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü araştırma görevlisi

Dr. Güleda DOĞAN tarafından bir seminer verildi.

54. Kütüphane Haftası kapsamında İzmir'den gelen Kütüphane temsilcilerini ağırladık..

Creative Commons

Creative Commons Lisansı

http://libguides.iyte.edu.tr/kutuphanehaftasi isimli yazarın Hikaye, fotoğraf ve karikatür yarışması başlıklı eseri bu Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

http://libguides.iyte.edu.tr/kutuphanehaftasi bağlantısındaki esere dayalı olarak.