Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2019: Düzenlenen Eğitim Toplantıları

Knovel Eğitimi Semineri

Mühendislerin ve mühendislik öğrencilerinin, akademik güvenilirliği olan bilimsel bilgilere, analitik arama motorları sayesinde ulaşabildiği elektronik kitap platformu olan "Knovel" eğitim semineri 20 Aralık 2018 tarihinde Kütüphane Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilmiştir. Eğitim Elsevier firma temsilcisi tarafından verilmiştir.

Knovel Mühendislik ve alakalı tüm konu alanlarında elektronik kaynak, 600’den fazla interaktif denklem, 100.000’den fazla interaktif grafik ve tablo içeren Elsevier’in mühendislik veri tabanıdır.

Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları ile Rosetta Stone Dil Eğitim Aracı Eğitimi

İYTE Kütüphanesi ve IEEE İYTE Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle “Literatür Tarama ve Pratik Araştırma İpuçları Eğitimi” 19 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim EBSCO firma temsilcisi tarafından verilmiştir. 

Aynı gün EBSCO firma temsilcisi tarafından aboneliklerimiz arasında yer alan dil eğitim aracı “Rosetta Stone Library Solution” ile ilgili eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Web of Science Eğitim Toplantısı

                                                                                                                                                                                                                                         

EKUAL kapsamında erişimimize açık olan "Web of Science" veri tabanı için 5 Aralık 2018 tarihinde İYTE Gösteri Merkezi'nde kullanıcı eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir. Eğitim firma temsilcisi tarafından verilmiştir.

Web of Scince Hakkında:

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar. Araştırma alanınızda yayın üreten uzman araştırmacıların çalışmalarındaki referans bilgilerini ve konu ilişkilerini kullanarak birbiriyle ilgili tüm kayıtlara linkler verir.

Web of Science Core Collection: Citation Indexes

  • Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED) --1970-present
  • Social Sciences Citation Index (SSCI) --1970-present
  • Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) --1975-present
  • Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI-S) --1990-present
  • Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (CPCI-SSH) --1990-present
  • Emerging Sources Citation Index (ESCI) --2015-present​

Turnitin Eğitim Toplantısı

                                                               

 

EKUAL kapsamında kullanımııza açık olan Turnitin intihal tespit yazılımı için 30 Ekim 2018 tarihinde İYTE Gösteri Merkezi'nde eğitim semineri gerçekleştirilmiştir. Eğitim firma temsilcisi tarafından verilmiştir.

Turnitin OriginalityCheck, eğitimcilerin, öğrenci ödevlerini yanlış alıntılama ve olası intihale karşı sürekli olarak güncellenen veri tabanı ile karşılaştırarak kontrol etmelerini sağlar. Her bir Orijinallik Raporu, öğrencilerin akademik doğruluğunu korumanın yanında aynı zamanda öğretmenlere öğrencilerine doğru alıntılama yapmayı öğretme fırsatı sunar.

 

AE Haftası: Creative Commons Türkiye & OpenAIRE Ortak Webinarı

Açık Erişim Haftası 22-28 Ekim tarihleri arasında tüm dünyada “açık bilgi için adil yapıların tasarlanması” (=designing equitable foundations for open knowledge) teması ile kutlanmıştır. Haftayı kutlamak ve konu hakkında farkındalık yaratmak için İYTE Kütüphanesi'nin proje ortaklarından olduğu OpenAIRE Advance ile Creative Commons (CC) Türkiye ortak bir webinar etkinliği gerçekleştirmiştir. 

Konuşmacılar: 
Gültekin Gürdal, Açık Erişimin Ötesinde: Açık Bilim ve OpenAIRE | İYTE KDDB, OpenAIRE Advance Türkiye Proje Yürütücüsü
İlkay Holt, Creative Commons ve Açık Bilim için Önemi | Creative Commons Türkiye Şube Temsilcisi
Orçun Madran, Öğr. Gör. Creative Commons Açık Lisansları Nasıl Kullanılır | Hacettepe Üniversitesi, Creative Commons Türkiye Şube Lideri

Gültekin Gürdal'ın sunumuna aşağıdaki görsele tıklayarak erişilebilir.