Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2021: Yeni Abonelikler

2021 Yılı Yeni Abonelikler

Bu bölümde kütüphanemiz tarafından sunulan veri tabanları/elektronik kaynaklarla ile ilgili 2021 yılında gerçekleştirilen yenilikler ve yeni abonelikler ile ilgili bilgilendirmeler yer almaktadır.  Kütüphanemiz tarafından sunulan 100'ün üzerinde veritabanı/elektronik kaynak listesine Kütüphane web sitemiz VERİTABANLARI altından ulaşılabilmektedir. 

Veritabanları sayfasında kütüphanemiz aracılığı ile sunulan tüm e-kaynaklar alfabetik olarak görülebilir, konulara, türüne vb. göre daraltılabilir ve ilgili başlığa tıklanarak içeriğine erişilebilir.

Eğer kampüs dışından bağlanılıyorsa ilgili başlığa tıklandığında kampüs dışı erişim için ara bir sayfaya yönlendirmektedir. Gelen sayfada Enstitü e-mail adresi ve şifre yazılarak ilgili veri tabanına ulaşılabilmekte ve lisans anlaşması kapsamında erişim olan tüm içeriğe tam metin erişilmektedir.

Dergiler OverDrive (İYTE Dijital Kütüphanesi) Platformunda

Aboneliğimiz kapsamında RB Digital platformundan eriştiğimiz aşağıda isimleri yer alan dergiler OverDrive (İYTE Dijital Kütüphanesi) platformuna taşınmıştır. Platform değişikliğinden dolayı 2021 yılı sonuna kadar 3.300'ün üzerinde dergi de OverDrive platformundan erişimimize açık olacaktır. Dergi listesini görmek için tıklayınız.

  • a+u Architecture and Urbanism a+u 
  • Architectural Review Asia Pacific
  • Detail
  • Time Magazine International Edition
  • Topos 
  • Watercolor Artist 
OverDrive (İYTE Dijital Kütüphanesi) platformunda elektronik kitaplar, sesli kitaplar, videolar ve dergiler yer almaktadır. OverDrive platformunun yanı sıra bu kaynaklara hem mobil hem de internet sitesi üzerinden Libby aracılığıyla da erişilebilmektedir. 
OverDrive (İYTE Dijital Kütüphanesi) platformundan veya https://libbyapp.com/welcome adresinden bağlanılarak (Enstitü eposta adresi ve şifre) koleksiyonumuzda yer alan kaynaklar çevrim içi okunabilir veya ödünç alınabilir.
Libby kullanımı ile ilgili https://www.overdrive.com/apps/libby/ adresini ve broşürü inceleyebilirsiniz.

 

Cumhuriyet Gazetesi Abonelik

Cumhuriyet gazetesine abonelik gerçekleştirilmiştir. 1930 yılından bugüne Cumhuriyet gazetesi ve eklerinde yayınlanan haber küpürlerine erişilebilir ve çevrimiçi olarak okunabilir.

Kütüphane web sitemiz "Veritabanları" başlığı altından erişilebilmektedir.

JoVE Yeni Koleksiyonlara Abonelik

Video tabanlı ilk hakemli bilim dergisi olan JoVE koleksiyonlarından yeni konu başlıklarına abonelik gerçekleştirilmiştir. Abone olduğumuz tüm başlıklara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

JoVE Video Journal (Research): Akademisyenlerin araştırmalarında kullanabilmesi için hazırlanmış videolardan oluşmaktadır. Yeni bir teknik geliştirmek isteyen akademisyenler bu bölümlerdeki videoları izleyerek kendi deneylerini yapabilirler. Abone olduğumuz başlıklar:

  • Biology 
  • Bioengineering 
  • Chemistry 
  • Engineering 
  • Immunology and Infection 
  • Neuroscience 
  • Biochemistry

JoVE Science Education (Education): Öğrenci eğitimi için hazırlanan ve konuları görsel olarak açıklayan videolardan oluşmaktadır. Akademisyenler bu içerikleri derslerinde eğitim amaçlı olarak kullanabilirler. Tüm videolarda Türkce altyazı seçenegi mevcuttur. Abone olduğumuz başlıklar:

  • Basic Biology
  • Chemistry
  • Engineering
  • Physics

JoVE Core: Lisans derslerinde öğretilen kavramları yüksek etkili animasyonlar ve gerçek hayat deneyleriyle açıklayan video ders kitapları. Abone olduğumuz başlıklar:

  • Core Biology

JoVE Lab Manual: Lab Manual Chemistry ve Lab Manual Biology. 

Kütüphane web sitemiz "Veritabanları" başlığı altından erişilebilmektedir.

 

Türk Edebiyatı ve Dünya Edebiyatı - Sayısal Kitap

Türkçe dijital kütüphane veri tabanı olan Sayısal Kitap'ta yer alan Türk Edebiyatı ve Dünya Edebiyatı'ndan 1.139 kitaba abonelik gerçekleştirilmiştir.

Sayısal Kitap kullanım kılavuzu için tıklayınız. 

Kütüphane web sitemiz "Veritabanları" başlığı altından erişilebilmektedir.

Turcademy - Türkiye Akademik Yayınlar Platformu

Türkiye’de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınları dijital olarak sunan TURCADEMY Türkiye Akademik Yayınlar Platformu veri tabanında Mühendislik, Doğa Bilimleri paketlerinin yanı sıra Yapı Kredi Yayınları paketine de abonelik gerçekleştirilmiştir.

Turcademy, Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla Informascope firması tarafından geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur. 

Kütüphane web sitemiz "Veritabanları" başlığı altından erişilebilmektedir.

İntihal.net

Akademik çalışmalarda benzerlik tespiti yapmak için Türkiye'de üretilmiş olan İntihal.net programı TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında kullanımımıza açılmıştır.

İntihal.net’de doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. intihal.net’de sınıf mantığı klasör sistemi üzerine kuruludur. Akademisyen hesabında, öğrenci ödevleri için kolaylıkla sınıf oluşturabilir ya da bir sınıf oluşturma zorunluluğu olmadan kişisel dokümanınızı test edebilirsiniz. Öğrencilerin ödevlerini yüklemesi için oluşturduğunuz sınıfın klasör kodunu bilmesi yeterlidir.

İntihal.net’in üye ekranında bulunan E-Posta kısmına kurum e-postanızı yazmanız gerekmektedir. Üye bilgilerinizi doldurduktan sonra onay e-postası alacaksınız. Sorun yaşamanız durumunda library@iyte.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

Kullanım Kılavuzu

Kütüphane web sitemiz "Veritabanları" başlığı altından erişilebilmektedir.