Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2016: Düzenlenen Eğitim - Tanıtım Seminerleri

Knovel Mühendislik Platformu Eğiimi

​Mühendislerin ve mühendislik öğrencilerinin, akademik güvenilirliği olan bilimsel bilgilere, analitik arama motorları sayesinde ulaşabildiği elektronik kitap platformu olan, aboneliklerimiz arasındaki "Knovel" eğitim semineri 14 Mart 2016 tarihinde Kütüphane Gösteri Merkezi'nde yapıldıİYTE Kütüphanesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen eğitim, Elsevier firmasından Hesham Nassar tarafından verildi.

Knovel ‘ın araştırma yapmadaki önemi ve zaman kaybını önlemesine vurgu yapılan eğitimde, özellikle aşağıdaki konular dikkat çekti:

  • Mühendislik dilini anlayan arama motoruyla formüllerdeki, tablolardaki ve grafiklerdeki bilgiler dahil her türlü doğru bilgiye erişimi mümkün kılar.
  • Sonuçları analiz etmek için özgün yöntemler sunar.
  • Araştırmacılar, mühendislik ile ilgili e-kitapların içerisinde yer alan tablolarda ve grafiklerde formüllerle kendi değerlerini oluşturup interaktif olarak işlem yapabilmekte ve bu verileri Excel’e aktarabilirler.
  • Araştırmacılar; interaktif olarak bilgileri sınıflandırır, karşılaştırır ve onları yeni araştırmalarında otomatik olarak kullanabilirler.
  • Data search seçeneği sayesinde elementler ile ilgili özel aramalar yapılabilir.

Knovel, mühendislik konularında yayın yapan dünyanın önde gelen yayınevlerinden ve AASHTO, AIAA, AIChE, AMACOM, ASCE, ASHRAE, ASME, SAE gibi meslek örgütlerinden sağladığı mühendislik içeriğiyle araştırmacıların yardımcısıdır.

Eğitim semineri sonunda; Knovel firması tarafından, katılım formunu doldurarak eğitime katılanlar arasında çekiliş yapılarak, bir kişiye tablet verildi. Çekilişteki şanslı isim Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programı öğrencilerinden Sinan Pehlivan oldu.

Hikaye ve Fotoğraf Yarışma Sonuçları - 52. Kütüphane Haftası İYTE Etkinlik Sonrası

"52. Kütüphane Haftası" kapsamındaki etkinliğimizi 29 Mart 2016 Salı günü Rektörümüz Sayın Mustafa Güden ve Rektör Danışmanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet E. Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirdik. 

KDDB Başkanımız Gültekin Gürdal ve İYTE Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Güden'in açılış konuşmalarının ardından, 52. Kütüphane haftasına özel olarak düzenlediğimiz "Mekan Kütüphane" isimli kısa hikaye ve fotoğraf yarışmamızda dereceye girenler ile en çok kitap ödünç alan kullanıcılarımıza ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra, İYTE Müzik Topluluğu Üyeleri; Metin Ertan, Batuhan Özkan ve Canberk Öztürk keyifli bir müzik dinletisi sundu.

Hikaye Yarışması Sonuçları: 

  1. Canan Üçüncü - Yıkılış
  2. Gönenç Kurpınar - Mekan Kütüphane
  3. Pelin Acar - Konçlu Mavi Ayakkabılar

Fotoğraf Yarışması Sonuçları - Instagram Üzerinden:

  1. Ayser Karcı  
  2. Bersu Tekin 
  3. Buğrahan Tabak 

Yarışmaya katılan tüm hikaye ve fotoğraflara aşağıdaki link aracılığı ile erişebilirsiniz:

http://libguides.iyte.edu.tr/kutuphanehaftasi