Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2016: En Çok Ödünç Alınan Edebi Kitaplar

En Çok Ödünç Alınan Edebi Kitaplar (Ocak - Haziran 2016)

İnce Memed

"İnsan, tanıdığını sandığı insanı 
kendisine benzeterek tanır."




 

Masumiyet Müzesi

"Gerçek aşk acısı, varlığımızın en temel noktasına yerleşir, bizi en zayıf noktamızdan sımsıkı yakalar ve diğer bütün acılara derinden bağlanarak bütün gövdemize ve hayatımıza hiç durduralamayacak bir şekilde yayılır."​

Empati - Empathy
"Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki, onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar."

Cesur Yeni Dünya: Brave New World

"Örümceklerin yapısını düşünecek olursak, örümcek ağları kaçınılmazdır. İnsan yapısını göz önüne alınca, din olgusu da kaçınılmazdır. Örümcekler nasıl ki sinek tuzakları yapmadan edemezlerse, insanlar da simgeler yaratmadan duramazlar."

Olasılıksız - Improbable

"Hiçbir zaman risk faktörü yok edilemezdi, tamamen yok edilemezdi. Böyle bir şey asla hesaplanamazdı. İşte hayatın en güzel tarafı da buydu; her şey olabilirdi. Her ne kadar olasılıksız olursa olsun olabilirdi. Olasılık dışı olan bir olay mutlaka olurdu."

Kardeşimin Hikayesi

"Ne mutlu cehaletin koruyucu rahmi içinde bir cenin gibi büzülüp yatanlara..."


Kürk Mantolu Madonna 

"Her şeyi, her şeyi, bilhassa ruhumu hiç bulunmayacak yerlere saklamalı..."

   

Dehşetin Kanlı Gölgesi Caligula: Biyografik Roman 

"İnsan, yok edileceğini bildiği bir yolun üzerinde gidiyor ve atlarını kontrol edemiyorsa eğer, başına geleceklere razı olmak zorunda."

 

İhanet Noktası 
"Her şeyden önce siyaset, sadece seçimi kazanmak demek değil, tartışılmaz şekilde kazanmak demekti; yani vizyonu taşıma kuvvetine sahip olmak."

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

"Saatin kendisi mekân, yürüyüşü
zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki, zaman ve mekân,
insanla mevcuttur!"