Skip to Main Content

OpenAIRE: OpenAIRE Newsletter

OpenAIRE Newsletters

OpenAIRE Newsletter April 2019

  • İçerik sağlayıcılar için OpenAIRE kontrol paneli (https://provide.openaire.eu):  Ekim 2018 den bu yana uygulamada olan, içerik sağlayıcıların (arşivler, veri arşivleri, dergiler, toplayıcılar, CRIS sistemleri) OpenAIRE ile etkileşim içerisinde içeriklerini paylaşmak, bulmak ve zenginleştirmek için tek noktadan sunulan bir web hizmetidir. İçerik sağlayıcılara yönelik olarak içeriklerini geliştirmek ve küresel standartlarda birlikte çalışabilirlik için doğrulama, kaydetme, zenginleştirme, ölçme gibi bir dizi hizmeti içermektedir.
     
  • OpenAIRE Kullanım Örnekleri - Açık Bilimin Uygulanması (https://www.openaire.eu/use-cases) : Araştırmacılar, araştırma toplulukları ve araştırma altyapıları, içerik sağlayıcılar, fon sağlayıcılar ve araştırma koordinatörleri gibi farklı kullanıcılarına yönelik olarak sunulan OpenAIRE'in Açık Bilim hizmetleri çerçevesinde kullanım senaryolarının toplanmasının bir sonucu olarak, Açık Bilim kullanım durumlarını ve en iyi uygulamaları paylaşmak için OpenAIRE portalında yeni bir bölüm yer almaktadır. Şu anda 5 kullanım senaryosu bulunmakta:
     
    • Matchbook: Bilimsel işbirliğini teşvik etmek için yeni bir danışman hizmeti
    • Viper: Görsel proje gezgini
    • Data2Paper: Scholix entegrasyonu
    • ISCTE-IUL: OpenAIRE API'leri ve Açık Bilim Yönetimi
    • HADDOCK ve Zenodo: OpenAIRE ve EOSC-hub hizmetlerini kullanmak işbirliklerini kolaylaştırdı
       
  • Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Raporu - Araştırma değerlendirilmesi ortak bir sorumluluktur: EUA yaptığı son açıklamada, araştırma değerlendirilmesinin karmaşık görevinde yer alan tüm oyuncuları ve kavramları sorguluyor.
     
  • Açık Bilim ve Büyük Veri Çağında araştırma politikası izleme - Ne (göstergeler) Nasıl (altyapılar): Science Europe'un desteği ile OpenAIRE ve Data4Impact tarafından organize edilen araştırma politikası izleme ve göstergeleri ile bunların altyapı ve hizmetlerle nasıl ilişkilendirileceği konusunda 27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Gent- Belçika'da düzenlenecek olan çalıştay ile ilgili bilgi.

E-bülten: https://www.openaire.eu/newsletter/view/1/169-openaire-newsletter-april19

Content Providers Newsletters

OpenAIRE İçerik Sağlayıcıları Şubat Bülten

OpenAIRE'in içerik sağlayıcıları için hazırladığı bültenin Şubat sayısı yayınlandı. Şubat sayısında OpenAIRE tarafından içerik sağlayıcıları için sunulan hizmetler ile ilgili rehberler ve eğitim kaynakları tanıtılıyor. Aynı zamanda OpenAIRE Kontrol Panelindeki en son yenilikler anlatılıyor ve içerik sağlayıcıları için her ay düzenlenen web konferansları hakkında bilgiler yer alıyor.  Şubat bültenine ulaşmak için tıklayınız.