Skip to Main Content

Koronavirüs (COVID-19) Rehberi / Coronavirus (COVID-19) Guide: Uzaktan Eğitim ve Evden Çalışmak

COVID-19 salgını sebebiyle eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. / It has been prepared to support education due to the COVID-19 outbreak.

BoClips'den Eğitimciler için Ücretsiz Uzaktan Eğitim Kaynak Kiti

BoClips, COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen eğitimcileri desteklemek için uzaktan öğrenme konusunda bir kaynak kiti oluşturdu. 

Bu zorlu süreçte eğitimcilere destek olabilmek için; yeni fikirler sunabilecek ve ilham sağlayabilecek eğitim videolarından ve strateji dosyalarından oluşan bu kaynak kitine ulaşmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt olmak için tıklayınız.
Herhangi bir mail adresi ile kayıt olabilirsiniz.

Boclips Hakkında

Tescilli algoritmalar, daha sonra bu videoları dünyadaki eğitim sağlayıcıları tarafından kullanılan müfredata ve kurslara entegre eder (eğitim yazılımı tasarımcıları, eğitmenler ve öğrenciler için uygun arama sonuçları sağlamak gibi).

Öğrencilerin ve öğretmenlerin her yerde 40’tan fazla içerik üreticisinin ilgi çekici, eğitici videolarını arayabilmesi, izlemesi ve paylaşmasını sağlar. Öğrenciler ve öğretmenler ayrıca, ortak çalışma özelliklerinden yararlanabilir ve en sevdikleri içeriklerin oynatma listelerini başkalarıyla paylaşmak için hazırlayabilirler.

Özellikleri:

  • Dilediğiniz konu ve başlıklarda içerik sağlanabilmektedir.
  • Kullanıcı öneri ve görüşleri dikkate alınmaktadır.
  • Çoğunluğu İngilizce olmak üzere, Fransızca, Arapça, Çince ve İspanyolca gibi çeşitli dillerde içerik mevcuttur.
  • Videolara talep edildiği taktirde alt yazı eklenebilmektedir.
  • Talep edildiği taktirde yerel müfredat ve yerel içerik için çalışma yapılacaktır.
  • İngiliz ve Amerikan eğitim müfredatına göre bölümlendirme yapılmıştır.
  • Haber içerikleri (Bloomberg, Getty, Sky News, Sky News Arabia, AP, Xinhua News Agency and Reuters) günlük olarak güncellenmekte, diğer içeriklere ise haftalık olarak eklemeler yapılmaktadır.
  • Herhangi bir reklam uygulaması yoktur, site dışarısına yönlendirme yapılmamaktadır.
  • LMS (Eğitim Yönetim Sistemleri) ile entegrasyon imkanı vardır.

undefined

Uzaktan Eğitim ve Evden Çalışmak İçin En İyi Açık Kaynak Araçları

Opensource.com

COVID-19 salgını nedeniyle dünya çapında evden çalışma ve uzaktan eğitime geçiliyor. Bu süreçte sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı açık kaynak araçlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Sanal Toplantı Yazılımları

Bazı sanal toplantı ve web semineri yazılımları örnekleri:

The MERLOT Eğitim Kaynakları

MERLOT, uluslararası eğitimciler, öğrenciler ve araştırmacılar topluluğu tarafından yönetilen, çevrimiçi öğrenmeye erişim sağlayan, materyalleri ve içerik oluşturma araçlarını destekleyen bir sistemdir. Sistem içerisinde 92,990 eğitim kaynağı barındırmaktadır.

MEF Üniversitesi’nden Canlı İnteraktif Online Ders İşlenişi İle İlgili Öneriler

MEF Üniversitesi tarafından, 6 yıllık Flipped Learning deneyimine dayanarak ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin çalışmalarının da incelenerek online eğitimde yol gösterici olması amacıyla oluşturulan dokümana ulaşmak için TIKLAYINIZ.

6 Adımda Daha Verimli Sanal Toplantılar