Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Temmuz 2023: Sergiler

SERGİLER

Arkas Koleksiyonu'nda Pencere..

 

Arkas Koleksişonu'nda "Pencere" sergisi, pencereyi mimari bir öğe olarak ele almanın ötesinde,  pencerenin açıldığı anlam katmanlarına odaklanan kapsamlı bir resim seçkisi sunuyor. Sergi, 18.yüzyıldan 20.yüzyıla kadar Türkiye'den ve yurt dışından çeşitli sanatçıların resmettiği pencerenin tuvaldeki temsilini sorguluyor..

Arkas Koleksiyonu'nda "Pencere",  23 Temmuz'a dek Arkas Sanat Merkezi'nde görülebilir. 

https://arkassanatmerkezi.com/

1923-2023 Cumhuriyetin 100.yılında "23 Çağdaş Kadın Heykeltraş"..

23 kadın heykeltraşın eserlerinden oluşan ve Cumhuriyetin 100.yılı şerefine hazırlanan sergi, izleyicileri çağdaş heykel sanatı örnekleriyle bir araya getiriyor.. 

Cumhuriyetin 100 yılı vesilesiyle hazırlanan açık hava sergisi, 29 Temmuz'a kadar, İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda..

Onay Akbaş, ­Çizgi - Bir Uçtan Öbür Uca - Eskizler '1984 - 2023'..

onay-akbas-C2ADcizgi-bir-uctan-obur-uca-eskizler-601984-202360

 Onay Akbaş'ın, ­Çizgi - Bir Uçtan Öbür Uca - Eskizler `1984 - 2023` başlıklı sergisi, 30 Temmuz'a kadar Fuar Atlas Pavyonu`nda görülebilir..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/onay-akbas-C2ADcizgi-bir-uctan-obur-uca-eskizler-601984-202360

Etik Sanat Evi 4.Monoprint Günleri Sergisi..

etik-sanat-evi-4-monoprint-gunleri

Kültürpark Atlas Pavyonu 1 Haziran - 30 Temmuz tarihleri arasında 4.Monoprint Günleri Sergisi'ni ağırlıyor..

Sergi, 19 Aralık 2022 tarihi ile 27 Nisan 2023 tarihleri arasında haftanın belirlenmiş günlerinde İzmir içinden ya da dışından gelen 100’e yakın baskı resim ve farklı disiplinlerden sanatçıların Etik Sanat Evinde yaptığı çalışmalardan oluşmaktadır.

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/etik-sanat-evi-4-monoprint-gunleri

İzmir`in Kültürel Değerleri Resim Yarışması Sergisi..

izmir60in-kulturel-degerleri-resim-yarismasi-sergisi

Konak Metro Sanat Galerisi 9 Haziran - 30 Temmuz tarihleri arasında İzmir`in Kültürel Değerleri Resim Yarışması Sergisi`ni konuk ediyor..

TEMA:META Disiplinlerarası Karma Sergi..

TEMA:META Disiplinlerarası Karma Sergi, 10 Haziran – 8 Temmuz 2023 tarihleri arasında Tilki Sanat’ta!

https://www.izmir.art/tr/tema-meta-disiplinlerarasi-karma-sergi?seans=647f2b6fb2553079727a4d7d

Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde..

Ursula K. Le Guin’in dizelerinden ilham alan, Fulya Çetin, Günseli Baki, Monica Papi, SENA, Sezgi Abalı, Şafak Şule Kemancı ve Yekateryna Grygorenko’nun işlerini bir araya getiren sergi, 2 Haziran ile 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

https://www.izmir.art/tr/evinde-gibi-ruhun-evsiz-yerlerde?seans=646f55bd30a884ab52b7fcc3

Yeryüzüne Övgü..

Bayetav Sanat 6 Mayıs – 17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Sevim Sancaktar’ın küratörlüğünü üstlendiği Yeryüzüne Övgü adlı sergiyle kapılarını açıyor.

Sergideki eserler ve araştırma projeleri “Yeryüzü ile ilişkilenme hâllerimizi farklı varoluş biçimleri üzerinden nasıl yeniden düşünebiliriz?”, “Dünya insan eliyle şekillendirilirken onu nasıl daha kapsamlı algılayabiliriz” ve “Bunun için bizlere düşen sorumluluk ne?” sorularını bir kez daha hepimizin gündemine taşıyor..

Kirke Paradoksu..

Kirke, gücünün farkına vararak, onu güçlendirmek için çalışan ve görmezden gelinip aşağılandığı zorluklar karşısında kendini sıfırdan yaratmak için mücadele eden, kaderine terk edilmiş yalnız bir kadının kendinden tanrıça yaratmasının hikayesidir. 

 

Kirke Paradoksu adlı sergi, 8 Temmuz'a dek Alsancak-Galeri A Sanat Sergi Merkezi'nde..

https://www.izmir.art/tr/kirke-paradoksu?seans=6488419c67be945e0c7bf80c

Sekanslar / İzler..

Ömrünü, yapıtlarına ve üniversitelerde verdiği güzel sanatlar eğitimine adamış olan ressam Prof. Hayati Misman’ın “Sekanslar/İzler” adlı gravür sergisi, sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde, Urla Dam Sanat Galerisi’nde  23 Temmuz’a kadar görülebilir..

https://www.izmir.art/tr/hayati-misman-sekanslar-izler-gravur-sergisi?seans=648f412faac1bf604c7e84fb

 

Saküder Sanatçılar Hatıra Ormanı Resim sergisi..

Saküder Sanatçılar Hatıra Ormanı Resim sergisi, 7-30 Temmuz tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde..

Şahmaran Sergisi..

 

sahmeran-sergisi

Türk mitlerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla bir araya gelen 37 sanatçının çalışmaları, 9 Temmuz'a dek Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi  giriş galerilerinde ziyaret edilebilir..

Camda Antik İzmir Koleksiyon Sergisi..

Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kültür Merkezi Cam Süsleme Atölye eğitmenleri Gülten ve Melih Kular yönetiminde 33 kursiyerleri ile birlikte ana teması Camda Antik İzmir olan ve İzmir yöresinin antik buluntularının cama kazınarak işlendiği bir koleksiyon hazırlandı.. 

Camda Antik İzmir Koleksiyon Sergisi, 14 Temmuz – 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde..

Arkhe: AI sergisi..

İnsanın teknoloji ile birlikte varoluşuna ve ayrılması güç bir bütünleşme haline gelmesini içeren çalışmalara odaklanan Arkhe: AI sergisi, 11–30 Temmuz tarihlerinde İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

Gözümdeki Pencereden Yansımalar..

Ressam Ufuk Aydın 'ın "Gözümdeki Pencereden Yansımalar" isimli karma resim sergisi 15 Temmuz'a dek Selçuk Efes Kent Belleği 'nde..