Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Temmuz 2023: Sinema

SİNEMA

Karanlık Gece

Film, İshak’ın nasıl toplu bir öfkenin parçası haline gelip Anadolu'da küçük bir köyde vicdanıyla nasıl başa çıktığını ve kolektif sessizliğin şiddetiyle nasıl mücadele ettiğini anlatıyor.

Karanlık Gece, Karaca Sineması'nda gösterimde..                                                                         

Asteroid Şehir

Asteroit Şehir, bilimsel amaçlı düzenlenen bir programda beklenmeyen olayların meydana gelmesiyle yaşananları konu ediyor. Filk, İstinyepark Renk Sineması ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

Güneş Sonrası

Bir baba-kız ve büyüme hikâyesi, anıların hüznü ve sevinciyle dolu, zamanın hızla geçişine dair sade, incelikli bir dram…

Güneş Sonrası, 2 ve 6 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

Frankenstein

Frankenstein, 4 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

Othello

Shakespeare’in en ünlü metinlerinden biri olan Othello Clint Dyer’ın yönetmenliğinde tekrar hayat buluyor.

Othello, 6 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır

Bir grup çevre aktivisti, yaşadıkları bölgeyi kirleterek zarar veren devasa boru hattı şirketine karşı imkansıza yakın, cesurca ve ses getirecek bir eylem planlarlar. Amaçları, petrol endüstrisinin sebep olduğu tahribatı kamuoyunda tartışmaya açmaktır.

Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Dali Diyarı

Büyük sergisine hazırlanan Savador Dali ve ona yardım eden genç asistanının hikayesini konu edinen Dali Diyarı, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Ren Altını

Fatih Akın, ünlü Kürt-Alman gangsta rapçi Giwar Hajabi, nam-ı diğer Xatar’ın hayat hikâyesini anlatan son filmi Ren Altını için "Yaptığım en zorlu film” diyor.

Ren Altını, 7 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

Leon: Sevginin Gücü

Leon: Sevginin Gücü, 1 ve 3 Temmuz'da Karaca Sineması'nad gösterimde..

Tebessüm

Folkart Cinemapink ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde olan film, 35 yaşlarında bir devlet kurumunun arşiv bölümünde çalışan Mustafa’nın yaşamına odaklanıyor..

Afacanlar İş Başında

Joey 4 yaşında ve Anna 5 yaşındadır. Onlar sadece kardeş değiller, aynı zamanda en iyi arkadaşlardır! Çok kısa zamanda aralarındaki yakınlığa bir bebek daha eklenecektir..

Afacanlar İş Başında adlı film, İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsaneleri

Mandalina kendini kanıtlamak isterken Mandarin ile birlikte buz dağlarının arkasına gizlenmiş, gizli güçleri olan bir istiridyenin arandığı efsanevi Buz Mandası’ nı aramak için yola çıkarlar. Onları bulamayan Kaptan Pengu, Misket, Zeze, Gugu, Pegu, Mirmir arkadaşları için endişelenirler. Kaptan Pengu ve Arkadaşları Yolculuk esnasında fırtınalı denizleri, buz dağları ve tehlikeli mercanları aşarlar. Bu macera da aynı zamanda dostluk, cesaret, azim temalarını deneyimlerler..

Film, Bergama SineGamaBornova Batı SinemasıÇeşme SinemasıFolkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark CinemapinkMenemen MyCinelifeUrla MyCinelife'da gösterimde..

Genç Deniz Canavarı Ruby

Okuluna uyum sağlamaya çalışan 16 yaşındaki Ruby Gillman, ne kadar çabalasa da görünmez olduğunu hisseder. Savaşçı Kraken kraliçelerinin torunu olduğunu öğrenen Ruby, hükümdar büyükannesi, Yedi Denizin Savaşçı Kraliçesi’nden tacı devralmanın kaderinde olduğunu keşfeder..

Film, Çeşme Sinemasıİstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark CinemapinkMenemen MyCinelife ve Urla MyCinelife'da gösterimde..

Bonibomlar: Kediler Peşimizde

Bonibomlar: Kediler Peşimizde, çıktıkları tatilde kendilerini türlü maceraların içinde bulan sevimli bir köpek ailesinin hikayesini konu ediyor. 

Film, İzmir Egepark Cinemapink'de gösterimde..

Suzume

Karaca Sineması'nda gösterimde olan film, bir felaketin ardından ortaya çıkarak daha büyük yıkıma yol açan kapıları kapatmaya çalışan 17 yaşındaki Suzume’nin olgunlaşma hikâyesini konu alıyor..

Pi'nin Yaşamı

Dünya çapında en çok satan romanlardan biri olan Pi’nin Yaşamı kitabından uyarlanan ve kuklacılık, sihir ve hikâye anlatma sanatı benzersiz bir şekilde bir araya getiren tiyatro adaptasyonu Life of Pi bu defa beyaz perdede seyirciler ile buluşuyor..

Pi'nin Yaşamı, 15 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

yeniden-sinematektim60s-vermeer

2014 Uluslararası Film Müziği Eleştirmenleri Ödülü - En İyi Belgesel Film Müziği ödülünü alan belgesel türündeki film, ilginç icatların patent sahibi mucit Tim Jenison'ın yeni macerasını perdeye yansıtıyor. 

Yeniden Sinematek "Tim`s Vermeer" adlı film gösterimi 5 Temmuz 2023 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda...

yeniden-sinematek-the-square

Yeniden Sinematek "Kare / The Square" adlı film gösterimi 12 Temmuz 2023 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda...

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinde, politik ve sosyal bir çerçevede incelediği film, Stockholm’de bir modern sanat galerisinde çalışan Christian’ın “Kare” olarak adlandırılan proje alanı üzerinden ilerlemekte..

yeniden-sinematekemily

Emily, 30 yaşında hayata veda eden, dünyanın en ünlü, esrarengiz ve kışkırtıcı yazarlarından biri olan Emily Bronte'nin hayat hikayesini anlatıyor. 

Yeniden Sinematek "Emily" adlı film gösterimi 19 Temmuz 2023 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda...

yeniden-sinemateklicorice-pizza

Yeniden Sinematek "Licorice Pizza" adlı film gösterimi 26 Temmuz 2023 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda..

Licorice Pizza, 70'li yıllarda San Fernando Valley'de yaşayan bir lise öğrencisinin yaşadıklarına odaklanıyor..

Indiana Jones ve Kader Kadranı

Film, Soğuk Savaş döneminde uzay yarışı sürerken bir kez daha hortlayan Nazi tehlikesine karşı mücadele veren ünlü arkeoloğun hikâyesini anlatıyor.

"Indiana Jones ve Kader Kadranı",  Çeşme SinemasıFolkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark CinemapinkMenemen MyCinelife ve Urla MyCinelife'da gösterimde..

Transformers: Canavarların Yükselişi

Film, Dünya'da süren Otobotlarla Decepticon’lar arasındaki savaşta yeni bir Transformers türü olan Maximal'leri evrene dahil ediyor.

Bergama SineGama, İstinyepark Renk Sineması ve Menemen MyCinelife'da gösterime giren Transformers: Canavarların Yükselişi, izleyicileri Otobotlarla birlikte ‘90’larda dünyayı dolaşan maceraya çıkarıyor..

The Flash

The Flash, annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen'ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor.

Film, Çeşme Sineması ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

Büyü de Gel

Film, acil bir şekilde paraya ihtiyacı olan Maddie'nin, bir ailenin üniversiteye gidecek olan asosyal oğullarını kozasından çıkaracak birini aradıklarına dair garip bir ilanı görmesi sonucu başından geçenleri konu ediniyor.

Büyü de Gel adlı film, Folkart Cinemapink, İzmir Egepark Cinemapink ve Urla MyCinelife'da gösterimde..

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm

Görevimi Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki film, Folkart Cinemapink,  İzmir Egepark Cinemapink ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde.. 

Fleabag

BBC’nin hit TV dizisi Fleabag’e ilham veren Phoebe Waller-Bridge’in yazıp canlandırdığı ödüllü oyun Fleabag 2019’da Londra West End’de sahnelenmesinin ardından National Theatre Live ile beyaz perdeye taşınıyor..

Film, 12 Temmuz'da Karaca Sineması'nda..

Kavur

Genç bir kadın, yönetmen Ömer Kavur’un filmlerindekine benzer bir yolculuğa çıkarsa tüm sıkıntılarının çözüleceğine inanır. Yolculuk terk edilmiş kasabalarda, harabelerde ve kimsenin kalmadığı otellerde sürerken kadın ve Kavur arasında hayali bir diyalog başlar. Sahipsiz mektuplar, yıllar geçse de değişmeyen ortak saplantılar, hatırlanmayan rüyalar ve kayıp bir film onlara aradıkları cevapları bulmalarında yol gösterecektir..

Kavur adlı film, 20 Temmuz'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

Korkuyorum

Korkuyorum, otoriter annesi Mona ile çalkantılı bir ilişkisi olan ve babasını hiç tanımayan son derece gergin ve paranoyak bir adam olan Beau Wassermann'ın hikayesini konu ediyor.

Korkuyorum, Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

 

Masumiyet

Türk sinemasının önemli yöneticilerinden Zeki Demirkubuz'un, izlendikten sonra hafızalardan uzun bir süre silinmeyen etkileyici filmin başrollerinde Derya Alabora, Güven Kıraç ve kalıcı tiradıyla hafızalara kazınan Haluk Bilginer var.. 

Masumiyet,  Karaca Sineması'nda gösterimde..

Kader

Zeki Demirkubuz, Uğur ile Bekir'in 40'lı yaşlarındaki hikayelerini barındırıyor, başyapıtlarından sayılan "Masumiyet" filminin ardından, şimdi de Kader ile bu karakterlerin gençlik yıllarına bir bakış atıyor.

Kader, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Tanrının Unuttuğu Yer

Görsel yapısı, kurgusu ve tarzıyla bu yıl Cannes’da prömiyerini yapan Tanrının Unuttuğu Yer, İzlanda’nın benzersiz doğasını fon alıyor. İnanç, ölüm, doğa, aile, zaman, ahlâk kavramlarını ele alan film, bir kilise inşa etmek amacıyla 19. yüzyılda İzlanda’ya gelen Danimarkalı bir rahibin doğayla ve ada halkıyla karşı karşıya geldikçe asıl niyetinden, kendi ahlâki ve insani ideallerinden uzaklaşmasını anlatıyor..

Film Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

İngiliz yönetmen Joanna Hogg’un yeni filmi, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde ana yarışmada yaptı. Filmin başrolündeki Tilda Swinton hem bir yönetmeni hem de annesini canlandırıyor; ikili eski bir otele yerleşmelerinin ardından anılar ve gizlenen gerçeklerle yüzleşiyor. 

Film 19 Temmuz'dan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Good

Dünya, İkinci Dünya Savaşı ile yüzleşirken, iyi ve zeki bir Alman profesör olan John Halder, kendini akıl almaz sonuçları olan bir hareketin içine çekilmiş bulur. Londra’daki Harold Pinter Tiyatrosu’ndan canlı olarak kayda alınan oyun bu kez de beyaz perdede seyirci ile buluşuyor.. 

Film, 27 Temmuz'da Karaca Sineması'nda..

Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı

Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı, iblislerini dindirmek için korkunç olaylarla yüzleşmek zorunda kalan Josh ve Dalton’un hikayesini konu ediyor. 

Film, Folkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark Cinemapink ve Urla MyCinelife'da gösterimde..

Barbie

Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın "mükemmel kadın" imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır.

Folkart Cinemapinkİzmir Egepark Cinemapink ve  İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde olan filmde Barbie karakterine "Ben,Tonya" filmindeki performansı ile ilk Oscar adaylığını kazanan Margot Robbie hayat veriyor..