Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ocak 2023: Sinema

SİNEMA

Avatar 2: Suyun Yolu..

Tam anlamıyla üç boyutlu görsel bir şölen olan James Cameron'ın ikinci Avatar filmi “Avatar : Suyun Yolu”nda tüm kabilelerin  ortak noktası doğaya, tüm canlılara, halkına ve aileye bağlılık...

Film, Agora Balçova, Paribu Cineverse (Konak Pier), Paribu Cineverse (Kipa Extra Balçova), Urla Bamboo AVM My CineLife, İzmir Univercity Park - Buca, Paribu Cineverse (Karşıyaka Hilltown), WestPark Avşar, Menemen Novada AVM My CineLife,  Bergama BerKM Sinegama, Tire Seha Gidel, Paribu Cineverse (Mavibahçe), Paribu Cineverse (Point Bornova), Folkart Cinema Pink, Paribu Cineverse (İzmir Park), Paribu Cineverse (Optimum), EgePark Mavişehir Cinema Pink, Torbalı Kipa Sinevizyon, ,Paribu Cineverse (Forum Bornova)İzmir Sinema Çeşme, Ödemiş Cine1Can'da gösterimde..

1984 yılında Nikaragua Devrimi’nin ortasında, Amerikalı bir gazeteci, gizemli bir İngiliz iş adamı ile tanışır. "Öğle Güneşinde Yıldızlar", ülkelerinden ayrılmak için birbirlerine güvenmek zorunda olan bir çiftin hayatına odaklanıyor..

Film, Paribu Cineverse (Konak Pier)de gösterimde..

 

-

Lord of The Rings Gecesi..
-Yüzük Kardeşliği
-İki Kule
-Kralın Dönüşü

7 Ocak Cumartesi saat 23.00'da Karaca Sineması'nda..

-

Emin Alper imzalı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan bir kasabaya yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor..

"Kurak Günler", Urla Bamboo AVM My CineLife, Folkart Cinema Pink, İzmir Egepark Cinemapink,  İstinyepark Renk Sineması ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

-

7 Ocak Başka Gece:

Sadece Aşıklar Hayatta Kalır

Soğuk Savaş

Duvara Karşı

Carol

7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 23.00'da Karaca Sineması'nda..

The Seagull

Emilia Clarke (Game of Thrones), Anton Çehov’un Naya Reiss tarafından kendine özgü bir şekilde, 21. yüzyıla modernize edilmiş versiyonu Martı oyunuyla, West End’de ilk kez sahne alıyor..

"Martı", 19 Ocak 2023 Perşembe günü saat 19.30'da Karaca Sineması'nda..

Müjdemi İsterim, kendilerini bir anda bir cinayet davasının içinde bulan Bulut ve Müjde'nin hikayesini konu ediyor. 

Film, Agora Balçova, Paribu Cineverse (Optimum), Menemen Novada AVM My CineLife, WestPark Avşar, Urla Bamboo AVM My CineLife'ta gösterimde..

I Wanna Dance with Somebody

Geç dönem müzikal ikonu Whitney Houston'ın destansı yaşamına ve müziğine dayanan müzikal biyografi, Urla Bamboo AVM My CineLife, Folkart Cinema Pink, İzmir Egepark Cinemapink,  WestPark Avşar, İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

-

Gizlice ağaç eve giren iki hazine avcısı, yanlışlıkla geçmişe gidince Nasreddin Hoca ve çocuklar onları geri getirmek üzere peşlerinden giderler, hazine avcıları orada hapse girince her şey halloldu düşüncesiyle geri dönerler fakat geri geldiklerinde dünya tamamen değişmiştir, hayatlarını eski haline döndürmek için tekrar geçmişe gitmek zorundadırlar.

Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu, Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Bergama SineGama, Avşar İzmir West Park AVM ve Bornova Batı Sineması'nda gösterimde..

Dolphin Boy

Yunus Çocuk, balıklarla birlikte büyüyen bir çocuğun hikayesini konu ediyor.

Menemen MyCinelife ve Çeşme Sineması'nda gösterimde..

Marnie's World

Ajan Kedi, evden çıkması yasak olan ancak evin dışındaki dünyayı merak eden sevimli kedi Marnie'nin, sokağa adım atması ile birlikte yaşadığı maceraları konu ediyor. 

Urla Bamboo AVM My CineLife, İzmir Egepark Cinemapink ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

Boonie Bears: Back to Earth

Ayı Kardeşler: Dünya'ya Dönüş,

Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Yeniden Sinematek-Kanun Harici..

Usta sinemacı John Ford'un yönetmenliğini yaptığı film, başrollerde Henry Fonda, Linda Darnell ve Victor Mature'ı buluşturuyor..

"Kanun Harici", 8 Ocak 2023 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde gösterimde..

Yeniden Sinematek-Sonsuz Ölüm..

Film, tarihte gerçekten yaşamış olan banka ve tren soyguncusu Butch Cassidy (Paul Newman) ve ortağı The Sundance Kid'in (Robert Redford) 20.yüzyılın hemen başında vahşi batıda ve Bolivya topraklarında geçen maceralarını, gerçeklere fazla bağlı kalmadan anlatmaktadır.

4 Oscar ödülünün yanı sıra BAFTA ve  Altın Küre dahil çeşitli yarışmalarda 17 ödül daha kazanmış olan "Sonsuz Ölüm", 11 Ocak 2023 Çarşamba günü saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonun'da, 15 Ocak 2023 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde gösterimde..

Yeniden Sinematek - Kanunsuz Josey Wales..

Clint Eatswood'un yönetmenliği ve oyunculuğuyla, 1996 ABD Ulusal Film Koruma Kurulu - Ulusal Film Tescili'ni alan " Kanunsuz Josey Wales", 22 Ocak 2023 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde..

Yeniden Sinematek - Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti..

Brad Pitt'in oyunculuğunda birçok ödülün sahibi olan "Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti", 25 Ocak 2023 Çarşamba günü Saat: 20:00'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu ' nda ve 29 Ocak 2023 Pazar günü Saat: 19.00'da İzmir Sanat Merkezi - Büyük Salon'da..

Plane

Pilot Brodie Torrance, yıldırım düşmesi sonucu hasar alan uçağı savaş alanına dönmüş bir adaya indirerek yolcuları kurtarır. Fakat bu inişin hayatta kalma mücadelesinin sadece başlangıcı olduğunu fark eder..

Uçak, 27 Ocak 2023 tarihinden itibaren Folkart Cinemapink'te gösterimde..

Puss In Boots: The Last Wish

Puss In Boots: The Last Wish, kötülüğüyle nam salmış, efsanevi Dilek Yıldızı’nı bulmak için Kara Orman’a doğru destansı bir maceraya çıkan ve bu süreçte tek canı kalan Çizmeli Kedi'nin, eski ortağı ve düşmanı Yumuşak Pati Kitty'den yardım istemek zorunda kalması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

"Çizmeli Kedi:Son Dilek", 27 Ocak 2023 tarihinden itibaren Folkart Cinemapink'te gösterimde..