Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ağustos 2022: Yarışmalar

YARIŞMALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında "100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması" düzenliyor...

Cumhuriyet’in kazanımlarına, insan hak ve özgürlüklerine gösterdiği saygıya; çağdaşlaşmayı ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı amaçlayan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde uygar bir toplum haline gelişe dikkat çekmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiştir.

Şiir Yarışması sonuçlanmış olup, Yarışmanın 2.Etabı olan Beste Yarışması İçin son başvuru tarihi: 1 Eylül 2022 saat 17.00'ye kadar..

Etkinlik 26 Nisan 2021, Pazartesi - 29 Ekim 2022, Cumartesi tarihleri arasındadır..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/cumhuriyetin-kurulusunun-100yilinda-siir-ve-beste-yarismasi

İzmir'den Türkiye'ye Yeni Bir Sesleniş..

"Dr.Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması"..

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), “İzmir’den Türkiye’ye yeni bir sesleniş” olarak adlandırdığı “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nın on ikincisini düzenliyor.. 1996 yılından bu yana ülkemizin düzenli ve kapsamlı beste yarışması olan “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nın on ikincisi 2023’de sonuçlanacak..

İKSEV’in çoksesli müziğimize yeni yapıtlar kazandırmak, genç bestecilerimizi özendirmek, desteklemek, onlara yeni olanaklar sağlamak amacıyla başlattığı yarışmaya gönderilen yapıt, en geç 23 Aralık 2022 Cuma günü saat 17.00’den önce teslim edilmiş olmalıdır.

http://www.iksev.org/tr/beste/4/yarisma-detaylari

Fotoğraf Yarışması-"İzmir'in Arkeolojik Mirası"..

"İzmir'in Arkeolojik Mirası" konulu ulusal fotoğraf yarışmasına başvurular başladı..

Başvurular www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden yapılıyor. 

Son başvuru tarihi 4 Kasım 2022.

Seçici Kurul Toplantısı 11 Kasım 2022'de, Sonuçların Açıklanması ise 14 Kasım 2022'de yapılacak.

Yarışma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği Smyrna Antik Kenti, Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı, Erythrai Antik Kenti, Eski Smyrna (Bayraklı Höyük), Efes ve Pergamon Antik Kentleri’de dahil olmak üzere İzmir’deki tüm antik kentler, kaleler, arkeolojik eserler fotoğraflanabilecek. Ayrıca arkeoloji müzelerinde çekilen fotoğraflar da yarışma kapsamında değerlendirilecek.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/fotograf-yarismasiizmir60in-arkeolojik-mirasi

"İyi Tasarım/Good Design İzmir_7"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından bu yıl 03-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Kültürpark Atlas Pavyonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan İyi Tasarım/Good Design İzmir_7’nin teması “Yaşamsal”/“Vital” olarak belirlendi. 

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/iyi-tasarimgood-design-izmir_7-basvurulari-basliyor