Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ağustos 2022: Sinema

SİNEMA

Yeniden Sinematek-"Minari " ..

 

Bol ödüllü "Minari", Güney Koreli göçmen Yi ailesinin 1980’ler Amerika’sında yeni bir hayat kurma hikayesini anlatıyor..

"Minari" adlı film gösterimi 03 Ağustos 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekminari

Yeniden Sinematek-"Keman Öğretmeni"..

2015 São Paulo Film Festivali - En İyi Brezilya Uzun Metraj Filmi ödülünü alan "Keman Öğretmeni" adlı film, 10 Ağustos 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde gösterimde olacak.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekkeman-ogretmeni

                                                                                                                                                                                                                          

Yeniden Sinematek-"Gran Torino"..

Clint Eastvood'un bol ödüllü filmi "Gran Torino", 17 Ağustos 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde gösterilecek.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-2022-gran-torino

Yeniden Sinematek-" Küçük Kadınlar"..

2019 yılı yapımı, bol ödüllü "Küçük Kadınlar", İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor..

"Küçük Kadınlar" adlı film gösterimi 24 Ağustos 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekkucuk-kadinlar

Yeniden Sinematek-"Körkütük"..

2020, 2021 ve 2022 yıllarında birçok ödülün sahibi olan Danimarka, Hollanda, İsveç yapımı "Körkütük" adlı film, 31 Ağustos 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde gösterimde..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekkorkutuk

Müjdat Gezen Belgeseli..

Sanat yaşamının 62. yılını dolduran Müjdat Gezen’in hayatı belgesel oldu. İlk galası İzmir’de yapılan ve büyük beğeni toplayan Gökmen Ulu imzalı belgesel film, tekrar İzmirlilerle buluşuyor..

Müjdat Gezen Belgeseli, 25 Ağustos`ta Çeşme Alaçatı Amfi Tiyatro'da gösteriliyor.

Film gösterim başlangıç saati: 21.00.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/mujdat-gezen-belgeseli-5430

Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hüsran dolu bir hayatı yaşayan Nitram'ın hikayesi, 23 Temmuz'dan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Özel sihirli yeteneklere sahip olan Aura, bir gün gizemli bir şekilde özel güçleri olan çocuklara yönelik sihirbazlar akademisine götürülür. İşte macera dolu hikaye bundan sonra başlar..

"Sihirbazlar Akademisi" adlı animasyon film, 22 Temmuz'dan itibaren Urla MyCinelife, Egepark Cinemapink ve Menemen MyCinelife'da gösterimde olacak.

Minyonlar'ın ikinci filmi Minions: The Rise of Gru, 70'li yıllarda tarihin en büyük kötülerinden biri olma hayali kuran genç Gru ile yolları kesişen Minyonlar'ın, kötülükleriyle nam salan Vicious 6 ekibine girmeye çalışan Gru'ya yardım etmelerini konu ediniyor.

"Minyonlar", Urla MyCinelife, Folkart Cinemapink, Ege Park Cinemapink, Bornova Batı Sineması, Menemen MyCinelife ve Bergama Cinegama'da gösterimde..

Oscar Ödüllü Vanessa Kirby'in oynadığı, Adam Leon'un yönettiği film "İtalyanca Dersleri", Karaca Sineması'nda gösterimde..

Müzik efsanesi Elvis Presley'nin hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü anlatan film, Cinemaximum Mavibahçe'de gösterimde..

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan "Top Gun: Maverick", usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

"Top Gun: Maverick", Agora Balçova, Cinemaximum(Konak Pier,Forum Bornova, Optimum, Mavibahçe, Karşıyaka Hilltown)da gösterimde..

' İspanyol sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Pedro Almodovar'ın 'Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar'  adlı filmi Karaca Sineması'nda gösterimde..

1988 yılında Akademi Ödülleri'nde 'Yabancı Dilde En İyi Film' kategorisinde Oscar ödülüne aday gösterilen film, yönetmenin dünya çapında tanınmasını sağlamış..

 Pedro Almodovar'ın "Kika" adlı filmi, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Pedro Almodovar'ın dram-komedi filmi "Sırrımın Çiçeği" Karaca Sineması'nda gösterimde..

Almodovar, 'Kötü Eğitim'de İspanya'daki tuhaf hayatlar arasında bir yolculuğa davet ediyor sinemaseverleri..

'Kötü Eğitim', Karaca Sineması'nda gösterimde..

Jean Cocteau’nun aynı adlı oyunundan uyarlanan İnsan Sesi, Swinton’ın canlandırdığı karakterin bir balta satın almasıyla başlıyor ve sonrasında tek bir mekânda aynı evde geçiyor. Swinton, henüz ayrıldığı sevgilisiyle telefonda konuşuyor ve bir yandan evdeki eşyaları karıştırırken duygudan duyguya geçiş yapıyor.

Pedro Almodovar’ın Venedik Film Festivali’nde ilk kez izleyici karşısına çıkan 30 dakikalık kısa filmi "İnsan Sesi", Karaca Sineması'nda gösterimde..

"6 Numaralı Kompartıman", aynı kompartımanda yolculuk yapan iki yabancının hikayesini anlatıyor..

Yönetmenliğini Juho Kuosmanen'in yaptığı film, Karaca Sineması'nda gösterimde.

Açgözlülük, güç hırsı ve intikam üzerine kurulu bir hikayeyi temel alan, ünlü yönetmen Akira Kurosawa’nın başyapıtı Ran, 5 Ağustos'tan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Yönetmen Ang Lee'nin "Buz Fırtınası" adlı filmi, 5 Ağustos'tan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde Film Gösterimleri..

Gösterim Programı:
19 Ağustos 2022 Cuma- Catlak(Yönetmen:Fikret Reyhan)
26 Ağustos 2022 Cuma- Tenten’in Maceraları(Yönetmen:Steven Spielberg)

Saat: 21.00

Köstem Zeytinyağı Müzesi Urla Uzunkuyu

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/kostem-zeytinyagi-muzesinde-film-gosterimleri

Amerikalı rock grubu The Doors üzerine yapılmış, gelmiş geçmiş en iyi biyografi filmlerinden biri sayılan film, grubun efsanevi solisti Jim Morrison üzerine odaklanıyor. Grubun sıkı bir dinleyicisi olan yönetmen Oliver Stone, solistin fırtınalı yaşamını etkili bir anlatımla gözler önüne seriyor.

"The Doors", Karaca Sineması'nda gösterimde..

Ooops! Sevimli Tayfa, Egepark Cinemapink'te gösterimde..

DC Süper Evciller Takımı, Urla MyCinelife, Bornova Batı Sineması ve Menemen MyCinelife'ta gösterimde..

Oyunculuğunu; Yetkin Dikinciler, Altan Erkekli, Mazlum Kiper'in üstlendiği "Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence", 26 Ağustos 2022 Cuma günü Egepark Cinemapink'te gösterime giriyor..

Bir mimara nadir görülen bir göz hastalığı teşhisi konur ve bu onu insanların gerçek kimliklerini gördüğü gerçeküstü bir hayal dünyasına sokar..

"İlluzyon" 26 Ağustos 2022 Cuma günü Egepark Cinemapink'te gösterime giriyor..

"Periler Ülkesi", Bayala’yı kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Prenses Surah ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor.

Sevgili çocuklar bu macera dolu filmi, Urla MyCinelife, Egepark Cinemapink ve Menemen MyCinelife''da izleyebilirsiniz.

Bir çiftin aileleri hakkında şoke edici bir gerçek ortaya çıkınca, iki aşık birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını keşfederler..

Castille Landon'un yönetmenliğini yaptığı "After:Mutluluk", Folkart Cinemapink, Egepark Cinemapink ve Menemen MyCinelife'da gösterimde..