Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Mayıs 2022: Sergiler

SERGİLER

Nuri Arslan Resim Sergisi..Dört Seri Bir Sergi...

 

 

 

Sanatçı yazar Nuri Aslan`ın; `Mitolojik İzdüşümler`, `Doğadan Dokular`, `KoronART`, `Yer ve Gök` olarak adlandırdığı çalışmaları 29 Mayıs tarihine dek Fuar Atlas Pavyonu`nda görülebilir.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/nuri-aslanresim-sergisi-dort-seri-bir-sergi

Çocuk Hakları Karikatür Sergisi..

 

Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Prof. Dr. Halis DOKGÖZ' e ait 'Çocuk Hakları Karikatür Sergisi' nin açılışı Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı ve Meclis Kurulunda bulunan çocuklar tarafından gerçekleştirildi. Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin yaygınlaşmasını hedefleyen sergide, 'Haklarını Bilen Çocuklarla Güçlü Gelecek' mesajı veren çocuklar, tüm çocukların sergiyi mutlaka  görmesi gerektiği ile ilgili arkadaşlarına çağrıda bulundular..

Sergi, İzmir Kültürpark-Pakistan Pavyonu'nda 4 Mayıs 2022 tarihine dek görülebilecek.. 

https://www.izmir.art/tr/cocuk-haklari-karikatur-sergisi?seans=625eb2efe2f51716e3f090fb

Hanri Benazus Koleksiyonundan `Atatürk`ün Çocukları` Fotoğraf Sergisi...

 

 

 

Konak Metro İstasyonu`nda yer alan Metro Sanat Galerisi, 23 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında Hanri Benazus Koleksiyonundan `Atatürk`ün Çocukları` fotoğraflarını konuk ediyor..

Sergide, Mustafa Kemal'in Trablusgarp’ta bulunduğu 1912 yılından 1938 yılına değin çocuklarla birlikte geçirdiği çok özel anlarından kareler bulunmakta...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/hanri-benazus60un-koleksiyonundan-ataturk60un-cocuklari-fotograf-sergisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri Pandemi'de Sanat Sergisi...

 

 

 

Çetin Emeç Sanat Galerisi, 24 Nisan - 15 Mayıs tarihlerinde `Pandemide Sanat` başlığıyla çocuklarımızın sanat çalışmalarını sergiliyor..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/23-nisan-kutlama-etkinlikleri-pandemide-sanat-sergisi

“Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal” Sergisi..

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Milli Mücadele’nin isimsiz kahramanlarını bir kez daha saygı ve minnetle anmak üzere hazırlanan “Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal” Sergisi, İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 30 Ağustos 2021 – 9 Eylül 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak..

Sergi, hafta içi 10:00 – 17:00; hafta sonu 11:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 82.Yılı Kutlu Olsun...

 

Haldun Cezayirlioğlu'nun Koleksiyonundan Köy Enstitüleri Kitap ve Efemera Sergisi...

 

 

 

Sergi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi üst kat galerilerde 18 Nisan-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında ücretsiz ziyarete açık olacak.

Ziyaret Saatleri:
Hafta İçi ve Cumartesi: 09.30-17.30 Pazar: 12.00-17.00

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/haldun-cezayirlioglu60nun-koleksiyonundan-koy-enstituleri-kitap-ve-efemera-sergisi

Yıldız Sineması Sergisi..

 

Sergi, adını, artık yerinde olmayan loca bölümü girişinin yıpranmış duvarında asılı kalmış ve el yazısıyla hazırlanmış bir tabeladan alıyor: “Loca memuru yoksa lütfen zili çalınız.” 

Yıldız Sineması’nın 35 yıllık serüvenini yeniden kurup görünür kılmayı ve toplumsal ve kentsel hafızamızın kalıcı bir parçası haline getirmeyi hedefleyen sergi, 23 Haziran 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında görülebilir.

Adres: Basmane Tren İstasyonu Karşısı.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yildiz-sinemasi-sergisi

Algıda Buluşma 3 

Karma Seramik Sergisi..

 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi 28 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İdol Sanat Evi’nin 24 sanatçısı tarafından hazırlanan ve görme engellilerin de dokunarak algılayabilecekleri 60’a yakın seramik eserin yer alacağı sergi, merkezi İzmir’de olan Türkiye Görme Özürlüler Kütüphanesi (TÜRGÖK) yararına düzenleniyor..

2014 yılından bu yana görme engelli bireylerin de erişebileceği 5 sergi hazırlayan İdol Sanat Evi’nin, “Algıda Buluşma” adlı bir dizi çalışmasının üçüncüsü olacak bu sergi “Algıda Buluşma-3“ olarak adlandırılmış.

Ziyaret Saatleri: Hafta İçi ve Cumartesi: 09.30 – 17.30, Pazar: 12.00 – 17.00

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/algida-bulusma-3

Elgiz Koleksiyonu’ndan “Mitler ve Hayaller” sergisi..

 

 

Elgiz Koleksiyonu’ndan derlenen “Mitler ve Hayaller” sergisi Arkas Sanat Merkezi’nde sergileniyor..

26 Mart-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Arkas Sanat Merkezinde sanatseverle buluşacak “Mitler ve Hayaller” sergisinde; insan ve doğa ilişkisi, insanın davranış ve varoluş biçimi, toplumdaki yeri, içinde bulunduğu topluma ve dünyaya sorumlulukları gibi başlıkları sorgulayan ve küratöre göre sanatçıların çeşitli kaygılarla yarattığı eserler yer alıyor.

https://izmirmag.net/etkinlik/elgiz-koleksiyonunda-mitler-ve-hayaller-26-mart-2022-arkas-sanat-merkezi/

Yüksel Erdoğan Resim Sergisi..

 

 

Yüksel Erdoğan’ın, Uzunkuyu - Urla'da  bulunan Köstem Zeytinyağı Müzesi,  Mavi 8 Sanat Galersi’nde açılan Resim Sergisi, 1 Mayıs – 22 Mayıs tarihleri arasında, Pazartesi hariç her gün 10.00 – 18.00 saatleri süresince görülebilecek..

Eral Aytemiz Fotoğraf Sergisi

"Gana Seni Çağırıyor"..

 

 

İzmirli Gazeteci Eral Aytemiz,  Afrika'nın Gana ülkesinin başkenti Akra'da çektiği fotoğrafları İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor. Atlas Okyanusu'na kıyısı olan Başkent Akra'nın hem kent hem de köy hayatından çekilen fotoğraf karelerinin yer alacağı "Bra Ghana Madamfo/Gana Seni Çağırıyor" adlı sergide toplamda 30 fotoğraf karesi bulunuyor.

Sergi, 11-17 Mayıs tarihleri arasında Yolo Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. 

Yolo Sanat Merkezi: Anafartalar Caddesi 228 Kemeraltı Abacıoğlu Hanı Konak-İzmir..

7.Uluslararası Geleneksel Suluboya Festivali..

 

 

21-24 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan 7.Uluslararası Geleneksel Suluboya Festivali ‘’Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü’’ ve Altın Fırça Yarışması Sergisi,  farklı ülkelerden sanatçıların katılımıyla oluşturulmuş.  Yarışma için, bir ay boyunca birçok fotoğraf sanatçısının fotoğrafladığı İzmir konulu resimler kaynak olarak kullanılarak suluboya resimleri hazırlanmış..

Saküder 17.Yıl İzmir Sanat Buluşması Sergisi..

 

 

Saküder Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği'nin resim sergisi 6 Haziran`a dek İzmir Sanat`ta..

Sergide Azerbaycan, Kazakistan başta olmak üzere İzmir, İstanbul, Ankara ve Gaziantep'ten üye 40 sanatçının eserleri sergileniyor.

Sergi, 12 Mayıs 2022, Perşembe - 06 Haziran 2022, Pazartesi tarihleri arasında açık olacak..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/sakuder-17-yil-bulusmasi-sergisi

Jeofest İzmir 2022 - Fosil ve Gemoloji Sergisi..

 

 

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Jeofest İzmir 2022 kapsamında 27 Mayıs ile 29 Mayıs tarihleri arasında Atlas Pavyonu`nda Fosil ve Gemoloji sergisini gerçekleştiriyor.

Fosil, Gemoloji, ve Fotoğraf Sergisinin yanı sıra Karikatür Sergisi de ilginizi çekebilir..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/jeofest-izmir-2022-fosil-ve-gemoloji-sergisi

"Crafted"

Tekstil & Moda Tasarımı Sergisi..

 

 

 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü akademik kadrosu tarafından hazırlanan, ana malzemesi tekstil olan ve izleyiciye yaratıcı bir düşünme fırsatı sunan disiplinlerarası bir sergi "Crafted". 

 7 Haziran'a dek görülebilecek olan sergi, Urla- Barbaros Köyü-Mimas Sanatevi'nde..

https://izmirmag.net/etkinlik/crafted-16-nisan-2022-mimas-sanatevi-ve-atolye/#google_vignette

Ayşe Sözen`Gecmisten Bugüne Kemik Üzerine Minyatür` Sergisi..

 

 

 

Günümüzde işlevsiz kalmış deve, dana, koyun kemiklerini temizleyerek minyatür sanatı ile buluşturan sanatçı Ayşe Sözen, ülkemizde bu sanatı icra eden ilk kadın sanatçılarımızdan biri.

Ayşe Sözen`in `Gecmisten Bugüne Kemik Üzerine Minyatür` başlıklı sergisi 30 Mayıs ile 19 Haziran tarihleri arasında Çetin Emeç Sanat Galerisi`nde.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/ayse-sozen-kemik-uzerine-minyatur-ve-resim-sergisi