Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Mayıs 2022: Sinema

SİNEMA

 

Cornelia Funke'nin aynı adlı çocuk kitabından uyarlanan Dragon Rider, bir gümüş ejderha ile bir çocuğun, Himalayalar'da saklı bir cenneti bulmaya çalışmalarını konu ediniyor.

Ejderham ve Ben, Urla MyCinelife, Park Bornova Site Sinemaları, İzmir Egepark Cinemapink, Menemen MyCinelife, Cinepoll Kemalpaşa Sineması ve Bergama SineGama'da gösterimde..

 

 

 

Devam filmi Rock Dog 2, Bodi ve arkadaşlarının yeni serüvenini konu ediniyor.

Süper Yetenek 2'yi, 19 Mayıs 2022 Perşembe gününden itibaren, Folkart Cinemapink ve İzmir Egepark Cinemapink'de izleyebilirsiniz. 

 

Ülkesinden uzakta İsviçre’de yaşayan 15 yaşındaki Olga, Ukraynalı, yetenekli bir jimnastikçidir. Kariyerinin zirvesindeki tüm sporcular gibi, hayali Olimpiyatlar’da altın madalyaya ulaşmaktır...

Çok ödüllü kısa film yönetmeni Elie Grappe’nin ilk uzun metrajlı filmi olan, İsviçre’nin 2022 Oscar adayı "Olga", 29 Nisan'da Karaca Sinemasında vizyona giriyor..

             

                                                                          

 

 

Ünlü Arjantin asıllı Fransız yönetmen Gaspar Noe'nin filmi Vortex, 13 Mayıs'ta Karaca Sinemasında..

 

ABD edebiyatının  en büyük çağdaş yeteneklerinden biri olan  Adrian Tomine'in 21. Yüzyılın sesi olarak tanımlanan Killing and Dying adlı grafik romanının beyazperde uyarlaması "Paris, 13.Bölge",18 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda..

Film, dört gencin birbirleriyle olan değişken ilişkilerini gözlemlerken bir yandan da çağdaş dünyada aşkın yeni halini siyah beyaz görüntüler ve akıcı diyaloglarla yansıtıyor.

 

 

Joachim Trier imzalı The Worst Person in the World, 30'larına yeni girmiş enerjik biri olan Julie'nin, hayattaki yerini bulmaya çalışmasını ve bu arayışın etkilediği ilişkilerini konu ediniyor.

Film 17 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

 

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu, Nicolas Cage'in baş rolünü oynadığı "Pig" - "Domuz", bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor..

Film 20 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

 

Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hüsran dolu bir hayat yaşayan Nitram'ın hikayesi..

Film, 25 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

 

Antalya Film Festivali’nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali’nde de dört ödüle layık görülen Zeki Demirkubuz'un 1997 yapımı Masumiyet filmi, 20 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

 İzlendikten sonra hafızalardan uzun bir süre silinmeyen "Masumiyet"in başrollerinde Derya Alabora, Güven Kıraç ve unutulmaz tiradıyla hafızalara kazınan Haluk Bilginer yer alıyor.

 

 

Zeki Demirkubuz'un 2006 yapımı "Kader" filmi, 20 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

Usta yönetmen, "Masumiyet" filminin ardından, şimdi de "Kader" ile bu karakterlerin gençlik yıllarına bir bakış atıyor.

Yeniden Sinematek   İnsan ve Toprak  "İnatçılar"

 

 

 

Grimur Hakonarson`un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı, 2015 İzlanda, Danimarka, Norveç ve Polonya yapımı "İnatçılar" 15 Mayıs`ta İzmir Sanat'ta..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-insan-ve-toprakinatcilar

Yeniden Sinematek İnsan ve Toprak "Bal Ülkesi"

 

 

 

"Bal Ülkesi" 22 Mayıs Pazar İzmir Sanat; 25 Mayıs`ta Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu`nda...

2019  Kuzey Makedonya yapımı bol ödüllü film, insan-doğa ilişkisi üzerine düşünmek için önümüze yeni bir ufuk açıyor..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-insan-ve-toprakbal-ulkesi

Açıkhava Sinemaları Gösterimi/Bergen..

 

 

Bergen filmi ilçelerde ücretsiz gösterimde...

16 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında, Beydağ, Karabağlar, Konak, Menemen, Bayraklı, Ödemiş,Dikili, Bergama, Buca, Aliağa, Kınık, Kemalpaşa, Seferihisar ve Karşıyaka'da olacak tüm gösterimler saat 21.00'da başlayacak.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/acikhava-sinemalari-gosterimi-bergen

 

 

İnsanların birlikteliği hakkında, trajikomik sonuçlarla dolu bir film "Örümcek ve Kız". Değişim,fanilik, yakınlık ve ayrılık acısı üzerine şiirsel bir anlatım..

27 Mayıs'tan itibaren Karaca Sineması'nda izleyebilirsiniz. 

 

Cannes Altın Palmiyeli Filmler Gecesi..

Geçtiğimiz yıllarda Cannes’da Altın Palmiye ödülü almış dört film; Titane, Mavi En Sıcak Renktir, Kare ve Parazit, 28 Mayıs Cumartesi gecesi  Karaca Sineması'nda gösterilecek

 

 

Oyunculuğunu Metin Yıldırım, Ali Sürmeli, Halil Ergün, Yakup Yavru ve Coşkun Göğen'in üstlendiği "Sivaslıyıh Gardaş", arkadaşının kendisine piyano bileti vermesiyle hayatı değişen bir adamın hikayesini konu ediyor. 

Film 20 Mayıs'tan itibaren Cinemaximum Optimum ve  Point Bornova ile Torbalı Kipa Cinevizyon'da gösterimde..

https://izmirmag.net/sinema/film/?=/304346/-/Sivasl%C4%B1y%C4%B1h+Garda%C5%9F/