Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2021: Açık Eğitim Kaynakları: AEK - Dünya

Açık Eğitim Kaynakları - Üniversiteler

Athabasca University Open CoursewareKanada'da uzaktan eğitim üniversitesi olan Athabasca Üniversitesi'nin dersleri çevrimiçi olarak herkese açıktır.

MIT OpenCourseWare (OCW) MIT açık ders malzemeleri.
Open Education Resources, Michigan Üniversitesi çeşitli kurs materyalleri, videolar, dersler, öğrenci çalışmaları ve daha fazlası.
Open Yale CoursesYale Üniversitesi açık dersleri.
Oxford University Open Education, Oxford Üniversitesi açık dersleri.
Penn State University Open Education Resources (OPEN.ED @PSU), Penn State Üniversitesi açık dersleri.
TU Delft OpenCourseWare, TU Delft Üniversitesi açık ders malzemeleri.
UC Irvine OpenCourseWare (UCI Open)California Üniversitesi açık ders malzemeleri.
UTS OpenSydney Teknoloji Üniversitesi’nin kapsamlı lisansüstü programı ve endüstri bağlantılarından yararlanmaktadır.

Açık Eğitim Kaynakları - Konsorsiyumlar, Girişimler, Projeler

Academic Earth, herkesin birinci sınıf bir eğitime erişimi hak ettiği gerekçesiyle başlatılmıştır. 2009 yılından bu yana, – Berklee, California, Carnegie Mellon, Chicago, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, MIT, Michigan, New York, Oxford, Princeton, Stanford üniversiteleri gibi- dünyanın en iyi üniversitelerinden ücretsiz çevrimiçi üniversite dersleri koleksiyonu sunmaktadır.

Boundless Courses, Lumen Learning,  işbirliği ile dijital ders malzemeleri sunulmaktadır.

edX, Harvard ve MIT tarafından kurulan edX platformu, en iyi üniversitelerden ve endüstri lideri şirketlerden çevrimiçi dersler sunmaktadır.
Future Learn Short Online Courses, en iyi üniversitelerden ve profesyonel kuruluşlardan yüzlerce ücretsiz kısa çevrimiçi dersleri içermektedir.

Google Digital Garage, işletme ve kariyer geliştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz öğrenme içeriği sunmaktadır. 

Health Education Assets Library (HEAL)Sağlık bilimleri eğitimi için 22.000'den fazla ücretsiz kullanılabilir dijital materyali içermektedir.
Ivy League Online Courses, Sekiz Ivy League okulu  -Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Pennsylvania ve Yale Üniversitesi – birçok disiplinde ve konuda 450 ye yakın çevrimiçi ve ücretsiz ders sunmaktadır. 

John Hopkins Bloomberg School of Public Health OCW Collection (JHSPH Open courseware)Halk sağlığı ile ilgili açık dersleri içermektedir.

Noba Project, Psikoloji alanında yüksek kaliteli, esnek bir şekilde yapılandırılmış ders kitapları ve eğitim materyalleri sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi platformdur.

NPTEL (National Programme on Technology Enhanced Learning)mühendislik ve bilim konularında ders içerikleri oluşturmak için yedi Hindistan Teknoloji Enstitüsü ve Hindistan Bilim Enstitüsü (IISc) tarafından yürütülen girişimdir.

OER AfricaAfrika yüksek öğretim kurumları tarafından açık eğitim kaynaklarının geliştirilmesi ve kullanılması için oluşturulmuştur.

Open Course Libraryücretsiz olarak kullanılabilen, uyarlanabilen ve paylaşılabilen açık eğitim kaynakları (AEK) ile düşük ücretli yayıncıların materyallerini içermektedir. İçerik Google dokümanlarda saklanmaktadır.
Open Culture, en iyi üniversitelerden 1.500+ ücretsiz çevrimiçi ders ve 1.000’en fazla Kitlesel Açık Online Kurslar (MOOC) ve daha fazlasını (film, sesli kitap, yabancı dil öğrenme vs.) sunmaktadır.
The Open Education Consortium (OEC) kar amacı gütmeyen, küresel, üyelere dayalı açık öğretim kurum ve kuruluşlarının ağıdır. 

Open Learning, 150'nin üzerinde ücretsiz ders içermektedir.

Open Learning Initiative (OLI) Carnegie Mellon Üniversitesi'nin girişimidir. Ücretli derslerin yanı sıra açık ve ücretsiz dersler de yer almaktadır.

OpenLearn, Açık Üniversite (Open University) ücretsiz öğrenim merkezi. Ücretsiz dersler, videolar, interaktif dersler içermektedir.
OpenupEdAvrupa birliğinde MOOC sağlayıcı kurumları bir çatı altında toplamaktadır.

Procomúnİspanya Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve eğitim topluluğuna katkıda bulunanlar tarafından oluşturulmuş farklı formatlarda eğitim kaynaklarını içermektedir.

Saylor Academy, ücretsiz ve çevrimiçi dersler sunan kar amacı gütmeyen bir girişimdir. 

Skills Commonsişgücü eğitim materyalleri içermektedir.

Açık Eğitim Kaynakları Arama Motorları

Class Central, çevrimiçi derslerin bir listesini sunmaktadır. Hemen hemen her konuda dersleri bulmayı kolaylaştırır.

DOER - Directory of Open Educational ResourcesCommonwealth eğitim kurumları tarafından sağlanan Açık Eğitim Kaynaklarına erişim imkanı sunar.

Internet Archive’s OER LibraryAmerika Birleşik Devletleri ve Çin'deki üniversitelerden yüzlerce ücretsiz ders, videolar ve tamamlayıcı materyal içermektedir.
MERLOTuluslararası eğitimciler, öğrenciler ve araştırmacılar topluluğu tarafından yönetilen öğrenme ve destek materyali ile içerik oluşturma araçlarına erişim sağlamaktadır.  
Mason OER Metafinder, açık eğitim kaynakları arama motoru.
OASIS OERaçık içeriğin keşfedilmesini kolaylaştırmayı amaçlayan entegre arama motorudur.
Teaching Commonsönde gelen kolejlerden ve üniversitelerden yüksek kaliteli açık eğitim kaynaklarını dünyanın her yerinden eğitimciler ve öğrencilerin kullanımına sunmaktadır.

XPERT (Xerte Public E-learning ReposiTory), konulara göre tarama yapılabilir.

Konu ve Disiplinlere Göre Açık Eğitim Kaynakları

"BCcampus Open Education OER by Discipline Directory", çeşitli açık eğitim kaynaklarını konu ve disiplinlere göre listeler. Bu dizin güncellenmektedir.

İçerik:

Accessibility Statement

About This Directory

How to Use This Directory

B.C. Collection - Books under Consideration and Review

I. General Collections

1. General OER Repositories

2. Book/Textbook/Journal/Monograph Collections and Publishers

3. Course Collections

4. Multimedia and Tool Collections

II. Academic and Career Success

5. Academic Success

III. Agriculture

6. Agriculture - General

7. Permaculture

IV. Business

8. Business - General

9. Accounting

10. Business Communications

11. Business Ethics

12. Business Law

13. Economics

14. Finance

15. Management

16. Marketing

17. Project Management

V. Communications and Media

18. Communications

19. Copyright

20. Media and Social Media

21. Presentations and Public Speaking

22. Publishing

VI. Computer Science

23. Computer Science - General

24. Artificial Intelligence

25. History - Computer Science

26. Information Systems

27. Programming

28. Software and Hardware

VII. Earth and Ocean Sciences

29. VIRTUAL LABS and SCIENCE RESOURCES

30. Earth and Ocean Sciences - General

31. Climate Change

32. Environmental Studies

33. Forestry

34. Geography

35. Geology

36. Meteorology

37. Oceanography

VIII. Education

38. Education - General

39. Digital Education

40. Disabilities

41. Early Childhood Education

42. Educational Technology

43. K-12

44. Learning

45. Open Education and Open Pedagogy

46. Pedagogy and Instructional Design

IX. Engineering

47. VIRTUAL LABS and SCIENCE RESOURCES

48. Engineering - General

49. Biosystems Engineering

50. Civil Engineering

51. Computer Engineering

52. Electrical Engineering

53. Industrial Engineering

54. Materials Science

55. Mechanical Engineering

56. Thermodynamics / Thermal Power Plant

X. Fine Arts

57. Fine Arts - General

58. Design

59. Fashion

60. Film and Video

61. Graphics and Animation

62. Music

63. Photography

64. Theatre

65. Visual Arts

XI. Health, Medical, and Social Work

66. VIRTUAL LABS and SCIENCE RESOURCES

67. Health and Medical - General

68. Addiction

69. Dentistry

70. Genetics

71. Health Records and Technology

72. Hematology

73. Immunology

74. Kinesiology

75. Mental Health, Dementia

76. Nursing

77. Nutrition

78. Pathology

79. Pharmacology

80. Physical Activity

81. Physiotherapy

82. Social Work

83. Speech Therapy

84. Surgical

85. Veterinary Medicine

XII. Hospitality and Tourism

86. Hospitality

87. Tourism

XIII. Law and Criminal Justice

88. Law - General

89. American Law

90. Criminal Justice

91. Environmental Law

92. First Nations

XIV. Liberal Arts and the Humanities

93. Humanities - General

94. American Sign Language (ASL)

95. Art History

96. Asian Literature

97. English Literature and Writing

98. Gender, Race, Sexuality, Social Justice

99. Greek and Roman Studies

100. History

101. Indigenous Studies

102. Language Learning: OER for specific languages

103. Library and Information Science

104. Linguistics

105. Philosophy

106. Religion and Theology

XV. Math and Stats

107. VIRTUAL LABS and SCIENCE RESOURCES

108. Game Theory

109. Math

110. Statistics

XVI. Science

111. VIRTUAL LABS and SCIENCE RESOURCES

112. Sciences - General

113. Anatomy and Physiology

114. Astronomy

115. Biochemistry

116. Biology

117. Botany

118. Chemistry

119. Histology

120. Microbiology

121. Neuroanatomy

122. Physics

XVII. Social Sciences

123. Social Sciences - General

124. Anthropology and Archaeology

125. International Relations

126. Political Science

127. Psychology

128. Sociology

XVIII. Trades

129. Trades - General

130. Automotive

131. Common Core

132. Construction

133. Electricity

134. Hairdressing

135. Manufacturing

136. Mechanics

XIX. Upgrading

137. Adult Basic Education (ABE)

138. English Language Learning (ELL)

XX. Non-English OER

139. Non-English OER - General

140. عربى (Arabic)

141. Български (Bulgarian)

142. 官話 (Chinese)

143. čeština (Czech)

144. Nederlands (Dutch)

145. فارسی (Farsi/Persian)

146. Le Français (French)

147. Deutsch (German)

148. Greek and Latin

149. हिन्दी (Hindi)

150. Italiano (Italian)

151. 日本語 (Japanese)

152. ಕನ್ನಡ (Kannada)

153. 한국어 (Korean)

154. بهاس ملايو‎ (Malay)

155. Norsk (Norwegian)

156. پښتو (Pashto)

157. Português (Portuguese)

158. Русский (Russian)

159. Scots

160. Español (Spanish)

161. Українська (Ukrainian)

162. اردو (Urdu)

XXI. Interdisciplinary

163. Research

164. Urban Planning

Appendix A: Teaching and Learning Online - Help and Resources

Appendix B: OER in Development by Discipline

Versioning History