Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2017: İYTE Katalogu ve Zenginleştirilmiş Sonuçlar

İYTE Katalogu ve Zenginleştirilmiş Sonuçlar

Kütüphanemizde bulunan basılı ve elektronik kaynaklar için size iki arama yöntemi sunuyoruz: Kütüphane web sitemizdeki "Katalog" butonu ve "Tüm kaynaklarda arama yap" çubuğu. Özellikle kitap ve/veya DVD bakacaksanız "Katalog"u, tüm kaynaklar arasında (dergiler, makaleler vs.) için arama çubuğu başlangıç noktanız olacaktır. 

Gelen sonuçlarda ilgilendiğiniz başlığa tıkladığınızda eğer basılı kitap ise detaylarda "Yer Numarası" bilgilerini alarak, kitabın raftaki yerini bulabilirsiniz. Eğer elektronilk kitap ise "Elektronik Erişim" linkine tıklayarak kitabın tam metnine erişebilirsiniz.

Katalogdan veya toplu taramadan kütüphanemizde bulunan basılı ve elektronik kaynaklarımızı aradığınızda Syndetics Unbound sayesinde zenginleştirilmiş sonuçlar sunuyoruz: Kapak resimleri, özetler, yazarı hakkında bilgiler, öneriler, seriler, etiketler ve hem profesyonel hem de kullanıcı değerlendirmeleri.

Detaylı bilgiler sayesinde, aramanız sonucu gelen sonuçları daha iyi değerlendirebilir ve aradığınız kaynağa daha çabuk ulaşabilirsiniz. 

Aşağıdaki resimlerde katalogda yapılan arama sonucu "Poultry Science" isimli kitaba ilişkin detay bilgileri yer almakta:

Kütüphanemiz web sitesinde bulunan "Tüm kaynaklarda arama yap" çubuğunda yaptığınız arama sonuçlarında gelen, örneğin "Engineering rheology" başlıklı kitaba ilişkin detay bilgileri aşağıdaki şekilde görülmekte: