Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2017: Kütüphanemizden Haberler

6. Ulusal Açık Erişim Konferansı ve OpenAIRE2020 Çalıştayı

Açık erişim, açık veri ve açık bilim konularında ülkemize liderlik eden İYTE, aynı zamanda bu konuda bir Avrupa Projesi ortaklığı yapmaktadır. AB UFUK2020 Programı kapsamında OpenAIRE2020 projesinin ortağı olan İYTE Kütüphanesi’nin organizasyonunda yer aldığı “6. Ulusal Açık Erişim Konferansı ve OpenAIRE2020 Çalıştayı” 24-26 Ekim 2017 tarihleri arasında İYTE ev sahipliğinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Konak, İzmir’de 220 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Canlı yayın yapılan konferansı toplantının ilk günü 471, ikinci günü ise 113 olmak üzere toplam 584 kişi de web üzerinden takip etme imkanı bulmuştur.

“Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim”  teması ile düzenlenen 6. Ulusal Açık Erişim Konferansı OpenAIRE2020 Projesi kapsamında açık veri konusunu içeren ulusal bir çalıştayla bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman ve saygın konuşmacıların yer aldığı bu konferansta; açık bilim, açık erişim ve açık veri konularında değerli bilgiler paylaşılmıştır.

İYTE Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Güden'in yöneticiliğini yaptığı Rektörler paneline  6 Rektörümüz katılmış ve Açık Erişim ve Açık Bilimi konuşmuşlardır.

Konferansın ilk günü programının sonunda gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinde "İYTE Halk Dansları Topluluğu" muhteşem performanslarıyla büyük beğeni toplamıştır.

Konferans Web Sitesi: http://ae2017.acikerisim.org/ 

23-29 Ekim 2017 haftası, aynı zamanda tüm dünyada Açık Erişim Haftası kapsamında “Open in Order To…” teması ile çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Kütüphane Haftası Etkinlik

1964 yılından bu yana; her yıl Mart ayının son haftasında başlayıp Nisan ayının ilk haftasını içine alan hafta "Kütüphane Haftası" olarak kutlanmakta. Bu yıl 53.si düzenlenen haftanın ana teması "Üçüncü Mek​a​n Kütüphaneler: Yeni Roller, Yeni Yaklaşımlar " olarak belirlenmiş olup, 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında "Kütüphane Haftası" Türkiye genelinde bir dizi etkinlikle kutlandı.

53. Kütüphane Haftası kapsamında, Kütüphanemiz tarafından “Yaşayan Kütüphaneler” temalı video yarışması düzenlendi ve 29 Mart 2016 Çarşamba günü "Kütüphane Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte yarışmaya katılan videoların gösterimi yapılarak, katılımcılara hediyeler verildi.


 

Hasan Umar Emeklilik

2002 yılında İYTE Kütüphanesinde çalışmaya başlayan Hasan Umar, Nisan 2017'de emekli oldu. Düzenlenen veda toplantısında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal tarafından Hasan Umar'a tüm kütüphane çalışanlarının yer aldığı fotograf albümü verildi.

1961 Elazığ doğumlu olan Hasan Umar, Ödünç verme biriminde çalışıyordu. Hasan Umar;  ilk, orta ve lise  öğrenimini Elazığ'da tamamlamış, 1984 yılında Halkbank'ta iş hayatına başlamış ve 1999 yılında İzmir'e tayin olmuştur. 2002 yılında Halkbank'ın özelleşmesiyle bankadan ayrılarak, İYTE Kütüphanesi'nde şef olarak çalışmaya başlamıştır.

Kütüphaneye yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyor, emeklilik yaşamında kendisine sağlık ve mutluluk diliyoruz.