Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2015: Kütüphanemizden Haberler

Yeni Projemiz : OpenAIRE2020

 Türkiye’den sadece İYTE Kütüphanesi’nin proje ortağı olduğu AB Projesi OpenAIREPlus (Avrupa’daki Araştırmalar için 2. Nesil Açık Erişim Altyapısı) 2014 Aralık ayında tamamlanmıştır.

Türkiye’den yine sadece İYTE Kütüphanesi, 2015 Ocak ayında başlayan ve 48 ay sürecek olan AB Projesi OpenAIRE2020’nin de ortaklarından biri olmuş ve 28-29 Ocak 2015 tarihlerinde Yunanistan’ın Atina şehrinde yapılan proje başlangıç toplantısına katılınmıştır.

OpenAIRE2020 Öne Çıkan Konular:

  • Tüm araştırma döngüsü ile ilgili kaynakların birlikte çalışabilirliğini geliştirmek
  • H2020 Destek AE zorunluluklar
    - Bilimsel yayınlarda 100% AE
    - Araştırma Verisi Pilot
  • Hibe sonrası 7.ÇP Altın AE pilot uygulamaya koymak
  • Bilimsel iletişimin yeni biçimlerini sınamak
  • Uluslararası işbirliklerini güçlendirmek
  • OpenAIRE’e tüzel kişilik sağlamak

OpenAIRE2020 Hakkında Detaylı Bilgi İçin: https://www.openaire.eu/news-events/openaire2020-press-release

OpenAIRE Web Sitesi: https://www.openaire.eu/

Kütüphane Web Sitemizin Arayüzü Yenilendi

Her zaman kendini yenileme ilkesi ile hareket eden Kütüphanemizin, web sitesi yenilenmiş ve kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yenilenen web sitemizde kütüphane ile ilgili bilgilere ve kütüphanedeki kaynaklara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yazar Çalıştayı - Makalenizin Yayınlanma Şansını Arttırın!

01 Ekim 2014 tarihinde Edanz Editing işbirliği ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen; makale yazma süreçleri, bilimsel dil, bibliyometri, yayın etiği, dergi seçiminde dikkat edilecek noktalar, makale değerlendirme süreçleri gibi konuların yer aldığı yazar çalıştayı büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşmiştir.

Edanz Group, Kurumsal Bilgi Yöneticisi Bas Straub tarafından gerçekleştirilmiş olan sunuma aşağıdaki görsele tıklayarak erişebilirsiniz.

Elektronik Yayıncılıkta Yeni Trendler Eğitim Semineri

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında eriştiğimiz Taylor & Francis ve EBSCOHost veritabanlarının kullanımına yönelik olarak İYTE ev sahipliğinde 15 Ekim 2014 tarihinde İYTE Sürekli Eğitim Merkezi'nde Bölgesel Eğitim Toplantısı düzenlenmiştir.

Ege bölgesindeki farklı kurum kütüphanelerinden çalışanların katıldığı toplantıda; firma yetkilileri tarafından Taylor & Francis dergilerinden araştırmalar için en iyi şekilde nasıl yararlanılabileceği ve bizim de IYTExplore olarak kullandığımız EBSCO keşif aracı ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Elektronik Yayıncılıkta Yeni Trendler Eğitim Semineri

ULAKBİM tarafından erişime sunulan Elsevier yayınevine ait SCOPUS ve ScienceDirect veritabanlarının ve referanslarınızı düzenlemek için kullanılan Mendeley platformunun kullanıcı eğitim toplantısı 01 Ekim 2014 tarihinde Kütüphane Gösteri Merkezi’nde yapılmıştır.

Akademisyen ve öğrencilerimizin katıldığı eğitimde; firma yetkilisi tarafından, kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişebileceği, akademik araştırmaya nasıl hız kazandırılacağı, araştırma hayatını kolaylaştıracak ve zaman kaybından kurtaracak birçok özellikle konusunda bilgiler verilmiştir.