Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ekim 2023: Sinema

SİNEMA

Yeniden Sinematek/Oyun Vakti..

Yeniden Sinematek "Oyun Vakti" sinema gösterimi 1 Ekim'de saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde..

"Oyun Vakti", Paris'in ultra modern yapılarla dolu, yeni inşa edilmiş semtlerinde ve mekânlarında bir gün ve gecede geçer..

Yeniden Sinematek/Bıçak Sırtı..

Bilimkurgu türünün üstadı Ridley Scott’ın başyapıtlarından biri olan film, cyberpunk film türünün öncüllerinden biri olmasının yanı sıra bilimkurgu türünün de en önemli örneklerinden biri olarak kabul görür.

Yeniden Sinematek "Bıçak Sırtı" sinema gösterimi 8 Ekim'de saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde..

Yeniden Sinematek "Beetlejuice / Beter Böcek"..

yeniden-sinematek-beetlejuice

Yeniden Sinematek "Beetlejuice / Beter Böcek" adlı film gösterimi 4 Ekim 2023 akşamı saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu'nda, 15 Ekim 2023 akşamı saat 19.00'da ise İzmir Sanat'ta..

Tim Burton’ın geniş kitlelerce tanınmasına
sağlayan yapım, gösterime girdiği dönemde oldukça ilgi görmüştü.

Yeniden Sinematek / Arabada Sinema Keyfi " Asfaltın Kralları..

yeniden-sinematekarabada-sinema-keyfi-asfaltin-krallari

1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alan Asfaltın Kralları  adlı film gösterimi 5 Ekim 2023 akşamı saat 20.00'da İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda...
Pazartesi günü saat: 10.00'da ücretsiz davetiyeler için https://www.izmir.art üzerinden başvurulabilecektir.
Araç Alımı:18.30

Yeniden Sinematek "Blade Runner / Bıçak Sırtı"..

yeniden-sinematek-blade-runner

Bilimkurgu türünün üstadı Ridley Scott’ın başyapıtlarından biri olan film, cyberpunk film türünün öncüllerinden biri olmasının yanı sıra bilimkurgu türünün de en önemli örneklerinden biri olarak kabul görür..

Yeniden Sinematek "Blade Runner / Bıçak Sırtı" adlı film gösterimi 8 Ekim 2023 akşamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta...

Yeniden Sinematek / Arabada Sinema Keyfi " Barbie"..

yeniden-sinematekarabada-sinema-barbie

Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğunda bambaşka gerçeklerle karşılaşırlar.

Yeniden Sinematek / Arabada Sinema Keyfi " Barbie" adlı film gösterimi 12 Ekim 2023 aksamı saat 20.00'da İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda...
Pazartesi günü saat: 10.00'da ücretsiz davetiyeler için https://www.izmir.art üzerinden başvurulabilecektir.
Araç Alımı:18.30

Yeniden Sinematek "La Haine / Protesto"..

yeniden-sinematek-protesto

Mathieu Kassovitz'in kült filmi La Haine, Fransa'nın kaynayan gettolarından üç gencin 24 saat boyunca yaşadıklarını konu ediniyor..

Yeniden Sinematek "La Haine / Protesto" adlı film gösterimi 18 Ekim 2023 akşamı saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu'nda, 22 Ekim 2023 akşamı saat 19.00'da ise İzmir Sanat'ta..

Yeniden Sinematek / Arabada Sinema Keyfi " Raising Arizona/Arizona`yı Büyütmek"..

yeniden-sinematekarabada-sinema-raising-arizona

Nicolas Cage, Holly Hunter, John Goodman'ın başrollerini paylaştığı "Arizona`yı Büyütmek" adlı film gösterimi 19 Ekim 2023 akşamı saat 20.00'da İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda...
Pazartesi günü saat: 10.00'da ücretsiz davetiyeler için https://www.izmir.art üzerinden başvurulabilecektir.
Araç Alımı:18.30

Yeniden Sinematek / Arabada Sinema Keyfi " Elvis"..

yeniden-sinematekarabada-sinema-elvis

Rock 'n Roll müziğin kralı Elvis Presley’in hayatını konu eden "Elvis" adlı film gösterimi 26 Ekim 2023 akşamı saat 20.00'da İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda...
Pazartesi günü saat: 10.00'da ücretsiz davetiyeler için https://www.izmir.art üzerinden başvurulabilecektir.
Araç Alımı:18.30

"Sıla Hasreti" belgesel gösterimi..

Yönetmen Gülsel Özkan Mübadele’nin yüzüncü yılında çektiği belgeseli Sıla Hasreti’ni “vatanını son bir kez göremeden ölen tüm Rum ve Türk mübadillere” ithaf etmiş. 

Bu acı dolu hikâyelere Fuat Saka’nın bestelediği ve orkestra düzenlemesi Vangelis Zografos’a ait Göç Senfonisi: Karanlık Sular’ın canlı performansından görüntüler de eşlik ediyor.

"Sıla Hasreti" belgeselinin gösterimi 3 Ekim'de saat 20.00'da İzmir Sanat Merkezi'nde.

alt

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi filmi, Paris'te yaşayan ve Uğur Böceği ile Kara Kedi isimli süper kahramana dönüşen Marinette Dupain-Cheng ve Adrien Agreste'in hikayesini anlatıyor...

Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, İzmir Egepark Cinemapink, Çeşme Sineması ve Bergama SineGama'da gösterimde..

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası

Yıllarca insanların dünyasından kaçınan Kaplumbağa kardeşler, kahramanca davranışlarla New Yorkluların kalbini kazanmak ve normal gençler olarak kabul edilmek için adım atarlar. Yeni arkadaşları April O'Neil, gizemli bir suç örgütünü alt etmelerine yardım eder, ancak çok geçmeden üzerlerine bir mutant ordusu salındığında başlarından büyük işlere kalkışırlar.

Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası, Urla MyCinelife'da gösterimde.. 

Meg 2: Çukur

2018 yapımı Meg: Derinlerdeki Dehşet'in devam filmi Meg 2: Çukur, devasa Meg'lere ve amansız çevre yağmacılarına karşı mücadele eden bir araştırma ekibinin hikâyesini konu alıyor.

 Menemen MyCinelife'da gösterimde.. 

Oppenheimer

Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor. Filmde Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. 

Film,  İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

6. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali..

6. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali, dünyanın dört bir yanından ödüllü filmleri izleyiciyle buluşturuyor.

“Foça Film Günleri 2023”, 4 Ekim'de Foça'nın tarihi Marsilya Meydanı'nda açık hava gösterimleriyle açılıyor. 8 Ekim'e kadar devam edecek festivalde 14 ülkeden toplam 27 film gösterilecek. Filmler 5-7 Ekim'de Reha Midilli Kültür Merkezi'nde, 8 Ekim'de ise Foça Denizcilik Müzesi'nde gösterilecek.

https://www.izmir.art/tr/6-foca-uluslararasi-arkeoloji-ve-kulturel-miras-belgesel-film-festivali?seans=65141ad54b04b6e463391be4

PAW Patrol..

Paw Patrol: Süper Film

Macera Şehri'ne büyülü bir meteor çarptığında, PAW Patrol yavrularına süper güçler vererek onları Süper Köpekçiklere dönüştürür.

Macera Şehri’nin kaderi tehlikedeyken, Süper Köpekçikler kötüleri çok geç olmadan durdurmak zorunda kalır.

PAW Petrol, Urla MyCinelifeMenemen MyCinelifeİzmir Egepark CinemapinkBergama SineGamaBornova Batı Sineması ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

Yaratıcı

İnsan ırkı ile yapay zeka güçleri arasında bir savaş başlamak üzeredir. Bu süreçte karısının ortadan kaybolmasının yasını tutan sertleşmiş eski bir özel kuvvetler ajanı olan Joshua, gelişmiş yapay zekanın yakalanması zor mimarı Yaratıcı'yı bulmak için görevlendirilir. 

Urla MyCinelifeMenemen MyCinelifeFolkart Cinemapink ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..