Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Eylül 2023: Festivaller ve Şenlikler

FESTİVALLER VE ŞENLİKLER

Sound of Europe..

Sound of Europe Festivalinin ikinci edisyonu, 23-24 Eylül tarihlerinde Bostanlı Seyir Terası'nda..

https://www.izmir.art/tr/sound-of-europe?seans=64bfd424018619c977a8db0b

37. Dikili Kültür,Demokrasi ve Emek Festivali..

Festivalimizin 1. Günü / 30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü, 37. Dikili Kültür,Demokrasi ve Emek Festivaliyle taçlandırılıyor..

Sergilerin, etkinliklerin, tiyatro ve konserlerin yer aldığı zengin bir program içeren 37. Dikili Kültür,Demokrasi ve Emek Festivali, 30, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Dikili'de çeşitli etkinlik alanlarında..

https://www.izmir.art/tr/37-dikili-kultur-demokrasi-ve-emek-festivali?seans=64eca01a4a6d051bdc47a420

Beydağ 101.Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri ile 31.Yerel Ürünler e-ve Etkinlikler Festivali..

Beydağ 101.Kurtuluş Yıldönümü Şenlikleri ile 31.Yerel Ürünler e-ve Etkinlikler Festivali. kapsamında Gece Yolcuları Konseri 2 Eylül saat:20:30'da 2 Eylül Kurtuluş Parkında gerçekleşecek..

30. İzmir Avrupa Caz Festival..

 

30. İzmir Avrupa Caz Festivali, 14 -27 Eylül tarihleri arasında çeşitli alanlarda gerçekleştirilecek. Etkinlik Programı Sekmesinden Etkinlik Merkezlerini görebilirsiniz..

https://www.izmir.art/tr/30-izmir-avrupa-caz-festivali?seans=64e8660981fc121ada54aba8

17. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali..

17-uluslararasi-balkanlilar-halk-danslari-ve-kultur-festivali

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” beyanı, hem ülkemizde hem de dünyada barışçıl politikalar yürütmemiz adına rehber olmuş bir beyandı.

Bu beyanı ve halklar/insanlar arası kardeşlik bağlarını desteklemek ve güçlendirmek amacıyla, Cumhuriyet’in kuruluşundan beri birçok uluslararası etkinlik ve festival düzenlenmektedir. Bu hedefle gerçekleştirilen ilk etkinliklerden biri Balkan Halk Dansları Festivali’dir.

Bağlarımızı güçlendirmek ve misafirperverliğimizi kardeş milletlere sunmamız ve göstermemiz hedefleriyle, 22 – 25 Eylül 2023 tarihleri arasında, ilçelerde etkinlik alanlarında,  Balkan ruhunu yaşatmak ve canlı tutmak adına, Atamızdan yadigâr 17. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali gerçekleştirilecektir.

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/17-uluslararasi-balkanlilar-halk-danslari-ve-kultur-festivali

İzmir Gurmefest..

İzmir'de bugüne kadar yapılmış en büyük yeme&içme ve eğlence festivali İzmir Gurmefest ikinci kez YİCEZ, İÇÇEZ, EĞLENCEZ teması ile düzenleniyor.

Ünlü şeflerle workshoplar, kokteyller, yemek standları, lezzetler ve konserler ile hem damaklarda hem de akıllar da iz bırakacak olan İzmir Gurmefest, 29 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası'nda..

https://www.izmir.art/tr/izmir-gurmefest-I4LVjK8TL?seans=650efbea0d734398b2f7dc5f

Teknofest İzmir..

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’dan  sonra İzmir’de..  Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı Ege’nin incisi İzmir’de olacak. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST İzmir, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenleniyor.

Çiğli Havalimanı'ndaki 5 günlük festivalde, teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, sergiler, simülasyon deneyim alanları ve çok çeşitli aktiviteler sizleri bekliyor..

https://www.teknofest.org/tr/content/announcement/teknofest-izmir-ziyaretci-kayitlari-basladi/

2.Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali ..

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali, 29 - 30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Birbirinden ünlü isimlerin katılacağı festivale Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde katılabilirsiniz.