Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ağustos 2023: Sergiler

SERGİLER

Yeryüzüne Övgü..

Bayetav Sanat 6 Mayıs ile 17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Sevim Sancaktar’ın küratörlüğünü üstlendiği Yeryüzüne Övgü adlı sergiyle kapılarını açıyor.

Sergideki eserler ve araştırma projeleri “Yeryüzü ile ilişkilenme hâllerimizi farklı varoluş biçimleri üzerinden nasıl yeniden düşünebiliriz?”, “Dünya insan eliyle şekillendirilirken onu nasıl daha kapsamlı algılayabiliriz” ve “Bunun için bizlere düşen sorumluluk ne?” sorularını bir kez daha hepimizin gündemine taşıyor..

Camda Antik İzmir Koleksiyon Sergisi..

Seferihisar Belediyesi Ürkmez Kültür Merkezi Cam Süsleme Atölye eğitmenleri Gülten ve Melih Kular yönetiminde 33 kursiyerleri ile birlikte ana teması Camda Antik İzmir olan ve İzmir yöresinin antik buluntularının cama kazınarak işlendiği bir koleksiyon hazırlandı.. 

Camda Antik İzmir Koleksiyon Sergisi,  31 Ağustos'a dek Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde..

Dalgalar Nasıl Oluşur..

Simurg Art tarafından yayınlanan Nihat Özdal'ın "Dalgalar Nasıl Oluşur?" kitabındaki metinler, sanatçı Ecem Dilan Köse tarafından yapay zekâ aracılığıyla yorumlandı. Edebiyat ve yapay zeka alanında ilk işbirliği olan bu yapıtlar 12 Ağustos'a dek  Kemeraltı Antikacılar Çarşısı'nda bulunan Ayzeradant Galeri'de sergilenecek..

Welcome..

İzmir Fransız Kültür ve Sanat Merkezi, Arkas Sanat Merkezi’nde yer alan “Arkas Koleksiyonu’nda Pencere” sergisi vesilesiyle Jean-Claude Rousseau’nun Welcome adlı sergisini ağırlıyor.

Sergi 29 Eylül'e kadar gezilebilir..

Serbest Nizam..

"Serbest Nizam" resim sergisi, akademisyen sanatçı Merih Tekin Bender"in 2010-2023 yılları arasında ürettiği farklı teknik, boyut ve içerikte üretilmiş 60"ın üzerinde eserinin güzel bir seçkisi, 1-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi üst kat galerilerde izleyici ile buluşuyor.

Perseid’in Büyüsü..

Perseid Meteor Yağmuru’nun dünyaya hediye ettiği ışıltıların ve yaz aylarının çağrışımlarıyla açılan “Perseid’in Büyüsü” sergisi 15 Eylül'e dek izleyiciyi haz, hayal ve keşif dünyasına davet ediyor.

Yer: BE Contemporary Sanat Galerisi-Urla.

"Öğretmenler Grubu" Karma Resim Sergisi..

ogretmenler-grubu-karma-resim-segisi

Görsel sanatlar öğretmenlerinden oluşan `Öğretmenler Grubu` karma resim sergisi 8 - 31 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat`ta..

Sergide; seramik, resim, heykel, asamblaj, linol baskı, ebru ve grafik tasarım gibi görsel sanatların birçok alanından örnekler bulunuyor.

İrfan Ertel Resim Sergisi..

irfan-ertel-resim-sergisi

Ressam İrfan Ertel’in bu kişisel resim sergisi, Cumhuriyet dönemi Türkiye Aydınlanmasına emek vermiş, bilim ve sanat alanından önemli insanlarımızdan seçilen 65 portreden oluşuyor.. 

İrfan Ertel`in resim sergisi 24 Ağustos  ile 24 Eylül 2023 tarihleri arasında  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Üst Kat Batı Galeri`de.

Sinema Benim Aşkım / Türkan Şoray Kostüm ve Afiş Sergisi..

sinema-benim-askim-turkan-soray-kostum-ve-afis-sergisi

Yeşilçam`ın Sultanı Türkan Şoray`ın 1960`lardan günümüze kadar kullandığı kostümleri ve film afişleri 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor.

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/sinema-benim-askim-turkan-soray-kostum-ve-afis-sergisi

Monitor Sergisi..

monitor-sergisi

Monitor "Hiçbir şey filizlenmediğinde sen hayatta kaldın" başlığını taşıyan sergisinde Egl Budvytyt, Özgür Demirci ve Emilija karnulyt`nin çalışmalarını bir araya getiriyor..

Sergiyi 19 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında Bıçakçı Han'da gezebilirsiniz..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/monitor-sergisi

Gürbüz Doğan Ekşioğlu / Benim Kedilerim Resim Sergisi..

URLADAM, içinde yer alan Sanat Galerisinde, çok özel sergilerle sanat şölenini sürdürüyor. Ağustos ayının ikinci sergi etkinliği, dünyaca ünlü ressam ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim Kedilerim” adlı kişisel resim sergisi. 24 Ağustos’ta, İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde açılacak olan sergide sanatçının elli civarında resmi 13 Eylül’e kadar izlenebilecek.

Sergi Açılış: 24 Ağustos Perşembe
20.00
(canlı müzik dinletisi ve ikram eşliğinde)

100.Yılında Lozan ve Tarihi Süreçteki Yeri Sergisi..

Tarihimizin dönüm noktası, Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü birbirinden kıymetli etkinliklerle kutlanıyor. Lozan, ikinci yüzyılda da Cumhuriyetimize yol gösterecek..

100.Yılında Lozan ve Tarihi Süreçteki Yeri Sergisi, 31 Ağustos'a dek Vasıf Çınar Meydanı'nda..

Canan Fırça Darbeleri..

Bornova Belediyesince ve Canan Yeyğel sergisi kapsamında gerçekleştirilen Canan Fırça Darbeleri sergisi, 21 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında  Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde..