Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Nisan 2023: Sinema

SİNEMA

Yeniden Sinematek - Ali: Korku Ruhu Kemirir..

yeniden-sinematek-ali-korku-ruhu-kemirir

Yeniden Sinematek " Ali: Korku Ruhu Kemirir" adlı film gösterimi, 2 Nisan 2023 aksamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta, 12 Nisan 2023 aksamı saat 20.00'da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi'nde...

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-ali-korku-ruhu-kemirir

Yeniden Sinematek - Geçmişe Veda.. 

yeniden-sinematekgecmise-veda

Yeniden Sinematek "Geçmişe Veda" adlı film gösterimi 9 Nisan 2023 aksamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekgecmise-veda

Yeniden Sinematek - Herkes Kendi İçin ve Tanrı Herkese Karşı..

yeniden-sinematekherkes-kendi-icin-ve-tanri-herkese-karsi

Yeniden Sinematek "Herkes Kendi İçin ve Tanrı Herkese Karşı" adlı film gösterimi, 16 Nisan 2023 aksamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta, 26 Nisan 2023 aksamı saat 20.00'da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi'nde...

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekherkes-kendi-icin-ve-tanri-herkese-karsi

Yeniden Sinematek - Kurşun Yıllar..

yeniden-sinematek-kursun-yillar

Yeniden Sinematek "Kurşun Yıllar" adlı film gösterimi, 30 Nisan 2023 aksamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-kursun-yillar

-

Ortaya çıkan gizemli bir virüs, tüm şehri etkisi altına alır. Virüsten etkilenenler birer birer canavara dönüşmektedir. Şakirler, virüsü durdurabilmek için Mirket'ten yardım ister. Mirket, bulduğu ilaç ile virüsü durdurmayı başarır ancak ilaç Şakirler'i birer balığa dönüştürür..

Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop, Folkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sineması ve İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Pattie et la colère de Poséidon

Film, cesur fare Pati ile kedi arkadaşı Sam'in tehlikelerle dolu serüvenlerini konu ediniyor..

Kahraman Kuyruklar, Urla MyCinelife'da gösterimde..

 

 

Norm of the North: Family Vacation

Film, ailesiyle birlikte çıktığı tatilde çalınan tacını bulmaya çalışan Norm ile ailesinin hikâyesini anlatıyor.

Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili, İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Puss In Boots: The Last Wish

Puss In Boots: The Last Wish, kötülüğüyle nam salmış, efsanevi Dilek Yıldızı’nı bulmak için Kara Orman’a doğru destansı bir maceraya çıkan ve bu süreçte tek canı kalan Çizmeli Kedi'nin, eski ortağı ve düşmanı Yumuşak Pati Kitty'den yardım istemek zorunda kalması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

Çizmeli Kedi: Son Dilek, Urla MyCinelife ve Menemen MyCinelife'da gösterimde..

Tchaikovsky’s Wife

Çaykovski’nin Karısı, dünya prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali’nde yapmış ve Altın Palmiye için yarışmış. Film, ülkesinin en ünlü bestecisi Pyotr Çaykovski’nin daha baştan mutsuz evliliğinde git gide boğularak akli dengesini kaybeden eşi Alyona Mikhailova’yı mercek altına alıyor..

Film, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Maybe I Do

Emma Roberts, Susan Sarandon, Richard Gere, Diane Keaton gibi ünlülerin yer aldığı "Belki Evet Belki Hayır",  Karaca Sineması'nda gösterimde..

John Wick:Chapter 4

John Wick 4'te efsane seri kaldığı yerden devam ediyor ve Keanu Reeves, bir kez daha John Wick olarak geri dönüyor. John Wick'in dünyası büyümeye devam ediyor ve riskler her zamankinden çok daha fazla..

John Wick 4, Urla MyCinelifeBergama SineGamaBornova Batı SinemasıÇeşme SinemasıFolkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark CinemapinkMenemen MyCinelifeUnivercity Park Avm SİNEMASI'nda gösterimde..

-

Emin Alper imzalı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan bir kasabaya yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

Kurak Günler, Karaca Sineması'nda gösterimde..

Scream 6

Çığlık 6, Hayalet Maskeli cinayetlerinden kurtulduktan sonra Woodsboro kasabasını geride bırakıp New York'ta yeni bir hayata başkayan dört kişinin hayatına odaklanıyor.

Çığlık 6, İstinyepark Renk Sinemasıİzmir Egepark Cinemapink'de gösterimde..

Missing

Film, annesinin erkek arkadaşıyla birlikte çıktığı yurt dışı tatilinde kaybolması ve yetkililerin arama çalışmalarında yetersiz kalması sonrası annesinin izini çevrimiçi bir şekilde süren genç June'un arayışını konu ediniyor.

Kayıp, Folkart Cinemapink ve İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Assassin

Folkart Cinemapink'te gösterimde olan Hayalet Suikastçı, gizli bir görev sırasında arkadaşı öldürülünce,adaleti sağlamak için gizli operasyona sızan elit bir askerin hikayesini konu ediyor.

Frankenstein

Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle’un yönettiği ve Benedict Cumberbatch ile Jonny Lee Miller’ın  Frankenstein ve Frankenstein’ın canavarı rollerini değişimli olarak oynadığı 2011 yapımı Frankestein oyunu Londra’daki National Theatre sahnesindeki canlı çekimi ile beyaz perdeye taşınıyor. 

Film,  19 Nisan'da Karaca Sineması'nda gösterimde..

-

Doruk Atasoy, dijital oyun tasarımcısı olan genç bir adamdır. Son dönemde oyunların bağımlılık yaptığı eleştirileri üzerine Atasoy, çocukların oynayarak da hayatı öğrenebileceğini kanıtlamak ister. Bu amaçla bir duyuru yapan Atasoy, yeni oyununu seçilecek on çocuk ile birlikte tasarlayacağını bildirir. Oyunu telefon yerine gerçek dünyada deneyimleyecek olan çocukların, başarısız oldukları zaman oyuna yeniden başlama imkanları olmayacaktır. 

Film, İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

The Super Mario Bros.Movie

Nintendo’nun en ünlü oyunlarından Mario Bros. serisinden uyarlanan filmde Brooklynli iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario Kardeşlerin maceraları konu ediliyor.

Süper Mario Kardeşler Filmi, Çeşme Sineması'nda gösterimde..

Metallica: 72 Seasons

13 Nisan Perşembe günü dünya çapında bir dinleme partisi için Metallica ailesine katılın!

Sadece bir geceliğine sinemalarda gösterilecek bu özel içerikte, grubun yeni albümü 72 Seasons'ı çıkışından bir gün önce beyaz perdede, güçlü surround sesle ilk dinleyen siz olacaksınız. 

“72 Seasons - Global Premiere”, Metallica ile özel röportajlar içeren, grubun şarkıların kökenlerini ve hikâyelerini inceleyen ve albümdeki her parça için müzik videolarını sunan özel bir film. Sonuç olarak, hayranların “72 Seasons” albümünü herkesten önce ve tam olarak deneyimlemesi için yalnızca bir gecelik bir fırsat olacak.

Metallica: 72 Seasons, 13 Nisan Perşembe akşamı, Folkart Cinemapink ve Karaca Sineması'nda..

Aftersun

Bir baba-kız ve büyüme hikâyesi, anıların hüznü ve sevinciyle dolu, zamanın hızla geçişine dair sade, incelikli bir dram…

"Güneş Sonrası", 17 ve 20 Nisan'da Karaca Sineması'nda..

-

28 Nisan'da İzmir Egepark Cinemapink'te gösterime girecek olan film, Elif ve arkadaşlarının Kapadokya'ya düzenlenen okul gezisinde yaşadıkları maceraları anlatıyor.