İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2022: Katılınan Etkinlikler

Tarih / Yer Bilgisi: 1 Nisan 2022, Online

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Şükrü Merter İDİN - Kütüphaneci

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: 58. Kütüphane Haftası kapsamında, İYTE Kütüphanesi, Yaşar Üniversitesi Kütüphanesi ve TKD İzmir Şubesi ortaklığında düzenlenen web seminerinde Daire Başkanı Gültekin Gürdal moderatör, Şükrü Merter İdin konuşmacı olarak yer aldı.

Kariyer Fuarı 2022: Elektronik Kaynaklar Kütüphaneciliği

Etkinliğin Adı: Kariyer Fuarı 2022: Elektronik Kaynaklar Kütüphaneciliği

Tarih / Yer Bilgisi: 1 Nisan 2022, Online

Katılan Kişi: Gönül KAFALI CAN - Öğr. Gör.

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: 58. Kütüphane Haftası kapsamında, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Kariyer Fuarı 2022” etkinliğinde Gönül Kafalı Can "Elektronik Kaynak Kütüphaneciliği" oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

Açık Bilim ile Araştırmaların Etkisini Artırmak

Etkinliğin Adı: Açık Bilim ile Araştırmaların Etkisini Artırmak

Tarih / Yer Bilgisi: 31 Mart 2022, Online

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: 58. Kütüphane Haftası dolayısı ile İnönü Üniversitesi Merkez Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Açık Bilim ile Araştırmaların Etkisini Artırmak” konulu konferansa Daire Başkanı Gültekin Gürdal konuşmacı olarak katıldı.

Kütüphanelerde Yeni Roller

Etkinliğin Adı: Kütüphanelerde Yeni Roller

Tarih / Yer Bilgisi: 30 Mart 2022, Online

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Gönül KAFALI CAN - Öğr. Gör.

Begüm YAVUZ - Öğr. Gör.

Ayşen BİNEN - Kütüphaneci

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: 58. Kütüphane Haftası kapsamında İYTE Kütüphanesi ve TKD İzmir Şubesi ortaklığında gerçekleştirilen "Kütüphanelerde Yeni Roller" web seminerinde Gönül Kafalı Can "Bilimsel İletişim Birimi", Begüm Yavuz "Araştrma Verilerinin Yönetimi", Ayşen Binen ise "Araştırma Bilgi Yönetimi ve Yeni Nesil Akademik Arşivler" konusunda bilgiler paylaştı.

Açık Bilim Nedir, Neleri Değiştirir?

Etkinliğin Adı: Açık Bilim Nedir, Neleri Değiştirir?

Tarih / Yer Bilgisi: 2 Şubat 2022, Online

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

​Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen, dünden bugüne açık bilimin farklı açılardan değerlendirildiği web seminerinde Daire Başkanı Gültekin Gürdal “Bildirgelerden uygulamalara, açık bilim ve açık erişim” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Akademik Kütüphanelerin Zor Yılı – Kur, Kullanıcı, Kaynak Üçgeni ve Yönetim

Etkinliğin Adı: Akademik Kütüphanelerin Zor Yılı – Kur, Kullanıcı, Kaynak Üçgeni ve Yönetim

Tarih / Yer Bilgisi:  19 Ocak 2022, Online

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: ÜNAK (Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği) tarafından gerçekleştirilen web seminerinde Daire Başkanı Gültekin Gürdal konuşmacı olarak yer aldı.

Araştırma Görünürlüğünü ve Etkisini Artırmak: Önemli İpuçları ve Yeni Yollar

Etkinliğin Adı: Araştırma Görünürlüğünü ve Etkisini Artırmak: Önemli İpuçları ve Yeni Yollar

Tarih / Yer Bilgisi: 30 Haziran 2022, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Araştırma Görünürlüğünü ve Etkisini Artırmak: Önemli İpuçları ve Yeni Yollar" başlıklı etkinliğe Daire Başkanı Gültekin Gürdal konuşmacı olarak katıldı.

COAR Annual Meeting 2022

Etkinliğin Adı: COAR Annual Meeting 2022

Tarih / Yer Bilgisi: 17-20 Mayıs 2022, İspanya

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

​Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories - COAR) tarafından yıllık olarak gerçekleştirilen konferansa Daire Başkanı Gültekin Gürdal katıldı.

Etkinliğin Adı: 15th International Conference on Current Research Information Systems (CRIS2022)

Tarih / Yer Bilgisi: 12-14 Mayıs 2022, Dubrovnik, Hırvatistan

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Yıllık olarak gerçekleştirilen uluslararası CRIS2022 Konferansına katılan Daire Başkanı Gültekin Gürdal; Doç. Dr. Tuğkan Tuğlular, Gültekin Gürdal, Öğr. Gör. Gönül Kafalı Can ve Ahmet Ş. Özdemirden tarafından hazırlanan "Repository Landscape in Turkey and GCRIS: The First National Research Information System" başlıklı bildiriyi sundu.