Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Temmuz 2022: Sinema

SİNEMA

5.Körfez Festivali-Deniz Filmleri / Pi'nin Yaşamı..

Pi’nin Yaşamı izleyicileri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor..

5. Körfez Festivali kapsamındaki film, 1 Temmuz akşamı saat 21.00`da Kadifekale Platformu`nda Göztepe İskele`de. 

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/5-korfez-festivali-deniz-filmleripi60nin-yasami  

5.Körfez Festivali-Deniz Filmleri / Derinlere Yolculuk..

Filmde 20. yüzyılın en tanınmış deniz belgeselcisi Jacques-Yves Cousteau'nun hayatının 30 yıllık bir dönemi anlatılıyor. 

5. Körfez Festivali kapsamında "Derinliklere Yolculuk" filmi 2 Temmuz  saat 21.00`da Kadifekale Platformu`nda Göztepe İskele`de.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/5-korfez-festivali-deniz-filmleriderinliklere-yolculuk

Yeniden Sinematek-Göçebe Diyarı / Normadland..

Film, 2008 krizi sonrası her şeyini kaybeden altmışlı yaşlardaki bir kadının, Kuzey Amerika'nın batısında karavanıyla birlikte yaşadığı göçebe hayatını anlatıyor..

Yeniden Sinematek "Göçebe Diyarı" adlı film gösterimi 06 Temmuz 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-gocebe-diyarinormadland

Yeniden Sinematek-Marie Antoinette.. 

Film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor.

Yeniden Sinematek "Marie Antoinette " adlı film gösterimi, 13 Temmuz 2022  saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-marie-antoinette

Yeniden Sinematek-Kabakçığın Hayatı..

"Kabakçığın Hayatı",  Kabakçık takma adlı 9 yaşındaki bir oğlan çocuğunun hikayesini anlatıyor..

Yeniden Sinematek "Kabakçığın Hayatı " adlı film gösterimi 20 Temmuz 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-kabakcigin-hayati

Yeniden Sinematek-Hayallerin Peşinde..

Film, bir Amerikan güreşçisi olmak ve bu hayalini gerçekleştirmek için kaldığı bakımevinden kaçan Down sendromlu Zak'ın hikayesini anlatıyor..

Yeniden Sinematek "Hayallerin Peşinde" adlı film gösterimi 27 Temmuz 2022 aksamı saat 21.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Merkezi'nde...

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekhayallerin-pesinde

"Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera",  yarı tavuk ve yarı tavşan olarak dünyaya gelen genç bir kahraman olan Chickenhare'ın maceralarını takip ediyor..

"Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera", İzmir Balçova Agora  Sineması'nda gösterimde.. 

Minyonlar'ın ikinci filmi Minions: The Rise of Gru, 70'li yıllarda tarihin en büyük kötülerinden biri olma hayali kuran genç Gru ile yolları kesişen Minyonlar'ın, kötülükleriyle nam salan Vicious 6 ekibine girmeye çalışan Gru'ya yardım etmelerini konu ediniyor.

Bu animasyon filmi, 1 Temmuz'dan itibaren Folkart Cinemapink ve Ege Park Cinemapink'te izleyebilirsiniz. 

 

TRT Çocuk ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak yapımı olan ve daha önce seri halinde bölümleri yayınlanan "Mutlu Oyuncak Dükkanı", bu kez uzun metrajlı bir film olarak izleyiciyle buluşuyor. 

Film, Urla MyCinelife, Egepark Cinemapink, Menemen MyCinelife ve Cinepoll Kemalpaşa Sineması'nda gösterimde..

Küçük bir yetim olan Pil, Roc-en-Brume şehrinin sokaklarında yaşar. Güzel bir gün Pil, onu takip eden gardiyanlardan kaçmak için bir prenses elbisesi giyerek kılık değiştirir. Bu sırada Pil, yarı kedi, yarı tavuğa dönüşen Roland'ı kurtarmak için çılgın bir maceraya atılır.

Animasyon film, Egepark Cinemapink, Urla MyCinelife ve Menemen MyCinelife'da gösterimde..

Şarkı yarışmasına katılan orman hayvanlarının hikayesini anlatan "Çılgın Kuşlar" adlı animasyon film, Agora Balçova ve Kemalpaşa Belediye Cinepoll'de gösterimde..

"Jurassic World: Hakimiyet", ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor.

Film, Urla MyCinelife, Folkart Cinepapink, Cinemaximum Konak Pier, Bornova Batı, Cinemaximum Forum Bornova, Cinemaximum Point Bornova, EgePark Cinema Pink, Cinemaximum Mavibahçe, Cinemaximum Optimum,  Cinemaximum İzmir Park, Kemalpaşa Belediye Cinepoll, Balçova Agora ve Kipa Extra Balçova'da gösterimde..

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan "Top Gun: Maverick", usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

"Top Gun: Maverick", Agora Balçova, Urla MyCinelife, Cinemaximum Kipa Extra Balçova, İzmir Egepark Cinemapink, Cinemaximum Mavibahçe, Cinemaximum Forum Bornova, Folkart Cinemapink, Cinemaximum Optimum'da gösterimde..

Karaca Sineması'nda gösterimde olan "Yaşamaya Bak" adlı film, bir süreliğine yeğenine bakmak zorunda olan bir adamın hayatına odaklanıyor.

 

 

 

Müzik efsanesi Elvis Presley'nin hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü anlatan film, Urla MyCinelife ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

"41 Kere Maşallah", hayatının aşkına kavuşabilmek için kendisine yapılan büyüden kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Film, Cinemaximum Optimum, Kemalpaşa Belediye Cinepoll ve Cinemaximum İzmir Park'ta gösterimde..

İzmir Karaca Sineması ve Cinemaximum Konak Pier'de gösterimde olan "Okul Tıraşı", okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor.

"After Yang", yapay zeka androidlerin "yardımcı" olarak insanlarla birlikte yaşadığı yakın bir gelecekte, kızlarına mentorluk ve bakıcılık yapması için ailelerine dahil ettikleri Yang isimli androidin arıza yapması sonrası başta baba Jake olmak üzere ailenin başından geçenleri anlatıyor.

Filmi, 1 Temmuz'dan itibaren Karaca Sineması'nda izleyebilirsiniz. 

Müjdat Gezen Belgeseli..

Sanat yaşamının 62. yılını dolduran Müjdat Gezen’in hayatı belgesel oldu. İlk galası İzmir’de yapılan ve büyük beğeni toplayan Gökmen Ulu imzalı belgesel film, bir kez daha İzmirlilerle buluşuyor..

Müjdat Gezen Belgeseli;23 Temmuz'da Urla Cumhuriyet Meydanı'nda  gösteriliyor.

Film gösterim başlangıç saati: 21.00.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/mujdat-gezen-belgeseli-5430

Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hüsran dolu bir hayatı yaşayan Nitram'ın hikayesi, 23 Temmuz'dan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Süheyla Taşçıer Şiir Etkinliği ve "Bacıyan-ı Rum Belgesel Film Gösterimi..

850 yıl önce Anadolu`da kurulan ilk kadın teşkilatını anlatan "Bacıyan-ı Rum (Anadolu Bacıları)" belgesel film gösterimi ve Süheyla Taşçıer'in kendi şiirlerini seslendireceği program 26 Temmuz akşamı saat 20.30'da İzmir Sanat'ta.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/suheyla-tascier-siir-etkinligibaciyan-i-rum-belgesel-gosterimi