Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2021: Açık Eğitim Kaynakları: Yeni Veri Tabanı Aboneliklerimiz

Yapı Kredi Yayınları Abonelik - Turcademy

Mühendislik ve Doğa Bilimleri koleksiyonlarına aboneliğimiz olan TURCADEMY Türkiye Akademik Yayınlar Platformu'ndan Yapı Kredi Yayınlarına da abonelik gerçekleştirilmiştir. Roman, şiir, öykü, deneme vb. türde 350'nin üzerinde kitabı çevrimiçi okuyabilirsiniz. 

Turcademy platformu üzerinden kitapları okuyabilmek ya da indirebilmek için hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluşturmak için aşağıdaki kullanım videosunu izleyebilirsiniz.

Turcademy Kullanım Videosu

Türk Edebiyatı ve Dünya Edebiyatı - Sayısal Kitap Abonelik

Türkçe dijital kütüphane veri tabanı olan Sayısal Kitap'ta yer alan Türk Edebiyatı ve Dünya Edebiyatı'ndan 1.139 elektronik kitaba abonelik gerçekleştirilmiştir.

Tüm e-kaynaklara olduğu gibi Sayısal Kitap'a da Veritabanları sayfasından erişebilirsiniz. Kampüs dışında iseniz; Sayısal Kitap başlığına tıkladığınızda gelen ara sayfada Enstitü email adresinizi ve şifrenizi yazarak kampüs dışından bağlanmış olursunuz. 

Sayısal Kitap'a bağlandığınızda aboneliğimiz kapsamında olan e-kitapları görmek için "Gelişmiş Arama" ya da "Tüm Kaynaklar" başlığına tıkladıktan sonra gelen sayfada “Kütüphanenizde mevcut” (aşağıdaki görselde 1 ile gösterilmiştir) seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

Sayısal Kitap platformundaki kitaplara herhangi bir bilgisayar veya mobil cihazlarınızdan ulaşabilir, sorgulama ve filtreleme seçenekleri ile kitap araması yaparak, çevrimiçi okuyabilirsiniz. Ayrıca "kaydol"a tıklayarak (aşağıdaki görselde 2 ile gösterilmiştir) hesap oluşturmak suretiyle kendi kitaplığınızı oluşturabilir ve okuduğunuz kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilir, kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

Sayısal Kitap kullanım kılavuzu için tıklayınız.

 

JoVE Yeni Konu Başlıkları Abonelik

Video tabanlı ilk hakemli bilim dergisi olan JoVE koleksiyonlarından yeni konu başlıklarına abonelik gerçekleştirilmiştir. Abone olduğumuz tüm başlıklara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

JoVE Video Journal (Research): Akademisyenlerin araştırmalarında kullanabilmesi için hazırlanmış videolardan oluşmaktadır. Yeni bir teknik geliştirmek isteyen akademisyenler bu bölümlerdeki videoları izleyerek kendi deneylerini yapabilirler. Abone olduğumuz başlıklar:

  • Biology 
  • Bioengineering 
  • Chemistry 
  • Engineering 
  • Immunology and Infection 
  • Neuroscience 
  • Biochemistry

JoVE Science Education (Education): Öğrenci eğitimi için hazırlanan ve konuları görsel olarak açıklayan videolardan oluşmaktadır. Akademisyenler bu içerikleri derslerinde eğitim amaçlı olarak kullanabilirler. Tüm videolarda Türkce altyazı seçenegi mevcuttur. Abone olduğumuz başlıklar:

  • Basic Biology
  • Chemistry
  • Core Biology
  • Engineering
  • Physics

JoVE Lab Manual: Lab Manual Chemistry ve Lab Manual Biology. 

 

Kampüs Dışı Erişim

Kütüphanemiz aracılığı ile 65.000'in üzerinde e-dergi ve 400.000'in üzerinde e-kitaba kampüs içinden erişilebildiği gibi kampüs dışından da aşağıdaki yöntemlerden biri seçilerek erişilebilmektedir.

  1. Enstitü e-mail adresiniz ve şifrenizi yazarak EzProxy aracılığı ile
  2. Proxy ayarları yaparak: Explorer, firefox ve chrome için proxy ayarının nasıl yapılacağına dair bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
Veri tabanları ve elektronik dergilere ilgili tüm soru ve taleplerinizi library[at]iyte.edu.tr adresine iletebilirsiniz.
Kurumumuz tarafından erişime sunulan tüm veri tabanlarına ulaşmak için tıklayınız.