Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2018: Yeni Abone Olunan Veri Tabanları

Nature Dergileri

"Nature Journals All" ve ''Academic Journals All'koleksiyonları TÜBİTAK-EKUAL kapsamında 2018 yılında erişime açılmıştır.
 

Nature dergisi 1869 yılında yayınlanmış, multi-disipliner alanda en önde gelen, haftalık, uluslararası bilimsel bir dergidir ve ‘’Nature Journals All " Dergi Koleksiyonu’nun merkezinde yer almaktadır. Nature Journals All Dergi Koleksiyonu klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında, isminde ‘‘Nature‘‘ ibaresi geçen diğer yayınlar ile genişlemiş ve toplamda 46 dergiye ulaşmıştır. Nature Protocols ve Nature Methods yayınları da bu grupta yer almaktadır. Nature Journals Dünya’nın en yüksek etki faktörüne sahip dergi  paketidir. 2007 yılına kadar geriye dönük erişim sağlanabilir. Dergi listesi için tıklayınız.

 

Nature Dergi Grubu tarafından isminde ‘’Nature‘‘ ibaresi geçmeyen ve bir paralel segmentte yayın hayatına devam eden ‘’Academic Journals All’’ koleksiyonu oluşturulmuştur. Klinik bilimler, fizik bilimleri ve yaşam bilimleri alanında toplamda 40 dergi içermektedir. Bu koleksiyon , bir çok önde gelen akademik dernek/kuruluş ortaklıkları ile beraber yönetilmekte ve genişlemektedir. Abonelik ile birlikte 1997 yılına kadar geriye dönük erişim verilir. 1997 yılına kadar geriye dönük erişim sağlanabilir. Dergi listesi için tıklayınız.

 
Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
 
Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Palgrave Macmillan Journals

Palgrave Macmillan Journals veri tabanı TÜBİTAK-EKUAL kapsamında 2018 yılında erişime açılmıştır.

Palgrave Macmillan Journals, Nature Dergi Grubu’nun ’’PMJ All’’ dergi paketini oluşturmaktadır. İktisat, ekonomi, finans, sosyal bilimler, hukuk, yönetim bilimleri, felsefe ve hukuk alanlarında yayın yapan 47 dergiden oluşmaktadır. 1997'den günümüze erişim vardır.

Dergi listesi için tıklayınız.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

SAE Mobilus


 

SAE Mobilus veri tabanına 2018 yıllında abonelik gerçekleştirilmiştir.

SAE Mobilus; özellikle Otomotiv, Havacılık ve Uzay Sektöründe tasarım, AR-GE, üretim ve kalite kontrol departmanlarına yönelik, çok detaylı teknik veriler içeren elektronik veri tabanıdır.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

 

ProQuest Dissertations and Theses Global

 

ProQuest Dissertations and Theses Global veri tabanı TÜBİTAK-EKUAL kapsamında 2018 yılında erişime açılmıştır.

İçerdiği 4 milyondan fazla tez ile , ProQuest Dissertations & Theses Global  dünyanın en kapsamlı tez koleksiyonudur.

ProQuest Dissertations and Theses Global rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Electrochemical Society Digital Library (ECS DL)

Elektrokimya ve katı hal bilimi konu alanlarında yayımlanmış dergiler, ECS’nin dünya çapında düzenlediği toplantılara ilişkin 500’den fazla tutanak ve bu toplantılarda sunulmuş teknik yayınların özetlerinden oluşan ve bu kaynaklara erişim imkanı sağlayan The Electrochemical Society Digital Library veritabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

ECS Dergileri:

  • Journal of The Electrochemical Society
  • ECS Journal of Solid State Science and Technology
  • ECS Electrochemistry Letters
  • ECS Solid State Letters
  • Electrochemical and Solid-State Letters
  • ECS Transactions
  • ECS Meeting Abstracts
  • Interface
  • ECS Proceedings Volumes
  • Monographs

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Turnitin

TÜBİTAK - ULAKBIM, Ulusal Lisans kapsamında Turnitin İntihal Yazılımı kullanımımıza açılmıştır. Kamu kaynaklarının efektif kullanımı için mevcut İntihal Yazılımı Urkund aboneliğimizi sonlandırıp Turnitin’e geçme zorunluluğu doğmuştur.

Turnitin OriginalityCheck, eğitimcilerin, öğrenci ödevlerini yanlış alıntılama ve olası intihale karşı sürekli olarak güncellenen veri tabanı ile karşılaştırarak kontrol etmelerini sağlar. Her bir Orijinallik Raporu, öğrencilerin akademik doğruluğunu korumanın yanında aynı zamanda öğretmenlere öğrencilerine doğru alıntılama yapmayı öğretme fırsatı verir.

Turnitin için daha detaylı bilgiye ve kullanım kılavuzuna LibGuides sayfamızdaki Rehberden ulaşabilirsiniz.

Turcademy - Türkiye Akademik Yayınlar Platformu

Türkiye’de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınları dijital olarak sunan TURCADEMY Türkiye Akademik Yayınlar Platformu veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Turcademy, Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla Informascope firması tarafından geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur. İlk aşamada; Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık'a ait yaklaşık 2.500 e-kitap erişime açılmıştır. 

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Vidobu Online Video Eğitim Veri Tabanı

Kişisel Gelişim, Mesleki Gelişim, Bilişim Teknolojileri, Fotoğrafçılık, İngilizce, Grafik Tasarım, Web Tasarım, Programlama, 3D Animasyon ve Video Düzenleme kategorilerinde; video anlatımlarıyla uzmanlardan eğitim alarak, kendinize yeni bir şeyler katabileceğiniz "Vidobu Online Video Eğitim" veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Kendinizi geliştirmek istediğiniz konuyu, uzman eğitmenler tarafından hazırlanan video eğitimler ile öğrenebilirsiniz. 10.056'nın üzerinde videoya erişebilirsiniz.  

Videolarda kaldığınız yerleri kişisel olarak takip etmek için hesap oluşturabilirsiniz. Daha önceki deneme erişimlerinden dolayı hesap oluşturdu iseniz, aynı hesap bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.

Vidobu'nun önemli özellikleri:

  • 7/24 izle. Öğren. : İstediğin zaman, istediğin yerden izleyebilirsin. 
  • Sertifika: Tamamladığın eğitimlere ait alacağın katılım sertifikası ile eğitimlerini belgele.
  • Uzman Eğitmenler: Sektörden özenle seçilen alanında uzman eğitmenlerle en iyi içeriği izle.
  • Sürekli Güncel: Bilişim dünyasının hızına ayak uydurabilmen için, sürekli güncellenen içerikler.
  • Kontrol Paneli: Sisteme giriş yaptıktan sonra; en son izlediğin eğitimler, kazandığın sertifikalar gibi bilgilere kolay erişim.
  • Tüm Platformlardan Erişim: Hem bilgisayarından, hem de tablet ve mobil cihazlarından izle.
  • HD Kalitesinde: Tüm videoları HD kalitesinde izle. Eğitimlerdeki en ince ayrıntıları bile kaçırma.
  • Örnek Dosyalar: İzlediğin videolarda anlatılan örnekleri bilgisayarına indirip birebir çalış.
  • Her Seviyede Eğitimler: Yeni başlayanlardan, profesyonel düzeyde kullanıcılara kadar herkese hitap eden geniş eğitim içeriği.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

dMags - Dijital Dergi Mağazası

Telefon, tablet ya da masaüstü cihazlarından; bilim & teknoloji, yaşam, eğlence, kültür, sektörel, iş dünyası, sağlık, sanat, spor, ev dekorasyon, kadın, erkek, çocuk, seyahat, otomobil, yemek, hobi kategorilerinde 100'den fazla dergiyi haftalık veya aylık takip etme imkanı sunan dMags Dijital Dergi Mağazası veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Atlas, Chip, Ekonomist, Güncel Hukuk, Home Art, Leman erişilebilen dergilerden bazılarıdır.

dMags mobile: App Store ve Play Store üzerinden erişebileceğiniz “dMags Dergi Mağazası” uygulaması universal altyapısı ile telefon ve tabletlerinizde kullanılabilmektedir. 

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Zinio (e-Magazinler)

 

Popüler dergilere bilgisayarlar, Android ve IOS platformları ve e-okuyucu cihazlardan erişim imkanı sunan Zinio (e-Magazinler) veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

RBdigital platformunu kullanabilmek için İYTE e-mail adresiniz ile kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir.

Erişilebilen Dergiler:

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Indieflix Bağımsız Sinema Veri Tabanı

Indieflix Bağımsız Sinema veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Indieflix ödüllü filmler, bağımsız filmler, kısa filmler ve belgesellerin de dahil olduğu 8.000’den fazla filmle kullanıcıların sinema dünyasını yakından takip etmesine olanak tanır.

Ayrıca türe, filmin süresine ve izleyici kitlesine göre yapılabilecek aramalarla da zevkinize en uygun filmi kolayca bulup izleyebilir, facebook, twitter gibi sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz.

RBdigital platformunu kullanabilmek için İYTE e-mail adresiniz ile kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Tek bir hesap ile Indieflix ve Zinio'ya erişebilirsiniz.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

 

Elsevier's Pathway Studio

Elsevier's Pathway Studio veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Elsevier's Pathway Studio, deneysel verilerinizi yorumlamanıza ve hastalıkların biyolojik temellerine, ilaçlara verilen tepkilere ve çok çeşitli biyolojik süreçlere ilişkin daha kapsamlı bir resim elde etmenize yardımcı olur.

​"Register"a tıklayarak bilgilerinizi doldurmanız yeterli, hesabınız aktif hale gelecektir.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

JoVE

JoVE Biology koleksiyonu aboneliklerimiz arasında bulunan, video tabanlı ilk hakemli bilim dergisi olan  JoVE'nin aşağıdaki paketlerine de 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

JoVE Video Journal paketi:

  • JoVE Bioengineering 
  • JoVE Chemistry
  • JoVE Neuroscience

JoVE Science Education paketi:

  • JoVE Basic Biology 
  • JoVE Chemistry

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

SPIE Digital Library


Optik ve fotonik konularında hakemli dergiler, konferans bildirileri ve e-kitapları içeren SPIE Digital Library veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Konu Başlıkları:

  • Astronomi
  • Biyomedikal Optik ve Tıbbi Görüntüleme
  • İletişim ve Bilgi Teknolojileri
  • Savunma ve Güvenlik
  • Elektronik Görüntüleme ve Sinyal İşleme
  • Enerji
  • Lazerler
  • Işık Kaynakları ve Aydınlatma
  • Litografi & Mikroelektronik
  • Metroloji
  • Nanoteknoloji
  • Optik
  • Uzaktan Algılama
  • Sensörler

JSTOR Archive Journal Content

Dünya  çapında önde gelen uluslararası yayınevleri ve alanında uzman dernek yayınevlerinin yüksek kaliteli içeriklerini sunmakta olan JSTOR Archive Journal Content veri tabanını EKUAL kapsamına dâhil edilerek tüm paketleri erişimimize açılmıştır.  

JSTOR veri tabanı kapsamında multidisipliner olmakla birlikte sosyal bilim ağırlıklı 3904 dergiye erişim sağlanabilmektedir.

Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Erişim sağlanan koleksiyonlar: 

  • Arts & Sciences I 
  • Arts & Sciences II
  • Arts & Sciences III
  • Arts & Sciences IV
  • Arts & Sciences V
  • Arts & Sciences VI
  • Arts & Sciences VII
  • Arts & Sciences VIII
  • Arts & Sciences IX
  • Arts & Sciences X
  • Arts & Sciences XI
  • Arts & Sciences XII
  • Arts & Sciences XIII
  • Arts & Sciences XIV
  • Arts & Sciences XV
  • Life Sciences 
  • Business IV 
  • Ecology & Botany II 
  • Ireland Collection 
  • Jewish Studies Collection 
  • Hebrew Journals Collection 
  • Sustainability Collection  

Emerald eJournals Premier Collection + Arşiv + Social Sciences eBooks

EKUAL kapsamında erişimimize  açık bulunan Emerald eJournals Premier yanısıra Emerald dergilerinin arşiv paketine, ve sosyal bilimler konusundaki e-kitaplarına da 2018 yılında erişim sağlanmıştır.

Emerald eJournals Premier Collection: Emerald yayınevine ait aşağıdaki konu başlıklarında 311 dergiye erişim sağlanmaktadır.

  • Accounting, Finance & Economics
  • Business, Management & Strategy
  • Economics
  • Education
  • Engineering
  • Health & Social Care
  • HR, Learning & Organization Studies
  • Information & Knowledge Management
  • Library Studies
  • Marketing
  • Operations, Logistics & Quality
  • Property Management & Built Environment
  • Public Policy & Environmental Management
  • Sociology
  • Tourism & Hospitality
  • Transport

Emerald Social Sciences eKitap Serileri: Daha çok eğitim ve sosyoloji konusunda seri kitaplar içeren Sosyal Bilimler seri kitap paketi 1999 yılından başlayan eski ciltleri de dahil olmak üzere, yeni yayımlanacaklarla birlikte erişime açık olacaktır. 

Sosyoloji Kitapları için  
Eğitim Kitapları için

İçerik ve Kullanım Kılavuzu için tıklayınız

Rosetta Stone

Online dil eğitim seti olan ve 30 dil içeren Rosetta Stone veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir. 

Rosetta Stone Online Dil Eğitim Aracı Nedir?

  • Dünyanın en çok tercih edilen online dil eğitim aracı Rosetta Stone, başarısı kanıtlı Dynamic Immersion yöntemi ile 22,000’den fazla okula, 12,000’in üzerinde kuruma 20 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir.
  • Ödül kazanmış etkileşimli yaklaşımı sayesinde dünyadaki milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmektedir ve artık her yerden ve her zaman erişim imkanı sunmaktadır.
  • Mobil uygulama ile de kullanılabilmektedir.
  • Konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini doğal bir şekilde öğreten Rosetta Stone ile ezber ve çeviri zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

Hesap Oluşturma: 

  1. Enstitü e-mail adresinizi giriniz
  2. Bir şifre belirleyiniz (en az 6 harf ve 1 rakam) 

İçerdiği 30 dil: İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), Fransızca, Almanca, İtalyanca, Arapça, Çince (Mandarin), Dari Farsçası, Flemenkçe, Filipin Dili, Yunanca, Lehçe, Hintçe, Endonezya Dili, İrlanda Dili,  Japonca, Korece, Latince, Afganca, Farsça, İbranice, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, İsveççe, Türkçe, Urduca, Vietnam Dili. 

Tüm seviyeler için bu dillere erişim vardır.

- Rosetta Stone Mobil Uygulama Erişim Kılavuzu: https://youtu.be/Vya2d-zCBdE

- Rosetta Stone’u mobil cihazlara nasıl indirebileceğinizi gösteren sunum dosyası için: https://goo.gl/UgmvwD  

- Rosetta Stone ile ilgili detaylı içerik bilgisi için: https://goo.gl/grwm1q

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Destek

Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Destek veri tabanına 2018 yılında abonelik gerçekleştirilmiştir.

Erişim Kayıt Bilgileri:

  1. Kampüs içinden "Kayıt Ol"a tıklayarak sadece bilgilerinizi doldurmanız yeterli, hesabınız aktif hale gelecektir. (Daha önceki erişimimizde hesap oluşturdu iseniz yeniden hesap oluşturmanıza gerek yok.) 
  2. Kampüs dışında iseniz, kütüphanemizden kurum kodunuzu öğrenerek, "Kayıt Ol" formunda  yer alan "Kurum Kodu Girin" yazan kutucuğa kodu girerek hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Not: Hesabınız etkinleştikten sonra istediğiniz yerden veritabanına erişebilirsiniz.

Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Destek Veri Tabanı İçeriği:

  • e) YDS: 2005 -2012 yılları arası çıkmış 4500 adet KPDS, ÜDS (sağlık, sosyal, fen) soruları ve her bir sorunun video çözümü.
  • PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler
  • IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme.
  • Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle çevirileri.
  • Paragraf Çevirileri: Okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış 7 adet strateji videosu ve 91 adet metin çevirisi.
  • Görüntülü Gramer Konu Anlatımı: A’dan Z’ye tüm gramer konularının en ince detaylarıyla anlatıldığı 335 video anlatımlı içerik.
  • Toplamda 10.000 üzeri görsel ve işitsel içerik. 

Mobil ve web platformlarında kullanılabilir.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.

Tümer ALTAŞ A.Ş. e-Sınav Veri Tabanı

Tümer Altaş A.Ş. e-Sınav Online Yönetim Sistemine, Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Destek aboneliğimiz kapsamında erişim sağlanmıştır. 

Erişim Kayıt Bilgileri:

  • Kampüs içinden "Kayıt Ol"a tıklayarak sadece bilgilerinizi doldurmanız yeterli, hesabınız aktif hale gelecektir. (Daha önceki erişimimizde hesap oluşturdu iseniz yeniden hesap oluşturmanıza gerek yok.) 

İçerik Bilgisi:

  • Online Deneme Sınavları : YökDil – (e) YDS – TıpDil
  • Soru Türüne göre Mini Testler : Çözüm – Strateji ve Tavsiyeler
  • Sınav formatına uygun kaliteli sorular : Sınavlara göre ayrı ayrı içerik
  • Sınav Hazırlığına yönelik Eğitim İçeriği
  • Gramer, Kelime, Cümle ve Paragraf Çevirileri

Mobil ve web platformlarında kullanılabilir.

Veri tabanları sayfasından erişebilirsiniz.