İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2017: Katılınan Toplantılar

Tarih / Yer Bilgisi: 16 Aralık 2016, İYTE, İzmir

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Ayşen BİNEN - Kütüphaneci

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: 450,000'in üzerinde metal ve metal dışı malzemelerin 12 milyondan fazla özellik kaydına ulaşma imkanı sağlayan aboneliklerimiz arasında yer alan malzeme veritabanı Total Materia ile ilgili eğitim semineri yapılmıştır.

4. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşımı Çalıştayı

Etkinliğin Adı: IV. Ulusal Akademik Kaynak Paylaşımı Çalıştayı

Tarih / Yer Bilgisi: 11-12 Kasım 2016, Çukurova Üniversitesi, Adana

Katılan Kişiler: Ayşe AKBIYIK - Şube Müdürü
                             Şükrü MERTER İDİN - Kütüphaneci

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) platformunun yeni kullanıcılara tanıtılması, hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kaynak paylaşımı alanındaki sorunların tartışılması amacıyla gerçekleştirilmiştir.

EuroCRIS Stratejik Üyelik Toplantısı

Etkinliğin Adı: EuroCRIS Stratejik Üyelik Toplantısı

Tarih / Yer Bilgisi: 08-10 Kasım 2016, National Hellenic Research Foundation (NHRF), Yunanistan

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi:  ​Avrupa Araştırma Bilgi Sistemleri Derneği (EuroCRIS) in stratejik üyelik toplantısı.

5. Ulusal Açık Erişim Konferansı

Etkinliğin Adı: 5. Ulusal Açık Erişim Konferansı

Tarih / Yer Bilgisi: 27 Ekim 2016, TÜBİTAK, Ankara

Gönül KAFALI - Uzman

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi:

5. Ulusal Açık Erişim Konferansı (AE2016) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ev sahipliğinde, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) işbirliği ile farklı kurum ve kuruluşlardan toplam 342 kişinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Konferansda açık bilim, açık erişim kavramları çevresinde kamu kaynaklarıyla desteklenen bilimsel yayın ve veriye herkesin ücretsiz olarak erişebilmesi, bu yayın ve verinin kurumsal dijital arşivler aracılığıyla erişime açılması, açık bilim ve açık erişim uygulamaları için gereken politika, strateji, mevzuat, standart ve yazılım alt yapıları konuları üzerinde durulmuş ve tartışılmıştır. Gültekin Gürdal ve Gönül Kafalı Can tarafından hazırlanan “Avrupa Açık Bilim Bulutu ve OpenAIRE 2020” başlıklı sunum Gültekin Gürdal tarafından yapılmıştır.

Almanya’da Kültürlerarası Kütüphane Çalışmaları Etkinliği

Etkinliğin Adı: Almanya’da Kültürlerarası Kütüphane Çalışmaları Etkinliği

Tarih / Yer Bilgisi: 18 Ekim 2016, Goethe-Institut Izmir

Katılan Kişi: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Ayşe AKBIYIK - Şube Müdürü

Şükrü MERTER İDİN - Kütüphaneci

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Duisburg Şehir Kütüphanesi, Kültürlerarası Kütüphanecilik Çalışmaları Yöneticisi Yılmaz Holtz-Erşahin, Türkiye'deki Goethe-Institut'ların daveti üzerine "Duisburg Şehir Kütüphanesi örneğinde Almanya‘da kültürlerarası kütüphane çalışmalarının tarihi ve güncel durumu" hakkında bilgiler vermiştir.

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı 2016

Etkinliğin Adı: Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı 2016

Tarih / Yer Bilgisi: 12-15 Ekim 2016, Antalya

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi: Kütüphane, Arşiv ve Müze Çalıştayı, ülkemizde bu sektörlerin gelişimine katkı sağlamak amacı ile düzenlenmektedir. Geleceği yönetmek adına yapılması gerekenlerin tartışılmış, yeni teknolojiler değerlendirilmiş ve sonucunda tüm katılımcıların katkısı ile kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin belirlenmiştir. Kültürel mirasımızın korunması, dijitalleştirme, niteleme, üst veri, standartlar, iletişim teknolojileri, restorasyon, konservasyon, içerik sunum ve paylaşımı gibi sektörü ilgilendiren konu başlıkları düzenlenecek oturumlarda tartışılmıştır.

3. EaZy Günleri

Etkinliğin Adı: 3. EaZy Günleri

Tarih / Yer Bilgisi: 03 Ekim 2016, Swissotel Büyük Efes, İzmir

Katılan Kişiler: Gültekin GÜRDAL - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Ayşe AKBIYIK - Şube Müdürü

Sevilay AYKO - Memur

Etkinlik Hakkında Kısa Bilgi:

EaZy Days, temsil ettiği yayınevlerinin elektronik kaynakları konusunda bilgi vermek, bu yayınevlerinin elektronik kaynakları ile ilgili yenilikleri paylaşmak ve genel olarak elektronik yayımcılık politikaları hakkında paylaşımda bulunmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen bir etkinliktir. Toplantımızın teması olarak “Açık Erişim - Kullanıcılar Ne Bekliyor? Yayınevleri Ne Sunuyor?” olarak belirlenmiş ve toplantıda konuyla ilgili bir panel gerçekleştirilmiştir. Ayrıca temsil etmiş oldukları yayınevlerinin sunumları olmuştur.