Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2015: En Çok İzlenen Film Hakkında

E-Bulletin

En Çok İzlenen Film Hakkında

                                                                                      

Remember Me - Beni Unutma

Yönetmen: Allen Coulter

Yapımcı: Nicholas Osborne, Trevor Engelson, Erik Feig, Robert Pattinson

Senarist: Will Fetters 

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin, Pierce Brosnan, Tate Ellington, Ruby Jerins

Müzik: Marcelo Zarvos

Tür: Dram - Romantik

Yapım yılı, ülkesi: 2010 - ABD

Süre: 108 dakika

Dil: İngilizce                                                                  


​Konusu:

Unutma Beni iki sevgiliyi merkez alıyor: Bir yanda yazmaya ilgili, bohem bir hayat yaşayan, okula ilgisiz, umarsız bir üniversite öğrencisi olan Tyler Hawkins (Robert Pattinson), diğer yanda çocukluğunda annesinin öldürülmesine tanık olan ve polis babasının aşırı kontrolü altında yaşayan Ally Craig (Emilie de Ravin). Tyler'ın arkadaşının zorlamasıyla önce bir oyun, bir iddia gibi başlayan Ally ile tanışmaları bu ikili arasında aşkı başlatacaktır.

Eski hayatları acılarla geçen bu iki gencin birbirlerine duydukları aşk, onların hayatlarını kurmalarında en büyük güç olacaktır. Peki bu aşk, geçmişteki yıkımlarını unutturmaya yetecek midir?

"Beni Unutma" ailece seyredilebilecek romantik dram filmi. Tyler, güçlü bir bağlılık duyduğu abisinin ölümünden ve ailesinin dağılmışlığından babası Charles'ı sorumlu tutmakta ve bu da aralarında sürekli bir çatışmaya neden olmaktadır.Hayatı doya doya yaşamaya çalışan Ally ise; henüz 11 yaşında iken metroda annesinin öldürülmesine tanık olmuş, her şeyi kontrolü altında tutmaya çalışan polis memuru babası Neil (Chris Cooper) ile yaşayan genç bir kızdır.

Tesadüfi olmayan bir şekilde Tyler ile Ally tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Birbirlerine sığınarak geçmişte yaşadıkları trajedilerin yükünden kurtulabilecekler mi dersiniz?

Fim iki gencin aşkını anlatmasının yanı sıra aile bireyleri arasındaki ilişkiyi de gözler önüne sererken, farklı hayatları tanımamızı da sağlıyor. Çocuklarına karşı ilgisiz ve sert tavırlar sergileyen,  insanlara üstten bakan, işkolik zengin iş adamı Tyler'ın babası Charles rolündeki Pierce Brosnan’ın performansı dikkat çekiyor ve yaşatmak istediği duyguyu izleyiciye yaşatmayı başarıyor. Bazen burnu büyük tavırları ile kendisinden nefret ettiriyor, bazen da yürek burkuyor, özellikle son sahnelerde karakterin gösterdiği değişimi izleyiciye çok iyi yansıtmayı başarıyor. 

Diğer yanda; karısı öldürülmüş, polis memuru Neil’in çaresizliğine karşı savaşı ve bir daha çaresiz kalmamak için her şeyi kontrol altında tutma çabasını izliyoruz.

Resim sanatına yeteneği olan Tyler’ın kız kardeşi Caitlyn (Alyssa Craig) oyunculuğu ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Gergin aile ortamından etkilenişi ve okuldaki arkadaşları tarafından aşağılanan ve yaşadığı sorunlar karşısında olgun tavrı ile izleyiciyi etkiliyor ve filme derinlik katıyor.

Genel olarak tat alarak izleyebileceğiniz bir film. Ancak genel anlamda konu bütünlüğüne bakıldığında, romantik bir ilişki ile aile problemleri arasında odak değiştiren dağınık bir film. Sonunda 11 Eylül 2001 olayına bağlanarak konusundan iyice uzaklaştığı yönünde bir izlenim verse de, Amerikan toplumu açısından baktığımızda  11 Eylül filmi olarak kurgulandığını söylemek mümkün.

“Hayatta yaptıklarınız önemsiz olacaktır, önemli olan onları sizin yapmış olmanızdır çünkü bir başkası yapmayacaktır.”

Remember Me / Beni Unutma - Fragman