Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2014: Yardım Masası

Yardım Masası - Kitap/Multimedya Talepleri ve ILL Belge Sağlama


Kitap / Multimedya Talepleri ve ILL Belge Sağlama  


Kullanıcılarımız; kütüphanemize satın alınmasını istediği her türlü teknik ve/veya edebi, basılı ve/veya elektronik kitap, multimedya (film, müzik vb.) talepleri ile kütüphanemiz kaynakları arasında bulunmayan ancak diğer üniversite kütüphanelerinden sağlanabilecek kitap ve makale istekleri (Inter Library Loan) için kütüphane web sitemiz "Hızlı Erişim" başlığı altında yer alan "Sipariş Formu" veya "ILL Belge Sağlama - Kitap İstek Formu veya Makale İstek Formu" linklerinden birine tıkladıktan sonra aşağıdaki işlem basamaklarını takip edebilirler. 

"Sipariş Formu" linkine tıkladıktan sonra gelen sayfada "User ID" ve "PIN" bölümlerine Enstitü e-mail adresiniz ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Gelen sayfada, "I need Material" başlığına tıkladıktan sonra,

kitap ve/veya multimedya istekleriniz için "Recommend to Order" a tıklayarak,

açılan formdaki tüm alanları doldurtuktan sonra "send" butonuna basarak  satın alınmasını istediğiniz kitap ve multimedya taleplerinizi kütüphanemiz satın alma birimine iletmiş olursunuz. Taleplerin kontrolleri yapıldıktan sonra belli dönemlerde bütçe imkanları çerçevesinde alımlar gerçekleştirilmektedir.

Kütüphanemiz kaynaklarında bulamadığınız makale ve kitapların diğer üniversite kütüphanelerinden sağlanabilmesi için "I need Material" linkine tıkladıktan sonra makaleler için "ILL Article Request"e tıklayarak,

gelen formu doldurduktan sonra "Send" butonuna basmak suretiyle kütüphanemiz ILL sorumlusuna talebinizi iletmiş olursunuz. 

Diğer üniversite kütüphanelerinden getirtilmesini istediğiniz kitaplar için ise "ILL Book Request"e tıklayarak,

gelen formu doldurmak suretiyle talebinizi ilgili personelimize iletmiş olursunuz.

 

 

"Yardım Masası" Seçmeler - Önceki Sayılarımızdan