Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2014: En Çok Okunan Kitap Hakkında

En Çok Okunan Kitap Hakkında

AKLINDAN BİR SAYI TUT

Yazarı: John Verdon

Tür: Roman

Yayınevi: Koridor Yayıncılık              
                         

Yayın Yeri:İstanbul                                   

Yayın Tarihi: 2011

Sayfa Sayısı: 475 s.

ISBN: 9786054188710

Arka Kapak:

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç." 

"Aldıklarını geri vereceksin 
Vermiş olduklarını aldığın zaman. 
Biliyorum ne düşündüğünü, 
Ne zaman uyuduğunu, 
Nereye gittiğini, 
Nereye gideceğini. 
Seninle bir randevumuz var, 
Bay 658." 

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

***

Gerek John Verdon'un yarattığı Dave Gurney polisiye serisinin, gerekse yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok konuşulanlar arasına giren, başarılı bir polisiye roman "Aklından Bir Sayı Tut". Son derece akıcı ve sürükleyici olan kitap, anlatımı ile okuyucuyu da içine almayı başarıyor ve olaylara dahil ediyor. Heyecan ve merak içinde sıkılmadan, soluksuz, zevkle okuyup, elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Bir yandan kitabın sayfalarını nefesiniz kesilircesine çevirirken, diğer yandan kitabın bitmesini istemiyor ancak bir anda kendinizi kitabın sonunda buluyorsunuz.

Özellikle polisiye roman sevenlerin beğenerek okuyacağı "Aklından Bir Sayı Tut"; heyecan verici, sıradışı, merak uyandıran konusu ve kurgusu ile de dikkat çekiyor, yazarın hayal gücüne ve zekasına hayran bırakıyor. Bir an olsun düşmeyen temposuyla; gerilim, korku, merak, hırs, üzüntü, şaşkınlık, heyecan gibi değişik duyguları yaşatarak sizi kitabın içine çekiyor, etkiliyor, düşündürüyor ve aslında gerçeğin görünenden farklı olabileceğini anlatıyor.

Her bölümde yeni bir gelişme ve heyecan yakalabileyeceğiniz kitap, dili ve anlatımı ile okuyucuyu sıkmıyor, aksine cinayet bulmacasının içine çekerek, olay ile bağlantınızın kopmasına izin vermiyor. Ne zaman ne olacağını kestiremeyeceğiniz, ince ayrıntıların, nefes kesici olayların yer aldığı, hayal gücünüzü ve aklınızı zorlayacak kitap, tahmin edemeyeceğiniz sıradışı finali ve katilin kimliği ile de şaşırtmayı başarıyor.

Ayrıntılı, canlı ve sürükleyici anlatımı ile kitap okurken film izliyor hissine kapılıyor, sahneler gözünüzün önünde canlanıyor. Her olayı bulmaca çözer gibi ele alan parlak zekalı dedektif "Dave Gurney"in maceralarına devam ettiği serinin diğer kitapları sıra ile  "Gözlerini Sımsıkı Kapat", Şeytanı Uyandırma" ve "Peter Pan Ölmeli". Serinin ilk kitabı olan "Aklından Bir Sayı Tut"u severseniz, serinin diğer kitaplarını da okumalısınız...

Her kitapta olduğu gibi okuyucunun beklentisi ve beğeni düzeyi değerlendirmelerde önemli. Detay ve betimlemelere fazla yer verilmesi, özellikle ilk sayfaların sıkıcı olması, bazı konuların belirsiz kalması, sonunun yeterince etkileyici olmayıp tahmin edilebilir olması ve klasik amerikan polisiye fim senaryolarına benzer olması kitap ile ilgili olumsuz değerlendirmeler arasında...

Yazarı Hakkında - John Verdon

John Verdon ABD'li yazardır.

Yarattığı Dave Gurney polisiye serisi yayınlandığı 25 ülkede ilgi topladı.

Aklından Bir Sayı Tut, Gözlerini Sımsıkı Kapat, Şeytanı Uyandırma ve Peter Pan Ölmeli adlı romanlarıyla adından söz ettiren yazar, yarattığı seride kendi iç dünyasında da fırtınalar kopan, işkolik dedektif Gurney'in Amerika'da işlenmiş korkunç, esrarengiz ve büyük ses getiren cinayetleri başarılı şekilde çözümünü ele almaktadır.

Eserleri

  • Aklından Bir Sayı Tut (Think Of A Number) (2011)
  • Gözlerini Sımsıkı Kapat (Shut Your Eyes Tight) (2012)
  • Şeytanı Uyandırma (Let The Devil Sleep) (2013)
  • Peter Pan Ölmeli (2014)

http://tr.wikipedia.org/wiki/John_Verdon adresinden alınmıştır.