İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2013: Çalışanlarımızdan

Çalışanlarımızdan / Seda BALTA

2011 yılı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü mezunu olan Seda BALTA, 2012 Ağustos ayından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sağlama Biriminde çalışmaktadır.

Seda BALTA; satın alma, taşınır kayıt işlemleri ve açık erişim konuları üzerinde çalışmaktadır.

İş Deneyimi:

Ankara / Yenimahalle İlçe Halk Kütüphanesi Staj - 3 Hafta - 2007

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi Staj - 3 Hafta - 2008

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Kütüphane Müdürlüğü Staj - 3 Hafta - 2009

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kütüphanesi Kısmi Zamanlı Çalışma 2008-2010

Milli Kütüphane Kataloglama ve Görsel İşitsel Materyal Bölümü'nde Veri Giriş Sorumlusu - 2011

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aydın Saylı Kütüphanesinde Veri Giriş Sorumlusu - 2012

Katıldığı Toplantılar:

- "Ulusal Açık Erişim Çalıştayı", 8-9 Kasım 2012 - Ankara

- "Bilgi ve Belge Yönetimi Alanında Mesleki Eğitim Forumu", Ankara - 2010

- "Elektronik Belge Yönetimi Paneli", 46. Kütüphane Haftası Kutlama Programı, Milli Kütüphane, Ankara - 2010

İlgi alanları; tiyatro izlemek, kitap okumak, yemek yapmak, spor yapmak...

Çalışanlarımızdan / Çiğdem ÖZTÜRK

İzmir Atatürk Ticaret Meslek Lisesi mezunu olan Çiğdem ÖZTÜRK, 1996 yılından bu yana İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nda çalışmaktadır.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Çiğdem ÖZTÜRK, teknik hizmetler biriminde kataloglama ve sınıflama işlemleri yapmaktadır. Windows Ofis Programları ve SirsiDynix Kütüphane Otomasyon Sistemi kullandığı bilgisayar programları arasındadır.

Kitap okumak, kültür ve doğa gezileri, el sanatları, müzik dinlemek, film izlemek, bulmaca çözmek ve puzzle yapmaktan büyük keyif almaktadır.