İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2012: Yenilikler

2012 Yılı Yeni Abone Olunan Veritabanı

American Association For Cancer Research (AACR) derneği tarafından üretilen, kanser konusunda yüksek etki faktörüne sahip 7 adet Tıp dergisine ilk sayısından günümüze erişim imkânı sağlayan "AACR Journal Collection" a 2012 yılında abone olunmuştur.

Dergiler:

- Cancer Discovery
- Cancer Research
- Clinical Cancer Research
- Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention
- Molecular Cancer Research
- Molecular Cancer Therapeutics
- Cancer Prevention Research

2012 Yılı Yeni Abone Olunan Veritabanı

Türkiye'nin ilk dijital bilgi platformu olan Pecya Türkçe Dijital Bilgi Platformu'nda yer alan 9 dergi ve 25 kitaba 2012 yılında abone olunmuştur.

Abone Olunan Dergiler:

- Akademik Araştırmalar Dergisi = Journal of academic studies
- Akbaba Karikatür Gazetesi
- Akıl Oyunları Mantık ve Matematik Oyunları
- Artist Modern
- Bilim ve Gelecek: Aylık bilim, kültür ve politika dergisi
- Bilim ve Ütopya: Aylık bilim, kültür ve politika dergisi
- Doğu Batı: Üç aylık düşünce dergisi
- Kebikeç : İnsan bilimleri için kaynak araştırmaları dergisi
- Varlık: Aylık edebiyat ve kültür dergisi.

Abone Olunan Kitaplar:

- Aklımdan Geçenler Başımdan Geçenler /
- Baraganın Dikenleri
- Bilinmeyen Tarihimiz 1
- Bilinmeyen Tarihimiz 2
- Bilinmeyen Tarihimiz 3
- Bilinmeyen Tarihimiz 4
- Bülent Akdağ'la Eğitime Felsefeyle Bakmak
- Çocuğun Örselenen Dünyası: Çocuklar ve Çocuk Eğitimi Üzerine Eleştirel Yazılar
- Dava
- Duygusal Zeka
- Eğitim ve Ekonomi: Türkiye'de Yükseköğretimin Getirileri Üzerine Bir Araştırma
- Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı
- İnsanı İnsan Yapmış Bir İnsan ve Günümüze Mirası
- Kişisel Gelişim Alanında Yeni Bir Yaklaşım Kendini Arama Kurtarma
- Neşter Bazen Yanlış Keser
- Parasal Zeka
- Perakendecinin Kategori Yönetimi
- Radyo ve Televizyonda Program Yapalım
- Reklamcılığa Yeni Bakış
- Sekreterin Klavuzu
- Sıradışı Yaşam Becerileri
- Stratejik Analiz: Güç Denklemi Çerçevesinde Türkiye
- Varoluş ve Bilgi
- Ya Evde Yoksan
- Yönetici Sekreterin El Kitabı

Pecya Türkce Dijital Bilgi Platformu'na aboneliğimiz dolayısıyla platformda yer alan ücretsiz başlıklı yayınlara da erişim imkânımız vardır.

NOT: Ekranın sol üst köşesinde yer alan "Kütüphanem" başlığına tıklayarak erişebildiğimiz yayın listesini toplu olarak görebilirsiniz.

Web Sitemizin Arayüzü Yenilendi

Teknoloji lideri rolümüzle sizlere en üst seviyede hizmet sunabilmek amacıyla, yeni projelerimiz ve uygulamalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede, kütüphane web sitemizin arayüzü yenilenmiş ve kullanıma sunulmuştur.

İYTE öğrencilerimizden Hakan YANAZ ve Engin ŞENTÜRK tarafından hazırlanan web sitemizi beğeninize sunuyoruz…

SirsiDynix Symphony: Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi

Kullanıcılarımıza daha verimli ve etkin hizmetler sunabilmek için, Kütüphane Otomasyon Sistemimizi yenileyerek; esnek mimarisi ve dizaynı sayesinde kolaylıkla yeni teknolojiler ile adapte olabilen Entegre Kütüphane Otomasyon Sistemi olan SirsiDynix Symphony’i kullanıma sunduk.

Özellikleri:

• Esnek mimarisi sayesinde, yeni teknolojilerle kolaylıkla uyum sağlar ve kütüphaneler ile kullanıcıların değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilebilir. Yeni işlevler uygulamak veya tamamen yeni modüller ile istemciler eklemek mümkündür.

• Symphony; geniş kapsamlı ILS fonksiyonelliği sayesinde, her seviyede araştırma yapan kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır.

• API'lar ve NCIP, Z39.50 gibi endüstri standardı ve protokolleri ile entegre edilebilmektedir.

• Mobil cihazlar aracılığıyla her zaman bağlantılı olan kullanıcılar kütüphanelerin de kolay erişilebilir, dinamik, kontrol edilebilir yapıda olmasını beklemekte ve daha gelişmiş bilgi hizmetlerine gereksinim duymaktadır. SirsiDynix geliştirdiği BookMyne uygulaması ile kütüphane kaynaklarına mobil cihazlar üzerinden erişim imkânı sağlamaktadır.

Bu özelliğinin yanı sıra:

- Barkod tarama özelliği: Bu özellik sayesinde kullanıcılarımız, kitapçı veya arkadaşının evinde gördüğü bir kitabın barkod taramasını yaparak, kütüphanemizde olup olmadığını kontrol edebilecek, kullanılabilirlik bilgilerine ulaşabilecektir.

- Sosyal öneri motoru Goodreads aracılığıyla, iPhone veya iPod Touch kullanıcılarımız, arkadaşlarının önerdiği kitapları görebilecek, kitap önerisinde bulunabileceklerdir.

- Geliştirilmiş hesap etkileşimleri

BookMyne uygulaması, Apple App Store’dan ücretsiz olarak
indirilebilmektedir. Iphone kullanıcıları için, tüm SirsiDynix
keşif teknolojileri mobil erişimi akıllı tarayıcılar ile
desteklenmektedir.

2012 Yılı Yeni Abone Olunan Veritabanı

The Journal of Cell Biology, The Journal of Experimental Medicine ve The Journal of General Physiology dergilerini içeren The Rockefeller University Press'e 2012 yılında abone olunmuştur.