YETKİM, Ulusal Akademik Ağı ULAKNET’e bağlı yüksek eğitim ve araştırma kurumları için kurulmuş kimlik federasyonudur.
YETKİM, web kaynakları için Tek Oturum Açma (TOA) yöntemi ile kimlik doğrulama ve yetkilendirme altyapısı sağlar. Bu altyapı ile kurumlararası web kaynaklarına erişim basit ve güvenli olur.
Detaylı bilgi için: https://yetkim.org.tr/hakkinda/
Bu rehber YETKİM ile erişimi olan veritabanlarının her birine nasıl bağlanılacağı ile ilgili bilgiler içermekte ve bilgiler görsellerle desteklenmektedir.
Aşağıdaki veritabanlarına kampüs dışından YETKİM ile erişim mümkündür.
- ACM Digital Library (ACM)
- American Chemical Society (ACS)
- American Institute of Physics (AIP)
- Annual Review
- ASME (The American Society of Mechanical Engineers) Digital Collection
- EBSCO Discovery Service (Tüm Kaynaklarda Arama Yap)
- EBSCO Veritabanları (Academic Search Ultimate, Applied Science & Business Periodicals Retrospective, Applied Science & Technology Index Retrospective, Art Index Retrospective, Avery Index to Architectural Periodicals, Belt and Road Initiative Reference Source (The), Business Periodicals Index Retrospective, Business Source Ultimate, Central & Eastern European Academic Source, DynaMed, Education Index Retrospective, ERIC, European Views of the Americas: 1493 to 1750, GreenFILE, Humanities & Social Sciences Index Retrospective, Library, Information Science & Technology Abstracts, MasterFILE Complete, MasterFILE Reference eBook Collection, MEDLINE, Newspaper Source Plus, Newswires, OpenDissertations, Regional Business News, Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983, Teacher Reference Center, TR Dizin, EBSCO eBook Collection)
- Emerald eJournals Premier Collection + Archive + Social Sciences eBooks
- IEEE Xplore Digital Library
- JSTOR Archive Journals Library
- ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text (PQDT Global FT)
- Reaxys
- ScienceDirect E-Books, E-Journals
- Scopus
- Springer
- Springer Nature
- Taylor & Francis Online Journals
- Web of Science (SCI-Expanded, SSCI, AHCI, CPCI, BKCI, ESCI)
- Wiley Online Library
