Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Temmuz 2024: Mutfak Kültürü

Mutfak Kültürü

Can Yücel Tohum Merkezi

‘Tarladan Sofraya” uzanan süreçte iyi, temiz ve adil gıdanın en güzel örneklerini üreterek tohum ve gastronomi arasındaki bağları ortaya konulması amaçlanmaktadır. Merkezde ayrıca okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencilerine uygulamalı doğanın ve doğayla birlikte üretmenin yaşam için ne kadar önemi merkezinde dersler verilmektedir..

Yer:  Bornova

Köstem Zeytinyağı Müzesi 

 

Köstem Zeytinyağı Müzesi, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı temalı ilk müzesi. Kentin tarım kültürüne ilişkin hazırlanacak bir rotanın ilk ayaklarından biri olacaktır hiç kuşkusuz.  Bu müzeyi gezmeden hemen meraklılar için önemli bir not, gezeceğiniz müze “Dünyanın En Büyük Zeytinyağı Müzesi”…   

Köstem Zeytinyağı Müzesi, Pazartesi günü hariç hafta içi 10:00-18:00; hafta sonları  ise10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

https://www.izmir.art/tr/izmir-in-tarim-duraklari-bir-kultur-rotasi