Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ocak 2024: Sinema

SİNEMA

alt

Mutluyuz, boşanma aşamasında olan bir çiftin hayatına odaklanıyor.

Film,  Urla MyCinelifeİstinyepark Renk SinemasıFolkart CinemapinkCinepoll Kemalpaşa SinemasıBornova Batı Sineması'nda gösterimde..

 

alt

Kuru Otlar Üstüne adlı film, Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde çalışan bir öğretmenin, öğrencisini taciz etmekle suçlanmasını konu ediyor. Filmin yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan yaptı, senaryosunu da Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdı. Film, 2023 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve Merve Dizdar, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kuru Otlar Üstüne, Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Film, güçlü karakterleri, uzun ve sakin sahneleri ile Doğu Anadolu'nun güzelliğini yansıtan görüntüleriyle dikkat çekiyor.

Kuru Otlar Üstüne adlı film, Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

Rafadan Tayfa serisinin dördüncü filminde; ekip bu defa, Ajan ve adamları tarafından kontrolden çıkarılmış olan Hayrimatör’ü kurtarmak için bir araya gelecektir. Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör, Urla MyCinelifeMenemen MyCinelifeBornova Batı SinemasıBergama SineGamaCinepoll Kemalpaşa SinemasıFolkart Cinemapink  ve Çeşme Sineması'nda gösterimde.

alt

Yılın en çok beklenen animasyon filmi, büyük usta Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya muhteşem dönüşü… Toronto Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve küçük Mahito’yu izliyor.

Çocuk ve Balıkçıl filmi, Karaca Sineması'nda gösterimde..

 

alt

Wonka filmi, Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor.

Film, Urla MyCinelife, Folkart Cinemapink ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

alt

İstanbul'un sokaklarında kaybolan bir nişanlı, gerçeği bulmak için yola çıkan bir adam. Kaçış mı, yoksa aşk mı? İkilinin kaderi İstanbul'da yazılır.

Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat adlı film, İstinyepark Renk Sineması ve Karaca Sineması'nda..

alt

1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen "Nefes - Yer Eksi İki", hikayeleri kesişen üç farklı karaktere odaklanıyor. 

Film, Urla MyCinelifeMenemen MyCinelife,  İstinyepark Renk SinemasıFolkart CinemapinkBergama SineGama ve Çeşme Sineması'nda gösterimde..

alt

2017 yapımı komedi türünde Ölümlü Dünya filminin devamı niteliğinde olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor

Ölümlü Dünya filmi, nesilden nesile kiralık katillik yapan Mermer ailesinin kimlikleri açığa çıkıyor ve ortaya çıktıktan sonra gelen türlü olaylar konu ediliyor.

Ölümlü Dünya 2 Filmi, Folkart CinemapinkUrla MyCinelife, Bornova Batı SinemasıBergama SineGamaCinepoll Kemalpaşa Sineması  ve Çeşme Sineması'nda gösterimde..