Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Aralık 2023: Sinema

SİNEMA

alt

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı "Atatürk 1881 - 1919", yetim bir çocukken bir kahramana dönüşen Atatürk'ün etkileyici hayat hikayesini konu ediyor. İlk filmde, Mustafa Kemal'in milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemler anlatılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda, daha önce Devrim Arabaları ve 7. Koğuştaki Mucize filmlerine imza atan başarılı yönetmen Mehmet Ada Öztekin bulunuyor. Başrollerde ise Aras Bulut İynemli ve Songül Öden yer alıyor. 

Atatürk 1881 - 1919 (1. Film),  Bornova Batı SinemasıFolkart Cinemapinkİstinyepark Renk SinemasıUnivercity Park Avm, Cinepoll Kemalpaşa Sineması, Bergama CineGama, Urla MyCinelife,  Menemen MyCinelife, Çeşme Sineması'nda gösterimde..

alt

Kuru Otlar Üstüne adlı film, Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde çalışan bir öğretmenin, öğrencisini taciz etmekle suçlanmasını konu ediyor. Filmin yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan yaptı, senaryosunu da Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdı. Film, 2023 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve Merve Dizdar, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kuru Otlar Üstüne, Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Film, güçlü karakterleri, uzun ve sakin sahneleri ile Doğu Anadolu'nun güzelliğini yansıtan görüntüleriyle dikkat çekiyor.

Kuru Otlar Üstüne adlı film, İstinyepark Renk Sineması,  Karaca SinemasıUnivercity Park Avm Sineması ve Bergama SineGama'da gösterimde..

alt

Ridley Scott ile Joaquin Phoenix'i yeniden bir araya getiren film, Fransız İhtilâli sonrası çalkantılı günler yaşayan Fransa'da Napolyon'un imparatorluğa kadar yükselişini odağına alırken, Bonaparte'ın eşi Josephine ile yaşadığı evliliği de gözler önüne seriyor.

Napolyon filmi Urla MyCinelife ve Folkart Cinemapink'te gösterimde..

alt

Açlık Oyunları roman serisine imza atan Suzanne Collins'in 2020 yılında yayınlanan Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı, Panem'in başına geçmesinden yıllar önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow'un hikayesini konu ediyor. Yakışıklı ve çekici bir genç olan Coriolanus Snow, Capitol'de gözden düşen, solmakta olan bir soyun son umududur.

Folkart Cinemapinkİstinyepark Renk SinemasıBergama CineGama, Urla MyCinelife,  Menemen MyCinelife, Çeşme Sineması'nda gösterimde..

alt

Yılın en çok beklenen animasyon filmi, büyük usta Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya muhteşem dönüşü… Toronto Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve küçük Mahito’yu izliyor.

Çocuk ve Balıkçıl filmi, Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

Film, Maşa ile Koca Ayı'nın bir düğünden yılbaşı tatiline uzanan maceralarını anlatıyor.

Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence filmi, Cinepoll Kemalpaşa SinemasıUrla MyCinelife ve Folkart Cinemapink'te gösterimde..

 

alt

Film, çocuk izleyicilere havacılığı ve milli teknolojiyi sevdirmek amacıyla hazırlanmıştır. Filmde, dostluğun, cesaretin ve yardımseverliğin önemi vurgulanmakta..

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası filmi, Bornova Batı SinemasıFolkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sineması Cinepoll Kemalpaşa Sineması, Bergama CineGama, Urla MyCinelife,  Menemen MyCinelife, Çeşme Sineması'nda gösterimde..

alt

The Marvels filmi, Carol Danvers, Kamala Khan ve Monica Rambeau'nun güçlerini birleştirerek evreni kurtarmak için birlikte çalışmasını konu alıyor. 

Folkart Cinemapinkİstinyepark Renk Sineması Cinepoll Kemalpaşa Sineması, Menemen MyCinelife, Urla MyCinelife'ta gösterimde.

alt

Filmde, Trabzon'un Çaykara ilçesine atanan koyu Fenerbahçeli bir öğretmenin gözünden Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinin yansımaları anlatılıyor.

Öğretmen filmi,  Menemen MyCinelife'da gösterimde..

alt

Çok Aşk filmi, korsan film satıcılığı yapan Coşkun'un ilginç hikayesini anlatıyor..

Film,  İstinyepark Renk SinemasıFolkart CinemapinkBornova Batı SinemasıÇeşme Sineması ve Menemen MyCinelife'da gösterimde..

alt

Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi olan bu “Hitchcockvari mahkeme filmi” bir evliliğin dinamiklerini mercek altına yatıran bir psikolojik gerilim. 

Bir Düşüşün Anatomisi filmi, Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın podcast olarak başlattığı mizah programı Meksika Açmazı'nın sinema uyarlaması olan film, aldıkları bir iş teklifi üzerine farklı motivasyonlarla Kapadokya’ya giden ekibin hikâyesini anlatıyor.

Film, Folkart Cinemapink, Menemen MyCinelife, Urla MyCinelife, İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

alt

Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!, 9 Haziran 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerin hain krizi sonucu şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayat hikayesini anlatıyor.

Film, Çeşme Sineması, Urla MyCinelife ve Folkart Cinemapink'te gösterimde..

alt

Barbara, Transit ve Undine’nin yönetmeni Christian Petzold’un son filmi, dünya prömiyerini büyük ödüle layık görüldüğü 2023 Berlin Film Festivali’nin ana yarışmasında yaptı. Yönetmenin doğal elementleri konu alan üçlemesinin ikinci filmi olan Kızıl Gökyüzü, Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

2017 yapımı komedi türünde Ölümlü Dünya filminin devamı niteliğinde olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor

Ölümlü Dünya filmi, nesilden nesile kiralık katillik yapan Mermer ailesinin kimlikleri açığa çıkıyor ve ortaya çıktıktan sonra gelen türlü olaylar konu ediliyor.

Ölümlü Dünya 2 Filmi, Folkart Cinemapink,  Bornova Batı SinemasıBergama SineGamaUnivercity Park Avm Sneması ve Urla MyCinelifeMenemen MyCinelifeÇeşme SinemasıCinepoll Kemalpaşa Sineması ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

alt

Nasreddin Hoca, kendine has espri anlayışı ve bilgelikle ünlüdür. Bu kez bir zaman makinesiyle dinozorlar çağına gitmeye karar verir. Ancak beklediği gibi bir macera yaşamaz. Dinozorlarla dostluk kurar, komik ve eğlenceli anlar yaşar. Hikaye, eğlence dolu anlarla, dostluk ve uyumun önemini vurguluyor.

Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı filmi, İstinyepark Renk Sineması, Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Cinepoll Kemalpaşa Sineması ve Bornova Batı Sineması'nda gösterimde..

 

alt

2022’de Drive My Car ile En İyi Uluslararası Film dalında Oscar kazanan Ryûsuke Hamaguchi’nin bu yeni filmi, eylülde büyük jüri ödülünü kazandığı Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. Ekolojik yıkımı merkezine alan bu politik gerilim, Tokyo’ya yakın bir dağ kasabasında yaşayan Takumi ile kızını izliyor.

Kötülük Diye Bir Şey Yok, yönetmen Ryûsuke Hamaguchi ile filmin müziklerini de besteleyen müzisyen Eiko Ishibashi’nin iki ayaklı ortak projesinin bir parçasını oluşturuyor.

Film, 1 Aralık'tan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

İstanbul'un sokaklarında kaybolan bir nişanlı, gerçeği bulmak için yola çıkan bir adam. Kaçış mı, yoksa aşk mı? İkilinin kaderi İstanbul'da yazılır.

Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat adlı film, Folkart CinemapinkUnivercity Park Avm Sineması ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

Yeniden Sinematek/ "Trois Couleurs":Blanc..

yeniden-sinematek-trois-couleurs-blanc

Krzysztof Kieslowski'ye 1994 Berlin Uluslararası Film Festivali - En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran  üçlemesinin ikinci filmi olan "Trois Couleurs":Blanc, 10 Aralık saat 19.00'da İzmir Sanat'ta, 13 Aralık 2023 tarihinde saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi'nde.

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-trois-couleurs-blanc

Yeniden Sinematek/ "Trois Couleurs":

yeniden-sinematek-trois-couleurs-rouge

1994 Boston Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - Yabancı Dilde En İyi Film,  1994 Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri - En İyi Yabancı Film, 1995 César Ödülleri - En İyi Müzik (Zbigniew Preisner) gibi birçok ödülün sahibi Polonyalı  Krzysztof Kieslowski'nin üçlemesinin sonuncusu olan "Trois Couleurs: Rouge", 24 Aralık 2023 tarihinde saat 19.00'da İzmir Sanat'ta, 27 Aralık 2023 tarihinde saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi'nde..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-trois-couleurs-rouge

alt

Geçmişin izleri, aşk ve dostlukla buluşuyor. Nora ve Hae Sung'un yıllar sonra kesişen yollarında unutulmaz bir buluşma!

Başka Bir Hayatta adlı film, Karaca Sineması'nda gösterimde..

alt

Aşk ve ihtişam arasında sıkışan bir hikaye.. Dram, romantik, tarihi bir film olan Jeanne du Barry,  İstinyepark Renk Sineması ve Karaca sineması'nda gösterimde..

alt

Rosas'ın büyülü dünyasında bir dileğin gücü! Asha ve Yıldız, mucizeleri gerçekleştirmek için karanlıkla savaşıyor.

Dilek adlı film, Urla MyCinelife ve Çeşme Sineması'nda gösterimde..

alt

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı filmi, ünlü müzisyenin zorluklarla dolu hayat hikâyesini konu ediniyor.

Film, Urla MyCinelifeİstinyepark Renk SinemasıFolkart CinemapinkCinepoll Kemalpaşa Sineması ve Bergama SineGama'da gösterimde..

alt

Şadfil'in büyüleyici hikayesi: Fil Kral olma yolunda cesaret, dostluk ve güçle dolu eşsiz bir macera.

Film, Urla MyCinelife'da gösterimde..