Skip to Main Content

EOSC Future Workshop 2023: İYTE ve İzmir Hakkında

İYTE Kütüphanesi Tanıtım Filmi

İYTE Tanıtım Filmi

İzmir Tanıtımı

Güzelliğin Şehri İzmir

Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Denizi'nin kıyısında yer alan Ege'nin incisi İzmir, 8500 yıllık tarihi, verimli toprakları, elverişli iklimi ve 629 km'lik sahil şeridi ile Türkiye'nin üçüncü büyük şehridir. Yılda 300 güneşli gün, mavinin her tonunu sunan bir deniz ve 32 uygarlığın ev sahipliği yaptığı mirasıyla İzmir keşfedilmeyi bekler.

İzmir, ekonomik ve sosyal açıdan dinamik bir şehir olmasını; konumu, iklimi ve birçok farklı kültür ve dine ev sahipliği yapmış olmasına borçludur. Amazonlar, İyonyalılar, Lidyalılar, Persler, Eski Yunanlılar, Asurlular, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar şehrin tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı onlarca farklı medeniyetten sadece birkaçıdır.

4 milyonluk nüfusunun neredeyse yarısının 30 yaşın altında olması İzmir'i hayat dolu bir şehir yapıyor. Onbinlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan şehir, bilim insanları, sanatçılar, iş adamları ve akademisyenler yetiştiriyor.

Yerleşim başladığından bu yana liman kenti olan İzmir, tarihinin her döneminde farklı kültür, dil ve dinden insanların buluşma noktasıdır.

Mükemmel iklimiyle İzmir, zeytin, incir, üzüm, pamuk gibi tarım ürünleri için harika bir doğal ortama sahiptir. Çeşitli deniz ürünleri, şaraplar, yöresel otlar, zeytinyağı ve leziz mutfağı İzmir'i cazip bir şehir yapmaktadır.

Muhteşem tarihin, mavi denizin, lezzetli yemeklerin, özgürlüğün ve şifanın şehri...

Daha fazla bilgi için İzmir Turizm Kitapçığına tıklayınız.

Kaynak: İzmir İl Kitapçığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi