Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Aralik 2022: Sinema

SİNEMA

Yeniden Sinematek-Yürüyen Şato..

2004 -Japonya yapımı, bol ödüllü Animasyon, Fantastik film Yürüyen Şato, kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor..

Yeniden Sinematek "Yürüyen Şato" adlı film gösterimi, 07 Aralık 2022 akşamı saat 20.00'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi'nde,  11 Aralık 2022 akşamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta.

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-yuruyen-sato

Yeniden Sinematek-Oz Büyücüsü..

Dorothy Gale'in maceralarını anlatan, sinema tarihinin en önemli fantastik yapıtlarından biri olarak kabul edilen  Oz Büyücüsü, 7 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu'nda, 11 Aralık Pazar akşamı saat 19.00'da İzmir Sanat'ta ücretsiz olarak izlenebilir..

https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekoz-buyucusu

Yeniden Sinematek-Yeşil Şövalye..

Yeniden Sinematek "Yeşil Şövalye" sinema gösterimi 21 Aralık 2022 saat 20.00'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu'nda ve 25 Aralık 2022 saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi Büyük Salon'da..

https://www.izmir.art/tr/yeniden-sinematek-veya-yesil-sovalye?seans=63838c1868022a2a0fc6c7df

Arabalı Sinema Film Gösterimleri - West Side Story (Batı Yakasının Hikayesi)..

Arabalı Sinema Film Gösterimleri - West Side Story (Batı Yakasının Hikayesi) 25 Aralık 2022 tarihinde İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda..

Gösterim Saati : 20:00

Araç Alımı : 18:00

Genç Bilet Karaca Sineması Günleri..

Vizyonda bulunan sinema gösterimleri için genç bilet hakkını kullanan üyeler, Karaca Sineması’nı arayarak rezervasyon yaptırabilirler.

Genç Bilet kampanyası, 30 Eylül ile 31 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak..

https://www.izmir.art/tr/genc-bilet-karaca-sinemasi-gunleri?seans=633459e713d629512ee2b59a

Lord of The Rings Gecesi
-Yüzük Kardeşliği
-İki Kule
-Kralın Dönüşü

10 Aralık Cumartesi saat 23.00'da Karaca Sineması'nda..

Film, sessiz sakin bir kasabada hayatını devam ettiren Gerda ile Kai'nin, herkesin dondurulmasına sebep olan bir olaya çözüm bulmak için çıktıkları serüveni konu ediniyor.

Karlar Kraliçesi ve Prenses, Urla MyCinelife'da gösterimde..

Peter, kötü Ay Adamı tarafından kaçırılan küçük kız kardeşi Anne'yi kurtarmak için büyülü bir yolculuğa çıkar..

"Aya Sihirli Yolculuk", Urla MyCinelife'da gösterimde.

Film, Gökbey ile bir araya gelen Aslan'ın, Kapadokya'dan başlayıp ülkenin dört bir yanında devam eden serüvenini anlatıyor..

"Aslan Hürkuş Görevimiz Gökbey", Urla MyCinelife,'da gösterimde..

Bir kaza sonucu denize düşen bir bebeğin balıklar tarafından büyütülmesini ve bir balık olmadığını fark ettikten sonra annesini aramasını konu edinen film, 2 Aralık'tan itibaren, İstinyepark Renk Sineması, İzmir Egepark Cinemapink, Avşar İzmir West Park Avm'de gösterimde..

Müzik adası Elegia’da, dünyanın en iyi sanatçısı olarak bilinen ama daha önce yüzü hiç görülmemiş olan Uta, ilk canlı konserini verecek ve hayranlarına kendini gösterecektir..

One Piece Film:Red, Urla MyCinelife, Folkart Cinemapink, University Park Avm Sineması ve İstinyepark Renk Sineması'nda gösterimde..

2007 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayata veda eden Barış Akarsu'nun hayat hikayesini konu edinen film, Barış Akarsu-Merhaba, Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Folkart Cinemapink, İstinyepark Renk Sineması, İzmir Egepark Cinemapink, Avşar İzmir West Park Avm, Bergama SineGama ve Bornova Batı Sineması'nda gösterimde..

Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği Kendi Yolumda filminde, müzisyen Gökhan Özoğuz'un yanı sıra Gökçe Bahadır, Tamer Levent ve Ferit Aktuğ gibi isimler yer alıyor.

Film, Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Folkart Cinemapink, İstinyepark Renk Sineması, İzmir Egepark Cinemapink, Avşar İzmir West Park Avm ve Bornova Batı Sineması'nda gösterimde..

Film, üzerlerine atılan cinayeti çözmek için mecburen işbirliği yapmak zorunda kalan ve kendilerini hiç beklemedikleri bir maceranın ortasında bulan Bulut ve Müjde’nin hikâyesini anlatıyor.

Müjdemi İsterim,  Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Folkart Cinemapink, İstinyepark Renk Sineması, İzmir Egepark Cinemapink, Avşar İzmir West Park Avm, ÇeşmeSineması'nda gösterimde..

Bernard Waber’in çok satan kitap serisinden uyarlanan film, ailesiyle birlikte taşındığı New York'a adapte olmakta zorlanan genç Josh ile şarkı söylemekten ve banyo yapmaktan hoşlanan Timsah Tim'ın arkadaş olması sonrası gelişenleri konu ediniyor.

Tim. Tim .Timsah,  Urla MyCinelife, İzmir Egepark Cinemapink ve Folkart Cinemapink'te gösterimde..

Pandaların uzaylılara karşı verdiği mücadeleyi anlatan film, 2 Aralık'tan itibaren İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde olacak..

Tuhaf bir kadın olan Tina'nın, kendisi kadar tuhaf bir adamı takıntı haline gitirmesi sonucu yaşananları konu edinen film, 4 Aralık Pazar günü Karaca Sineması'nda gösterimde..

Bones and All, toplum dışına itilse de hayatta kalmayı başarmış genç Maren ile hayattan ümidini kesmiş, sivri ve hararetli kişiliğiyle Lee arasında tomurcuklanan ilk aşkı anlatıyor. 

Film, İzmir Egepark Cinemapink ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

Denis Johnson’ın aynı adlı romanından uyarlanan ve 1984 yılında Nikaragua Devrimi sırasında geçen film, Orta Amerika'da görev icabı yaşayan dik kafalı Amerikalı bir kadının, görev sırasında tanıştığı İngiliz iş insanı  ile arasındaki tutkulu aşkı konu alıyor.

Öğle Güneşinde Yıldızlar adlı film, 7 Aralık 2022 Çarşamba gün saat 20.15'te Karaca Sineması'nda..

İyi bir film yapabilmek için ünlü bir film yapımcısı ile anlaşan zengin bir iş adamının hikayesini konu edinen Resmi Yarışma adlı filmin başrollerini Penelope Cruz ve Antonio Banderas paylaşıyor. 

Film, Folkart Cinemapink ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

Yeniden Sinematek-Nibelungen Efsanesi: Siegfried..

Yeniden Sinematek "Nibelungen Efsanesi: Siegfried" sinema gösterimi 4 Aralık 2022 saat 19.00'da İzmir Sanat Merkezi - Büyük Salon'nda...

https://www.izmir.art/tr/yeniden-sinematek-veya-nibelungen-efsanesi-siegfried?seans=638388844e39f1290bf6df56

Avatar 2: Suyun Yolu..

Tam anlamıyla üç boyutlu görsel bir şölen olan James Cameron'ın ikinci Avatar filmi “Avatar : Suyun Yolu”nda tüm kabilelerin  ortak noktası doğaya, tüm canlılara, halkına ve aileye bağlılık...

Film, Agora Balçova, Paribu Cineverse (Konak Pier), Paribu Cineverse (Kipa Extra Balçova), Urla Bamboo AVM My CineLife, İzmir Univercity Park - Buca, Paribu Cineverse (Karşıyaka Hilltown), WestPark Avşar, Menemen Novada AVM My CineLife,  Bergama BerKM Sinegama, Tire Seha Gidel, Paribu Cineverse (Mavibahçe), Paribu Cineverse (Point Bornova), Folkart Cinema Pink, Paribu Cineverse (İzmir Park), Paribu Cineverse (Optimum), EgePark Mavişehir Cinema Pink, Torbalı Kipa Sinevizyon, ,Paribu Cineverse (Forum Bornova)İzmir Sinema Çeşme, Ödemiş Cine1Can'da gösterimde..

-

Emin Alper imzalı film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan bir kasabaya yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor..

"Kurak Günler", Urla Bamboo AVM My CineLife, Folkart Cinema Pink, İzmir Egepark Cinemapink,  İstinyepark Renk Sineması ve Karaca Sineması'nda gösterimde..