İzmir'de Kültür & Sanat - Kasım 2022: Festivaller ve Şenlikler

FESTİVALLER VE ŞENLİKLER

Karaburun Belediyesi Mandalina Festivali..

Mandalina Festivali 5 Kasım'da Karaburun'da..

Seferihisar Belediyesi Mandalina Şenliği..

Seferihisar Mandalina Şenliği, 19 Kasım'da Merkez Kapalı Pazaryeri'nde..

23. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali..

Her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarındaki kısa filmlere Altın Kedi Ödülleri veren festival, İzmir kentinin tek sinema festivali olma özelliğiyle büyük önem taşıyor. Film gösterimleri, paneller, söyleşiler, sergiler ve başka etkinliklerle de desteklenmektedir.

14 ile 20 Kasım 2022 tarihleri arasında'ki bu renkli festivali kaçırmayın!

Sinema Topluluğu,  herkesi 15 ve 16 kasım tarihlerinde Gösteri Merkezi'ne davet ediyor..

15 Kasım: 11.30-12.45 / Animasyon

13.00-17.00 / Ulusal Kurmaca

16 Kasım: 13.30-17.00 / Uluslararası Kurmaca

Zeytin Çocuk Festivali..

Çocuklar adına zeytin odağında düzenlenen ilk festival olma özelliğine sahip Zeytin Çocuk Festivali..
Dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi olan Köstem Zeytinyağı Müzesi, öncelikle çocuklara bu topraklardaki zeytin kültürünü aktarmayı hedeflemekte.
Çocuklara doğa ve zeytin ağacı sevgisini küçük yaşlarda kazandırmanın bilinciyle yola çıkılan "Zeytin Çocuk   Festivali"nin ilki 26 Kasım Dünya Zeytin Günü'nde gerçekleştiriliyor.. İBB Engelli Merkezi işbirliği ile farklı kültürden çocuklarla birlikte Köstem Organik Zeytin Çiftliği'nde adlarına zeytin ağacı dikerek başlayacak etkinlik.
Sağlıklı beslenmede zeytinyağının bilincine de varmaları amacıyla bilgilendirilecek çocuklar, kilden zeytinyağı ile yanan kandiller yapacaklar.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile birlikte zeytinyağlı pizza yapacak olan çocuklar lezzetli bir gün de yaşayacaklar.
Aynı gün saat 18.00'da 50 sanatçının katılımı ile “Zeytine Dokunuş” sergisi açılacak .

ZEYTİN ÇOCUK FESTİVALİ PROGRAMI
26 Kasım Cumartesi