Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Ekim 2022: Sinema

SİNEMA

 

 

 

 

 

 

 

 

Minyonlar'ın ikinci filmi Minions: The Rise of Gru, 70'li yıllarda tarihin en büyük kötülerinden biri olma hayali kuran genç Gru ile yolları kesişen Minyonlar'ın, kötülükleriyle nam salan Vicious 6 ekibine girmeye çalışan Gru'ya yardım etmelerini konu ediniyor.

"Minyonlar", İzmir Cinemaximum -İzmirPark , Kipa Extra Balçova, Optimum, Point Bornova, Mavi Bahçe'de gösterimde..

                                       

 

Ella ve arkadaşları, bir fare bedenine hapsolmuş Prens Alex’e yardım edip, insan haline geri döndürmek için onu kurtarabilecek sihri bozmak amacıyla bir yolculuğa çıkar. 

Sindirella ve Sevimli Arkadaşları, Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife ve İzmir EgePark Cinemapink'te gösterimde..                                                                                                  

Lord of The Rings Gecesi
-Yüzük Kardeşliği
-İki Kule
-Kralın Dönüşü

8 Ekim Cumartesi Karaca Sineması'nda..

The Worst Person in the World, 30'larına yeni girmiş enerjik biri olan Julie'nin, hayattaki yerini bulmaya çalışmasını ve bu arayışın etkilediği ilişkilerini konu ediniyor.

Film Karaca Sineması'nda gösterimde.

Avatar, Urla MyCinelfie, Menemen MyCinelife, Çeşme Sineması,  Folkart Cinemapink, İzmir Egepark Cinemapink'te gösterimde..

Üç boyutlu, son teknoloji ürünü  olan  filmin yönetmeni James Cameron.

 Amerikalı rock grubu The Doors üzerine yapılmış, gelmiş geçmiş en iyi biyografi filmlerinden biri sayılan film, grubun efsanevi solisti Jim Morrison üzerine odaklanıyor. Grubun sıkı bir dinleyicisi olan yönetmen Oliver Stone, solistin fırtınalı yaşamını etkili bir anlatımla gözler önüne seriyor.   

"The Doors" Karaca Sineması'nda gösterimde..

72. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Claire Denis’e En İyi Yönetmen dalında Altın Ayı getiren filmin başrollerinde Juliette Binoche ve Vincent Lindon yer alıyor.

Bıçağın İki Yüzü, Urla MyCinelife ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

İlker Savaşkurt'un yönetmenliğini yaptığı, Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin ve Yasemin Szawlowski'nin rol aldığı film, Folkart Çinemapink'te gösterimde..

Remake, Remix, Rip-Off’la başarıyı yakalayan Cem Kaya’nın Mehmet Akif Büyükatalay’la ortaya çıkardığı bu sıradışı belgesel, Almanya’daki Türkiyeli göçmenlerin, çocuklarının ve torunlarının yaşattığı bağımsız müzik kültürünün eşi benzeri görülmemiş hikâyesini eğlenceli bir dille, ilk defa gün yüzüne çıkan arşiv görüntüleri eşliğinde anlatıyor. 

Aşk, Mark ve Ölüm, Urla MyCinelife ve Karaca Sineması'nda gösterimde..

Hızlı Ayaklar-Olimpiyat Yolunda, spor kariyerinde önüne çıkan talihsizlik ve engellere rağmen potansiyeline ulaşmayı kovalayan Ali'nin hikâyesini anlatıyor.

Film, 30 Eylül'den itibaren Urla MyCinelife, Menemen MyCinelife, Egepark Cinemapink ve Bornova Batı Sineması'nda gösterimde olacak..

Oscar adayı "Beşir'le Vals" filminin yönetmeni Ari Folman'ın son yapıtı Where Is Anne Frank, Anne Frank'in günlüğünü adadığı hayali arkadaşı Kitty'nin yolculuğunu anlatıyor. 

"Anne Frank Nerede",  Karaca Sineması'nda gösterimde..

Brett Morgen'ın, daha önce hiç görülmemiş görüntüler, performanslar ve müzikle anlattığı uzun metrajlı deneyimsel sinema serüveni; David Bowie'nin yaratıcı, müzikal ve ruhsal yolculuğunu keşfediyor.

"Moonage Daydream", 29 Eylül'den itibaren Karaca Sineması'nda.. 

Yeniden Sinematek - Jean-Luc Godard: Devrimci Bir Dahi - Serseri Aşıklar..

Yeniden Sinematek Ekim ayında Godard filmlerini sunuyor..

Ünlü yönetmen Jean-Luc Godard'ın, 1960 Berlin Film Festivali'nde - En İyi Yönetmen (Gümüş Ayı) ödülünü aldığı, Jean-Paul Belmondo'nun başrolünü üstlendiği "Serseri Aşıklar", 9 Ekim 2022 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat'ta, 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 19.00'da Seferihisar Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gösterilecek.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-jean-luc-godard-devrimci-bir-dahi-serseri-asiklar

Yeniden Sinematek - Jean-Luc Godard:Devrimci Bir Dahi- İmgeler ve Sözcükler..

Ustanın bu özgün denemesi, küresel politika, sinema ve kültür arasındaki ilişkiyi sorguluyor.

Jean-Luc Godard'ın 2018 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Özel Ödülü'nü aldığı "İmgeler ve sözcükler", 26 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 20.00'da Seferihisar Kültür Merkezi'nde, 30 Ekim 2022 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat'ta ücretsiz olarak gösterilecek.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematekjean-luc-godard-devrimci-bir-dahi-imgeler-ve-sozcukler

Yeniden Sinematek - Pickpocket..

Robert Bresson`un 1959'da Faro Adası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü aldığı  Pickpocket adlı filmi 16 Ekim 2022 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat`ta.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinametek-pickpocket

Yeniden Sinematek - Bonnie ve Clyde..

Arthur Penn'in, Jean-Luc Godard`ın filmlerinden büyük ölçüde ilham aldığı filmi "Bonnie ve Clyde" 23 Ekim 2022 Pazar günü saat 19.00'da İzmir Sanat'ta..

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/yeniden-sinematek-bonnie-ve-clyde

5. Uluslararası Foça Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri..

Bu yıl 5-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 5. Uluslararası Foça Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri sırasında Marsilya Meydanı ve Reha Midilli Kültür Merkezi belgesel severlerin buluşma noktası olacak.

Film gösterimleri dışında, Türkiye ve yurt dışından gelen yönetmenlerin katılacağı söyleşiler, atölyeler, sergiler ve arkeolog rehberler eşliğinde Foça turları düzenlenecek.

https://www.izmir.art/tr/5-foca-uluslararasi-arkeoloji-ve-kulturel-miras-film-gunleri?seans=633add70bcb84452afdf8b07

Genç Bilet Karaca Sineması Günleri..

Vizyonda bulunan sinema gösterimleri için genç bilet hakkını kullanan üyeler, Karaca Sineması’nı arayarak rezervasyon yaptırabilirler.

Genç Bilet kampanyası, 30 Eylül ile 30 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak..

https://www.izmir.art/tr/genc-bilet-karaca-sinemasi-gunleri?seans=633459e713d629512ee2b59a