Skip to Main Content

İzmir'de Kültür & Sanat - Haziran 2022: Sinema

SİNEMA

                                 

Ünlü Arjantin asıllı Fransız yönetmen Gaspar Noe'nin filmi "Vortex", 13 Mayıs'tan itibaren  Karaca Sinemasında..         

Açıkhava Sinemaları Gösterimi/Bergen..

"Bergen" filmi ilçelerde ücretsiz gösterimde...

16 Mayıs ile 5 Haziran 2022 tarihleri arasında, Beydağ, Karabağlar, Konak, Menemen, Bayraklı, Ödemiş,Dikili, Bergama, Buca, Aliağa, Kınık, Kemalpaşa, Seferihisar ve Karşıyaka'da olacak tüm gösterimler saat 21.00'da başlayacak.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/acikhava-sinemalari-gosterimi-bergen

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu, Nicolas Cage'in baş rolünü oynadığı "Pig" - "Domuz", bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor..

Film 20 Mayıs'tan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hüsran dolu bir hayatı yaşayan Nitram'ın hikayesi, 25 Mayıs'ta Karaca Sineması'nda gösterimde..

İnsanların birlikteliği hakkında, trajikomik sonuçlarla dolu bir film "Örümcek ve Kız". Değişim,fanilik, yakınlık ve ayrılık acısı üzerine şiirsel bir anlatım..

27 Mayıs'tan itibaren Karaca Sineması'nda gösterimde..

Oyunculuğunu Metin Yıldırım, Ali Sürmeli, Halil Ergün, Yakup Yavru ve Coşkun Göğen'in üstlendiği "Sivaslıyıh Gardaş", arkadaşının kendisine piyango bileti vermesiyle hayatı değişen bir adamın hikayesini konu ediyor. 

Film 20 Mayıs'tan itibaren Cinemaximum Optimum ve  Point Bornova ile Torbalı Kipa Cinevizyon'da gösterimde..

"Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera",  yarı tavuk ve yarı tavşan olarak dünyaya gelen genç bir kahraman olan Chickenhare'ın maceralarını takip ediyor..

"Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera", 27 Mayıs'tan itibaren; İzmir Egepark Cinemapink, Park Bornova Site Sinemaları, Bornova Batı Sineması, Cinepol Kemalpaşa Sineması'nda gösterimde.. 

"Cesur Balık Sihirli Dünya'da" filmi, okyanusun derinliklerinde Balık Kasabası'nda yaşayan yunus Delfi'nin, kasabaya tehdit olan yılan balıklarına karşı mücadelesini konu ediniyor.

Film, Urla MyCinelife ve Menemen MyCinelife'da gösterimde..

 

Michaela Pavlatova'nın yönetmenliğini yaptığı "Benim Güneşli Maad'ım" adlı animasyon film, 27 Mayıs'tan itibaren Karaca Sineması'nda..

Yönetmenliğini Krzysztof Kieślowski'nin yaptığı "Aşk Üzerine Kısa Bir Film", 27 Mayıs'tan itibaren Karaca Sineması'nda..

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali ``Caz Eşliğinde Sessiz Film``

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında caz eşliğinde sessiz film gösterimi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi`nde 15 Haziran günü saat 20.00`da başlayacak.

http://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/izmir-uluslararasi-film-ve-muzik-festivali-6060caz-esliginde-sessiz-film6060

 

 

Müzik efsanesi Elvis Presley'nin hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü anlatan film, 24 Haziran 2022 Cuma günü Karaca Sineması'nda gösterimde..

1986 yapımı Top Gun'ın devam hikâyesi olan "Top Gun: Maverick", usta pilot Maverick'in bu kez eğitmen olarak hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası gelişen olayları anlatıyor.

"Top Gun: Maverick", Urla MyCinelife, İzmir Egepark Cinemapink, Folkart Cinemapink, Bornova Batı Sineması, Çeşme Sineması, Bergama CineGama, Cinepol Kemalpaşa Sineması, Menemen MyCinelife'da gösterimde..

80'li yılların efsane çizgi film serilerinden biri olan "Yakari", vahşi bir at ile yola koyulan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor..

"Yakari", Urla MyCinelife, İzmir Egepark Cinemapink, Menemen MyCinelife'da gösterimde.