Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2020: Sizinleyiz!: Sunuş

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan

Değerli İYTE'liler;

Kütüphanemizden haberlerin yer aldığı, kütüphane hizmet ve kaynaklarımızın tanıtımına yönelik olarak 2009 yılından bu yana her eğitim - öğretim döneminin başında hazırladığımız e-bültenimizin Ekim 2020 sayısının içeriğini COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim ihtiyaçlarına göre tamamen farklılaştırdık. Özellikle Enstitümüze yeni gelen öğrencilerimize bu süreçte yararlanabilecekleri kütüphane kaynaklarımız hakkında bilgi vermek ve aynı zamanda kütüphanemizi, hizmetlerimizi yakından tanıdıklarını düşündüğümüz öğrenci ve akademisyenlerimize hatırlatma yapmak istedik.

Fiziksel olarak kütüphanemize bir süre gelemeyecek olabilirsiniz ancak her türlü bilgi ihtiyacınızda yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz. 400 bin civarı elektronik kitaba ve 70 bine yakın elektronik dergiye kütüphanemiz web sitesinden uzaktan erişim yöntemi ile bağlanarak erişebilirsiniz. E kitap ve e-dergilerin yanı sıra yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz aboneliklerimiz mevcut. Gerek akademisyenlerimizin ders anlatırken kullanabileceği gerekse öğrencilerimizin laboratuvar ortamını yaşayabilecekleri video aboneliklerimiz, kişisel gelişim videoları, ingilizce sesli kitaplar ve daha fazlası... Özellikle daha fazla ihtiyaç duyabileceğinizi düşündüğümüz bazı kaynaklarımızı biraz daha ön plana çıkarak e-kaynaklarımız hakkında bilgiler verecek ve kullanımına yönelik ipuçlarını bültenimizde paylaşacağız. Ayrıca sürekli güncellediğimiz Koronavirüs (COVID-19) Rehberi'mizi ve duyurularımızı da takip etmenizi öneririz.

Herhangi bir sorunuz, elektronik kaynaklara erişim probleminiz, talebiniz her ne olursa olsun bizlere library@iyte.edu.tr adresinden erişebileceğinizi önemle vurgularken sağlıklı günlerde görüşmeyi arzuluyoruz.

Sağlıklı, başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi diliyoruz. 

Gültekin GÜRDAL
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı

Not: E-bültenimizi bilgisayarınızdan okuyabileceğiniz gibi mobil cihazlarınızdan da okuyabilirsiniz.