7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Çalıştayı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde YÖK, TÜBİTAK ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile 19-20 Kasım 2019 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Konak, İzmir’de 454 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversite rektörleri, akademisyenler, araştırmacılar, yayıncılar, kütüphaneciler, dergi editörleri, araştırma ofisi çalışanları ve fon sağlayıcı kurumların temsilcilerinin katıldığı konferansı 110 kişi ise web üzerinden takip etti.
7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Projesi Çalıştayı açık erişim, açık bilim ve açık veri konularında farkındalık yaratmak ve Türkiye’de açık bilim politika, strateji, mevzuat, alt yapı ve hizmetlerinin Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu olmasına destek vermek; ülkemizde özellikle YÖK ve TÜBİTAK Başkanlıkları tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar konusunda bilgi paylaşımında bulunmak, gelinen noktaları tüm paydaşlarla değerlendirmek amacıyla “Sürdürülebilir Açık Bilim ve Açık Bilgide Eşitlik” teması ile düzenlendi.
“7. Ulusal Açık Bilim Konferansı ve OpenAIRE Advance Çalıştayı”nın açılış konuşmaları İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve YÖK Açık Bilim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yapıldı.
Detaylı Bilgi, sunum ve slaytlara ulaşmak için tıklayınız.
Soldan sağa: Prof. Dr. Altuğ Özpineci, Arş.Gör. Marina Angelaki, Dr. Paolo Budroni, Prof. Dr. Şebnem Burnaz, İlkay Holt, Prof. Dr. Yaşar Tonta, Öğr. Gör. R. Orçun Madran, Prof. Dr. Şirin Tekinay, Gültekin Gürdal, Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Yusuf Baran, Öğr. Gör. Dr. Ahu Pakdemirli, Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Prof. Dr. Abdullah Atalar, Prof. Jean-Pierre Finance, Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, Prof. Dr. Alper Baba, Paola Masuzzo
Kütüphanemiz tarafından Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları ile Rosetta Stone Library Solution dil öğrenme aracının detaylı kullanımına yönelik kullanıcı eğitimi 27 Kasım 2019 tarihinde İYTE Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Eğitim, EBSCO firma temsilcisi tarafından verildi.
Rosetta Stone Library Solution dil öğrenme aracının detaylı kullanımına yönelik eğitim, YDYO öğrencilerinin yoğun katılımı ile 4 ayrı oturum şeklinde gerçekleştirildi. Öğleden sonraki oturum "Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları" ise Enstitüdeki tüm akademisyen ve öğrencilere yönelikti. Online dil eğitim seti olan Rosetta Stone 30 dil içeren içermektedir. İçerdiği 30 dil: İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), Fransızca, Almanca, İtalyanca, Arapça, Çince (Mandarin), Dari Farsçası, Flemenkçe, Filipin Dili, Yunanca, Lehçe, Hintçe, Endonezya Dili, İrlanda Dili, Japonca, Korece, Latince, Afganca, Farsça, İbranice, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, İsveççe, Türkçe, Urduca, Vietnam Dili. Rosetta Stone Mobil Uygulama Erişim Kılavuzu: https://youtu.be/Vya2d-zCBdE Rosetta Stone’u mobil cihazlara nasıl indirebileceğinizi gösteren sunum dosyası için: https://goo.gl/UgmvwD Rosetta Stone ile ilgili detaylı içerik bilgisi için: https://goo.gl/grwm1q Detaylı bilgi için: http://libguides.iyte.edu.tr/rosettastone |
Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Kütüphanesinden bir heyet 25 Kasım 2019 tarihinde kütüphanemizi ziyaret etti. Gelen ziyaretçilerimizle İYTE'deki Açık Bilim çalışmaları ve akademik arşiv sistemi DSpace ile ilgili deneyimler paylaşıldı.
TED İzmir Koleji 24 Aralık 2019 tarihinde kütüphanemizi ziyaret etti. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal tarafından küçük misafirlerimize Araştırma Yöntemleri ve Bilgi Okuryazarlığı eğitimi verildi.