Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2019: Kütüphanemizden Haberler

Kütüphanemizin Oturma Kapasitesi Arttı

Enstitümüzdeki öğrenci sayısının yıldan yıla artması ile özellikle sınav zamanları kütüphanemizde oturacak yer bulmada sorun yaşanması nedeniyle kütüphanemize yeni masa, sandalyeler ve mobilyalar alındı. Yeni masa ve mobilyalar hızlıca yapılan montaj işlemlerinin ardından yeni eğitim öğretim yılı açılışına hazır hale getirildi.

Özellikle sınav zamanları dinlenme molalarında öğrencilerimizin dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak, modern ve rahat koltukların konulduğu bir dinlenme alanı oluşturuldu.

Daha önce 685 olan oturma kapasitesi şu anda 1000 kişi civarına ulaştı.Kütüphanemizin oturma kapasitesinin artmasının yanısıra modern bir görünüm de kazanmasına öncülük eden Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Yusuf Baran ve Kütüphaneden Sorumlu Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Gamze Tanoğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Poster Sunumu

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin GÜRDAL 16-18 Eylül 2019 tarihlerinde Porto, Portekiz'de gerçekleştirilen Open Science Fair Konferansı'na katılarak İYTE Kütüphanesi'nin proje ortaklarından olduğu OpenAIRE projesinin Türkiye'deki açık erişim/açık bilim konusundaki çalışmarına etkisine ilişkin poster sunumu yaptı. 

Konferansta son derece ilgi gören posterde, İYTE'nin 2011 yılında OpenAIRE Plus, 2015 yılında OpenAIRE 2020 ve 2018 yılında OpenAIRE Advance projelerine dahil olmasıyla hem açık erişim / açık bilim politiikaları hem de altyapı olarak Türkiye'deki gelişmelere vurgu yapıldı.

Postere erişmek için tıklayınız. 

 

 

Kütüphane Web Sitemizin Arayüzü Yenilendi

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, sürekli kendini yenileme ilkesiyle hareket eden Kütüphanemizin web sitesi arayüzü yenilendi. Kullanıcı dostu olarak tasarlanan web sitemiz aynı zamanda mobil uyumlu.

Gürhan Özsamancı'nın İki Şiir Kitabı Kütüphanemizde

2008 yılında İYTE Fizik Bölümü lisans, 2016 yılında  İYTE Şehir Planlama yüksek lisans mezunlarımızdan olan ve şu anda  İYTE Kariyer Destek Birimi Koordinatörü olarak görev yapan Gürhan Özsamancı, yazarı olduğu 2 şiir kitabını kütüphanemize hediye etti. Eylül 2019'da basılan ve Özsamancı'nın ilk şiir kitaplarından olan "Bir Oda, Bir Adam, Bir Aşk" ve "Külkedisi" isimli kitaplarını kütüphanemizden ödünç alabilirsiniz.​