Skip to Main Content

İYTE Kütüphanesi E-Bülten Şubat 2010: Bunları Biliyor Musunuz?

Bunları Biliyor Musunuz?

•    İYTE Kütüphane Katalogu AquaBrowser’da tarama yaptığınızda gelen sonuçlar; basılı kitap, elektronik kitap, tez ve video olabilmekte ve her bir başlığın yanında ne olduğu yazmaktadır. Basılı kitapları kitap salonlarında raflarda bulabilir, elektronik kitap olduğunda ise “İnternet Linki” olarak verilen Linke tıklayarak kitaba elektronik olarak erişebilirsiniz. Video olarak gösterilen multimedya kaynaklardır (belgesel, film, muzik DVD, CD vs.), ödünç alabilir, tezlere ise internet linki aracılığıyla tam metin erişebilir veya basılı tezleri kütüphanede inceleyebilirsiniz.

•    Kitaplar LC (Amerikan Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemi) ne göre sınıflandırılmakta ve raflara açık raf esasına göre konusal olarak yerleştirilmektedir.

•    Konularına göre sınıflandırılan kitaplardan A’dan P’ye kadar olanlar bir salonda, Q’dan Z’ye kadar olan kitaplar ise diğer kitap salonunda bulunmaktadır.

•    Kütüphanemiz giriş (zemin) katında bulunan elektronik kütüphane salonumuzdaki bilgisayar laboratuarımızdan çalışma saatlerimiz dahilinde sınırsızca yaralanabilir, ayrıca taşınabilir bilgisayarlarınızla kütüphane binasının her bölgesinde kablosuz internet bağlantısıyla internete bağlanabilirsiniz.

•    Elektronik kütüphanedeki DVD çalar TV’lerden bütün üyelerimiz serbestçe yararlanabilir. E-kütüphanedeki salon sorumlusundan kimlik karşılığında kulaklık ve kumanda alarak rahatça yararlanabilirsiniz.

•    Kütüphanede renkli, siyah beyaz fotokopi çekilebilen, tarayıcı, cd, dvd kopyalama işlemi yapılabilen, çıktı alınabilen ve kırtasiye malzemesi satılan bir “Fotokopi Merkezi” zemin kat E blok’ta bulunmaktadır.

•    ILL, Kütüphane koleksiyonlarında bulunmayan bilgi kaynaklarının, diğer kurumlardan, bu kurumların ödünç verme kurallarına bağlı olarak sağlanmasıdır. Kitap isteklerinin geliş süresi ortalama 5-15 gün, makale isteklerinin ise 5-20 gündür.