LibGuides: İYTE Kütüphanesi E-Bülten Ekim 2020: Sizinleyiz!: Veri Tabanlarımızdan Örnekler

ScienceDirect

ScienceDirect Journals This link opens in a new window ScienceDirect's extensive and unique full-text database covers authoritative titles from the core scientific literature, including high-impact factor titles. We have access to 2,283 journals
ScienceDirect E-Books This link opens in a new window We have access to nearly 4.000 Scientific and technical books from the year 1995 to 2007 and 28 Books and Handbook Series.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) konsorsiyumu kapsamında erişimimize açık olan ScienceDirect platformu Elsevier yayınevininin değişik konularda 2293 dergisindeki makaleleri içermektedir.

ScienceDirect platformu üzerinden 1995-2007 yılları arasındaki 4.000'e yakın kitap satın alma kapsamında erişimimize açıktır.

Ayrıca; binlerce Elsevier dergisi, makalesi ve kitap bölümü ScienceDirect'te açık erişimli olarak yer almaktadır.

ScienceDirect daha ilgili dergi makaleleri ve kitap bölümleri bulmayı kolaylaştıran sofistike arama ve bilgi çekme araçları içermektedir.

Kullanım Kılavuzu(Tr)
Kullanım Kılavuzu(Eng)

Erişimimiz olan dergi listesi için tıklayınız.

Springer Link

SpringerLink This link opens in a new window SpringerLink is one of the world's leading interactive databases for high-quality STM journals. SpringerLink is a powerful central access point for researchers and scientists.
Springer E-Books This link opens in a new window We have access to 14.533 e-books published by Springer from the year 2005 to 2008.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında erişimimiz olan SpringerLink aracılığı ile farklı konu başlıklarında 2.000'in üzerinde dergiye tam metin erişimimiz vardır.

Ayrıca 2005-2008 yılları arasını kapsayan 14.533 kitap satın alma kapsamında koleksiyonumuzda yer almaktadır.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Eğitici Video

EBSCOHOST Veritabanları

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında aşağıda yer alan EBSCO veri tabanlarına erişimimiz vardır. İçerik bilgileri ve detaylar için tıklayınız.

Dergi listesi için tıklayınız.

Tam Metin Veri Tabanları

Academic Search Ultimate This link opens in a new window Academic Search Ultimate offers students an unprecedented collection of peer-reviewed, full-text journals, including many journals indexed in leading citation indexes. The combination of academic journals, magazines, periodicals, reports, books and videos meets the needs of scholars in virtually every discipline ranging from astronomy, anthropology, biomedicine, engineering, health, law and literacy to mathematics, pharmacology, women’s studies, zoology and more.
Business Source Ultimate This link opens in a new window Business Source Complete is the world's definitive scholarly business database, providing the leading collection of bibliographic and full text content. As part of the comprehensive coverage offered by this database, indexing and abstracts for the most important scholarly business journals back as far as 1886 are included. In addition, searchable cited references are provided for more than 1,300 journals.
Central & Eastern European Academic Source This link opens in a new window Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) provides full text (including PDF) coverage for scholarly journals published in central and eastern European countries. This multidisciplinary, multilingual database offers full text content to many academic.
ERIC This link opens in a new window ERIC, the Education Resource Information Center, provides access to education literature and resources. The database contains more than 1.3 million records and provides access to information from journals included in the Current Index of Journals in Education and Resources in Education Index.
MasterFILE Complete This link opens in a new window This database offers the largest collection of popular full-text magazines, reference books and other highly-regarded sources from the world's leading publishers, covering virtually every subject area of general interest. It also includes an extensive image collection containing photos, maps and flags.
MasterFILE Reference eBook Collection This link opens in a new window This ebook reference collection offers a rich selection of eBook titles covering a broad range of general reference subjects. Topics include biography, history, careers, cooking, literature, genealogy, health, parenting, personal finance, politics, architecture, science, current events, social-emotional health, sports, and travel.
Newspaper Source Plus This link opens in a new window Newspaper Source Plus includes more than 860 full-text newspapers, providing more than 35 million full-text articles. In addition, the database features more than 857,000 television and radio news transcripts.
OpenDissertations (OA) This link opens in a new window OpenDissertations is an open-access database built to assist researchers in locating both historic and contemporary dissertations and theses. Created with the generous support of the H.W. Wilson Foundation and the Congregational Library & Archives in Boston, it incorporates EBSCO’s previously released American Doctoral Dissertations, and features additional dissertation metadata contributed by select colleges and universities from around the world. Providing researchers with citations to graduate research across a span of time, from the early 20th century to the present, this database will continue to grow through regular updates and new partnerships with graduate degree-granting institutions.
Regional Business News This link opens in a new window This database provides comprehensive full text coverage for regional business publications. Regional Business News incorporates coverage of more than 80 regional business publications covering all metropolitan and rural areas within the United States.
Belt and Road Initiative Reference Source (The) This link opens in a new window The Belt and Road Initiative Reference Source is a collection of full-text journals and publications to support the understanding and study of the One Belt One Road mega-region including parts of Asia, the Middle East, and Central and Eastern Europe. It is the only comprehensive source of Full text journals and publications published in, and about the 65 countries which make-up the One Belt One Road initiative.
TR Dizin (EBSCOhost platfomu) This link opens in a new window ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics and History to International Development, Linguistics and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

Bibliyografik Veri Tabanları

Applied Science & Business Periodicals Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) This link opens in a new window Applied Science & Business Periodicals Retrospective™ contains citations to more than 4.5 million articles from nearly 1,700 periodicals. From the rise and fall of drugs to the business of oil to the emergence of the global economy, this resource offers a rich account of technological advances, business strategies, company profiles, iconic executives and scientists, and much more.
Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 This link opens in a new window Applied Science & Technology Index Retrospective™ offers indexing for more than 1,400 periodicals—with citations to more than three million articles—this database is the perfect reference for tracking down important studies, exploring historic controversies, finding papers by innovators, researching the development of particular technologies, and more.
Art Index Retrospective: 1929-1984 (H.W.Wilson) This link opens in a new window Art Index Retrospective™: 1929 -1984 provides users access to over half a century of art literature covering fine, decorative, and commercial art. Content includes high-quality indexing of nearly 600 publications, many of which are peer-reviewed, and citations of over 25,000 book reviews.
Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 (H.W. Wilson) This link opens in a new window Business Periodicals Index Retrospective™ 1913-1982 offers a rich compendium of resources on the history of business, from accounts of technological advances and business strategies, marketing triumphs and failures, company profiles and iconic executives. It is invaluable for research into the broader developments that shape present-day capitalism, from the history of telecommunications to the rise of the global automobile market, and from the building of the international monetary system to the worldwide credit crunch. This resource contains indexing of more than 1,000 periodicals, with citations to more than 2.5 million articles.
Education Index Retrospective: 1929-1983 This link opens in a new window Education Index Retrospective™: 1929-1983 indexes more than 800 periodicals and yearbooks, and cites approximately 850,000 articles, including book reviews. Subject coverage includes adult education, continuing education, literacy standards, multicultural/ethnic education, teaching methods and much more.
European Views of the Americas: 1493 to 1750 This link opens in a new window This bibliographic database is an index for libraries, scholars and individuals interested in European works that relate to the Americas. EBSCO Publishing in cooperation with the John Carter Brown Library, has created this resource from "European Americana: A Chronological Guide to Works Printed in Europe Relating to The Americas, 1943-1750", "the authoritative bibliography that is well-known and respected by scholars worldwide. The database contains more than 32,000 entries and is a comprehensive guide to printed records about the Americas written in Europe before 1750.
GreenFILE This link opens in a new window GreenFILE offers well-researched information covering all aspects of human impact to the environment. Its collection of scholarly, government and general-interest titles includes content on global warming, green building, pollution, sustainable agriculture, renewable energy, recycling, and more. The database provides indexing and abstracts for more than 384,000 records, as well as Open Access full text for more than 4,700 records.
Humanities & Social Sciences Index Retrospective Retro Index This link opens in a new window Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 offers a broad range of subject coverage in the humanities and social sciences with high quality indexing of more than 1,300,000 articles in nearly 1,100 periodicals, dating as far back as 1907, as well as citations of over 240,000 book reviews.
Library, Information Science & Technology Abstracts This link opens in a new window Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) indexes more than 560 core journals, nearly 50 priority journals, and nearly 125 selective journals; plus books, research reports and proceedings. Subject coverage includes librarianship, classification, cataloging, bibliometrics, online information retrieval, information management and more. Coverage in the database extends back as far as the mid-1960s.
Medline This link opens in a new window MEDLINE provides authoritative medical information on medicine, nursing, dentistry, veterinary medicine, the health care system, pre-clinical sciences, and much more. Created by the National Library of Medicine, MEDLINE uses MeSH (Medical Subject Headings) indexing with tree, tree hierarchy, subheadings and explosion capabilities to search citations from over 5,400 current biomedical journals.
Newswires This link opens in a new window EBSCO's Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.
Teacher Reference Center This link opens in a new window Teacher Reference Center provides indexing and abstracts for 280 of the most popular teacher and administrator journals and magazines to assist professional educators.
Web News This link opens in a new window EBSCO's Web News provides near real-time access to thousands of top news feeds from around the globe. This collection includes over 14,000 feeds covering a range of business and general news topics. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record.

Kanıta Dayalı Veri Tabanları

DynaMed This link opens in a new window DynaMed is the clinical reference tool that clinicians go to for answers. Content is written by a world-class team of physicians who synthesize the evidence and provide objective analysis.

Turcademy - Türkiye Akademik Yayınlar Platformu

TURCADEMY Türkiye Akademik Yayınlar Platformu This link opens in a new window Turcademy offers access to e-books published by Anı Yayincilik, Gazi Kitabevi, Palme Yayincilik, Pegem Akademi and Seckin Yayincilik. We have subscribed to Engineering, Natural Science packages.

Türkiye’de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak akademik yayınları dijital olarak sunan TURCADEMY Türkiye Akademik Yayınlar Platformu veri tabanında Mühendislik ve Doğa Bilimleri paketlerine aboneliğimiz vardır.

Turcademy, Türkiye’deki e-kitap yayıncılığına katkıda bulunmak amacıyla Informascope firması tarafından geliştirilmiş yerli bir e-kitap platformudur.

Total Materia Erişimi Hakkında

Aboneliklerimiz arasında bulunan geniş kapsamlı malzeme veri tabanı Total Materia'ya gerek kampüs içinden gerekse kampüs dışından erişmek için hesap oluşturmanız gerekmektedir.

İYTE email adresinizle bir defaya mahsus REGISTER seçeneği ile kayıt oluşturun.
Email adresinize gelecek olan şife ve giriş bilgileriyle giriş yapabilirsiniz.

Total Materia hakkında detaylı bilgilye ulaşmak için tıklayınız.

Scopus

Scopus This link opens in a new window Scopus is the largest abstract and citation database of peer-reviewed literature: scientific journals, books, and conference proceedings.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) konsorsiyumu kapsamında erişimimiz olan Scopus, hakem denetimli literatür (bilimsel dergiler, kitaplar ve konferans raporları) özet ve atıf veri tabanıdır

Scopus, bağımsız bir inceleme kurulu tarafından titizlikle incelenip seçilen 24.600 aktif başlık ve 5.000 yayıncıdan gelen içeriği endeksler ve insanları, yayınlanmış fikirleri ve kurumları bağlamak için altta yatan zengin bir meta veri mimarisi kullanır.

Gelişmiş araçlar ve analizler kullanarak Scopus, kesin alıntı sonuçları, ayrıntılı araştırmacı profilleri ve daha iyi kararlar, eylemler ve sonuçlar sağlayan bilgiler üretir.

Kullanım Kılavuzu(Tr)
Kullanım Kılavuzu(Eng)

Web of Science

Web of Science (Web of Science Core Collection, Crants Index, KCI-Korean Journal Database, Preprint Citation Index, SciELO Citation Index) This link opens in a new window Explore the world’s leading citation database with multidisciplinary coverage of over 10,000 high-impact journals in the sciences, social sciences, and arts and humanities, as well as international proceedings coverage for over 120,000 conferences.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) konsorsiyumu kapsamında Web of Science'a erişimimiz vadır. Bilim, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerde ilgi alanınızdaki en kaliteli araştırmaları bulmak için, 74.8 milyondan fazla kaydı, en iyi dergilerden, konferans bildirilerinden, kitaplardan tarayabilirsiniz. Atıf yapılan referans linklerini kullanarak, alanınızda çalışan uzman araştırmacıların makaleleri arasındaki konu bağlantılarını keşfedebilirsiniz.

Web of Science Hakkında (TR)
Web of Science Hakkında (ENG)
Kullanım Kılavuzu (TR)
Kullanım Kılavuzu (ENG)

Turnitin

Turnitin This link opens in a new window Encourage original ideas and prevent plagiarism at scale.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) konsorsiyumu kapsamında Turnitin İntihal Yazılımı erişimimize açıktır.

Turnitin OriginalityCheck, eğitimcilerin, öğrenci ödevlerini yanlış alıntılama ve olası intihale karşı sürekli olarak güncellenen veri tabanı ile karşılaştırarak kontrol etmelerini sağlar. Her bir orijinallik raporu, öğrencilerin akademik doğruluğunu korumanın yanında aynı zamanda öğretmenlere öğrencilerine doğru alıntılama yapmayı öğretme fırsatı verir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Turnitin Kullanımı Hakkında Önemli Bilgiler:

İYTE Kütüphanesi tarafından hesabınız tanımlandığında tarafınıza "Turnitin "İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ" hesabına, hesap yöneticisi tarafından öğretmen olarak eklendiniz." içerikli bir ileti gönderilecektir. Bu iletiyi aldıktan sonra en geç 24 saat içerisinde iletiyle birlikte size gönderilen geçici hesap bilgileriyle hesabınızı aktive etmeniz gerekmektedir. Hesap aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmenizin ardından hesabınıza giriş yapacak ve adım adım başlangıç sürecinde olacaksınız, aynı zamanda şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi değiştirme şansına da sahip olacaksınız. Sistem tarafından size gönderilen geçici şifrenin büyük küçük harfe duyarlı olduğunu ve şifrede Türkçe karakter kullanılmaması gerektiğini unutmayınız. Kopyalayarak doğrudan tarayıcınıza yapıştırmanızı tavsiye ederiz.
Turnitin sisteminde, sadece akademisyenler için hesap açılabilmekte, öğrencilere (lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri) hesap açılamamaktadır. Ancak, akademisyenler kendi hesaplarının altında oluşturdukları sınıflara öğrencileri için hesap ekleyebilirler.
Kullanıcının, analiz yapmak üzere yüklediği dokümanını, Turnitin içerik havuzunda yer almasını engellemesi mümkündür. Varsayılan olarak dokümanlar içerik havuzuna gider. Ancak; ayarlardan, havuzda yer alınması istenmeyen dokümanlar için, “depo yok” seçeneği işaretlenerek, içerik havuzunda yer almamaları sağlanabilir.
“Hızlı Gönder / Quick Submit” seçeneği seçilerek yapılan yüklemeler, otomatik olarak depoya gittiğinden bu seçeneğin kullanılmaması son derece önemlidir. Bu seçenek üzerinden yapılan yüklemeler, depoya gideceğinden aynı doküman tekrar yüklendiğinde %100'e yakın bir benzerlik çıkacaktır. Sorun yaşanmaması için bu konuya dikkat edilmesi son derece önemlidir.
Turnitin kullanımında, yüklenen dokümanların yanlışlıkla havuza gönderilmesi ve kullanıcının kendi hesabından ilgili çalışmayı silmesinden dolayı sıkıntılar yaşanmaktadır (%100 benzerlik gibi). Doküman kullanıcı tarafından hesaptan silinse dahi havuzdan silinmemektedir. Bu nedenle yüklenen ve havuza gönderilen dokümanların library@iyte.edu.tr adresine bildirilmeden SİLİNMEMESİ son derece önemlidir. Hesaplardan silinen belgelerin daha sonra Turnitin tarafından tespit edilerek, silinmesi maalesef mümkün değildir.

Turnitin Yardım Sayfası

E-Book Central (ProQuest)

Ebook Central (e-books) This link opens in a new window Use Ebook Central to quickly and easily find relevant ebooks and chapters; read online; search within the ebook; and highlight, take notes and bookmark pages in your online copy, stored on your bookshelf for you. You can also share your research with others, download ebooks and chapters to your laptop or mobile device, and more.

Aboneliklerimiz arasında yer alan "Ebook Central" veri tabanından çeşitli disiplinlerde 209.574 elektronik kitaba tam metin erişilebilmektedir. Bu kitaplar dışında Ebook Central'de 5 dakika boyunca inceleyebileceğiniz kitaplar da yer almaktadır. Sadece abone olduğumuz kitapları görmek istiyorsanız "Kütüphanenin aboneliği kapsamında" kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Kampüs dışından E-Book Central'e bağlandığınızda tüm cihazlardan abone olduğumuz kitaplara tam metin erişiminiz mümkün olacaktır. Ancak bilgisayar veya mobil cihazınıza kitap indirmek istediğinizde hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız istenmektedir.

Kampüs dışında iken hesap oluşturmak için:

E-Book Central'e kampüs dışı yöntemiyle bağlı olduğunuzdan emin olunuz.
Sağ üst köşede bulunan "Sign in" (sayfa dili Türkçe seçili ise "Oturum Aç") linkine tıklayın.
Gelen sayfada "Create Account" (sayfa dili Türkçe seçili ise "Ebook Centra ne katıl") linkine tıklayın.
Enstitü email adresiniz ile hesabınızı oluşturun.

E-Book Central'in kullanımı ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Ebook Central Rehber
Ebook Central Video Eğiticileri

Springer Nature

Nature Journals All and Academic Journals This link opens in a new window We can access "Nature Journals All" and ''Academic Journals All'' Collections. The Academic journals on nature.com are prestigious titles in a broad range of specialties for scientific communities and established medical or scientific societies.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında Springer Nature dergilerine erişimimiz vardır.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Academic Journals (38 Dergi)
Nature Journals All (46 Dergi)

Taylor and Francis

Taylor & Francis Online Journals This link opens in a new window Taylor & Francis is one of the oldest commercial journals publisher in the world, and one of the leading global academic publishers. We have access 1804 journals.
Taylor & Francis E-Books This link opens in a new window It is accessible 207 Taylor & Francis E-books published in the following subject fields: Engineering and Technology, Built Environment, Environment and Agriculture, Bioscience, and Computer Science.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında Taylor & Francis yayınevine ait farklı konularda 2187 dergiye erişimimiz vardır.

Ayrıca satın aldığımız 207 e-kitaba erişebilmekteyiz.

Kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Dergi listesi için tıklayınız.

Wiley

Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities, computer science & information technology.
Open the link below to see the list of journals we have access to:
https://libguides.iyte.edu.tr/ld.php?content_id=35207229

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında Wiley yayınevine ait farklı konularda 1497 dergiye erişimimiz vardır.

Dergi listesi için tıklayınız.

ProQuest Dissertations & Theses

ProQuest Dissertations and Theses Global Full Text (PQDT Global FT) This link opens in a new window ProQuest Dissertations & Theses Global is the most comprehensive collection of dissertations and theses in the world.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL konsorsiyumu kapsamında erişimimiz olan ProQuest Dissertations & Theses Global dünyanın en kapsamlı tez koleksiyonudur, binlerce üniversiteden milyonlarca çalışma içermektedir.

Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

Onarchitecture

OnArchitecture video katalogları; dünya çapında önde gelen mimarlar (Frank O. Gehry, Robert Venturi, Denise Scott Brown, Moshe Safdie vb...) ile yapılan görüşmeleri, belli başlı eserler ve tesislerin kayıtlarını içermesinin yanı sıra mekanların kullanıcıları ile yapılan görüşmeleri de kapsamakdatır.

Akademisyenler için çağdaş bir kaynak olan OnArchitecture, eğitim çalışmalarının arttırılması, müfredat ve metodoloji geliştirilmesinde araç niteliğindedir. Öğrencilerin ise girişimciliğinin artmasına, kendi kendine öğrenmesine, eleştirel düşünme ve global bakış açısı geliştirmesine yardımcı olmaktadır.

Mobil araçlarınızdan kullanmanız mümkündür. Broşüre erişmek için TIKLAYINIZ.

Art History Research net (AHRnet)

AHRnet - Art History Research net This link opens in a new window AHR net consists of four related and linked databases: ReVIEW – Provides full text of arts and architecture journals. Arts + Architecture ProFILES – Includes biographical data on over 40,000 artists, architects and designers. Design Abstracts Retrospective – Contains abstracts of decorative, applied arts and design journals published between 1900-1986. Includes over 60,000 entries. Research Sources: 1. THE POSTER – Contains extensive information on the Poster, including: A History of the Poster: a Bibliographical and Online Survey; digitizations of the most of the significant books, exhibition catalogues and journals on the Poster published between 1890s-1920s; and an International Directory of Poster Collections. AHRnet Biographical Dictionary of British and Irish Architects 1800-1950: The AHRnet Biographical Dictionary of British and Irish Architects 1800-1950 includes approximately 3,000 entries extracted from the Art History Research net database Arts+Architecture ProFiles (A+AP).

Art History Research net (AHRnet) aboneliğimiz kapsamında sanat tarihi ile ilgili birbiriyle ilişkili ve bağlantılı aşağıda detayları verilen beş veri tabanlarına erişimimiz vadır.

ReVIEW: 19. ve 20. yüzyıl başlarının güzel ve dekoratif sanat dergilerinin dijitalleştirilmiş, taranabilir tam metinlerini içermektedir.

Design Abstract Retrospective: 1900-1986 yılları arasında mimarlık ve sanat alanında yayınlanmış önemli kaynakların, kitapların ve dergilerin özet ve indeks bilgilerini içerir.

Arts + Architecture ProFILES: 45,000 civarı sanatçı, tasarımcı, zanaatkâr ve mimarın biyofrafik bilgilerini içermektedir.

Arts: Search Research Guides: İnternette ücretsiz erişimi olan sanat, mimarlık, tasarım dergilerinin listesini görebilir ve bu dergilerin tam metinlerine erişebilir; yine aynı şekilde tasarımcı, mimar, zanaatkar, ressam ve heykeltraşların biyografilerine ulaşabilirsiniz.

Research Sources: 1. The Poster: Posterin tarihi hakkında kapsamlı araştırma verilerini içerir

Resources Sources: 2 : British & Irish Architecture and Decorative and Applied Arts 1850s to the 1930s: 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın ilk yıllarında İngiltere ve İrlanda'da yayınlanan her kitabı, sergi kataloğunu, broşürü ve konferans makalesini sayısallaştırmak için devam eden bir projedir.

Reaxys

Reaxys This link opens in a new window Reaxys is a unique web-based chemistry workflow solution which supports research and fuels discovery by integrating searches for reaction and substance data with synthesis planning and chemical sourcing.
Reaxys Guide:
https://libguides.iyte.edu.tr/reaxys

Aboneliklerimiz arasında bulunan Reaxys, önde gelen kimyacıların ilgili kimya literatürü, geçerli bileşik özellikleri ve deneysel prosedürleri aramaya harcayacakları zamanın yarıya inmesine yardımcı olan son derece sezgisel bir veri tabanıdır.

İlaç geliştirme, çevre sağlığı ve güvenliği çalışmaları ve malzeme bilimi dahil tüm kimya araştırmalarını desteklemesi için tasarlanmış olan Reaxys, en tecrübesizinden en tecrübelisine kadar tüm bilim adamları için yanıtlara giden en kısa yoldur.

Güçlü arama seçenekleri ve ustalıkla derlenmiş kimya verileriyle, Reaxys kimyacılar ve araştırmacılara yardımcı olur:

Kimyasal yapıları, özellikleri ve reaksiyonları keşfedin
İlgili kimya literatürünü ve patentlerini kolayca bulun
Pürüzlerden arındırılmış ve sezgisel arayüzlerle sorgular oluşturun
Bileşik sentezleme ve satın alma seçeneklerini değerlendirin
Kurum ya da kuruluş içinde ve dışında araştırma verilerini paylaşın
Dahili ve yayınlanmış deneysel verileri karşılaştırın

Scival

Elsevier'in SciVal çözümü tüm dünyada 14.000 araştırma kuruluşu ve 230 ülkenin araştırma performanslarına hızlı ve kolay erişim sağlar.

Günümüz Ar-Ge ortamı araştırma yöneticilerinin kuruluşlarının araştırma projelerinin kalitesi ve etkisini ölçmek için daha iyi yollar bulmasını gerektirmektedir. Gelişmiş veri analizi süper bilgisayar teknolojileri kullanan SciVal, saniyeler içinde güçlü veri görselleştirmeleri oluşturmak için muazzam miktarda veriyi anında işleyebilmenize imkan verir.

Kampüs Dışından Erişim Bilgileri

1. https://www.sciencedirect.com/customer/authenticate/manra adresine bağlanınız.

2.Gelen sayfada iyte uzantılı mail adresinizi yazınız.

3. Şifrenizi yazarak "continue" butonuna basınız. (Daha önceden oluşturulmuş ScienceDirect veya Scopus hesabınız varsa, aynı şifreyi kullanın)

4. İYTE e-mail adresinize gelen aktivasyon linkine tıklayarak uzaktan erişim bağlantınızı gerçekleştirin.

Ithenticate

iThenticate This link opens in a new window iThenticate, which is used to evaluate academic papers (except student homeworks and theses: License agreement of iThenticate doesn't permit to use it for student homeworks and theses. Please use Turnitin for those material) in order to detect plagiarism. iThenticate's control database consists of academic databases, academic journals and publications and 17+ billion web pages. Differently from Turnitin, iThenticate does not add the checked documents to its database.

TÜBİTAK ULAKBİM’in EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) konsorsiyumu kapsamında iThenticate yazılımına erişimimiz vardır.

Akademik çalışmalardaki (öğrenci ödevleri ve tezler hariç: iThenticate lisans anlaşması gereği öğrenci ödevleri ve tezler için kullanılmamalıdır. Ödev ve tezler için lütfen Turnitin'i kullanınız) intihalleri tespit etmek amacıyla iThenticate programı, ULAKBİM tarafından yalnızca öğretim üyelerinin hizmetine sunulmuştur. iThenticate’in veri havuzunda akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlar ile 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır. Turnitin’den farklı olarak, iThenticate ile kontrol edilen yayınlar, sistemin veri havuzuna eklenmemektedir.

Programı kullanmak isteyen akademisyenlere Kütüphane tarafından şifre verilecektir. Şifre almak isteyenlerin library@iyte.edu.tr yada sukruidin@iyte.edu.tr adresine isim, soy isim ve e-mail adreslerini bildirmeleri rica olunur.

DSpace@IZTECH - İYTE Akademik Arşiv Sistemi

DSpace@IZTECH, İYTE bünyesinde üretilen kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolayan ve aynı zamanda bu yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunan bir akademik arşiv sistemidir. DSpace@IZTECH bünyesinde şu anda 5823 yayın bulunmaktadır.