Skip to Main Content

Koronavirüs (COVID-19) Rehberi / Coronavirus (COVID-19) Guide: Sanal Müzeler

COVID-19 salgını sebebiyle eğitimi desteklemek amacıyla oluşturulmuştur. / It has been prepared to support education due to the COVID-19 outbreak.

Sanal Müzeler Listesi

Akron Art Museum

Akron Sanat Müzesi, 1850'den beri üretilen sanat koleksiyonunun sergilenmesine adanmış 1900 metrekarelik galeri alanına sahiptir. Müze ayrıca ulusal ve uluslararası koleksiyonlardan gelen gösterilere de ev sahipliği yapmaktadır.

Albright-Knox

Albright–Knox Sanat Galerisi uzun zamandır sanatçıların eserlerini derinlemesine toplayarak değil, önemli eserler edinmeye çalışarak faaliyet gösterir. Galerinin koleksiyonu yüzyıllar boyunca sanata yayılan birkaç parça içerir. Empresyonist ve Post-Empresyonist stiller Paul Gauguin ve Vincent van Gogh gibi on dokuzuncu yüzyıl sanatçılarının eserlerinde bulunabilir.

Arkas Sanat Merkezi

Arkas Sanat Merkezi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından yaratılan ve dokuz yüzden fazla eser içeren Arkas Koleksiyonu ile çeşitli eserleri sergiliyor. Eylül 2019'dan Ocak 2020'ye kadar Pablo Picasso'nun eserleri Picasso-Méditerranée projesinin bir parçası olarak Arkas Sanat Merkezi'nde sergileniyor.

Ayasofya Museum

Ayasofya, eski çağlarda Yunan Ortodoks Hristiyan katedrali, daha sonra bir Osmanlı camisi ve şimdi İstanbull'da bir müzedir. MS 537'de Geç Antik Çağ'da inşa edilen bina, büyük kubbesi ile ünlüdür.

British Museum – Londra

İngiltere Londra'nın Bloomsbury bölgesinde yer alan British Museum, insanlık tarihi, sanatı ve kültürüne adanmış bir kamu kurumudur.

Brooklands Museum

Müze, özel bir limited şirketi olan Brooklands Museum Trust Ltd. tarafından işletilmektedir ve amacı Brooklands'ın benzersiz mirasını korumak ve yorumlamaktır.

Byzantine and Christian Virtual Museum

Müzenin 30.000'den fazla eseri vardır. Müzede yer alan çok çeşitli türdeki materyallerin (simgeler, duvar resimleri, el yazmaları ve kağıt üzerinde çalışmalar, küçük sanat eserleri, seramik, tekstil, resimler, mozaikler, kopyalar) tarihi geçmişi MS 3. YY.'dan MS 21. YY.'a kadar uzanır.

Canadian Museum of History

Müzenin temel amacı, Canada'nın insanlık tarihini ve halkının kültürel çeşitliliğini aydınlatan maddi nesneleri toplamak, çalışmak, korumak ve sunmaktır.

Children’s Museum of South Dakota

ABD'deki tek tam boyutlu kalıcı animatronic T.rex örneklerinden biridir ve yıl boyunca bünyesinde birkaç oyun alanını barındırır.

Cleveland Museum of Art

Uluslararası Asya ve Mısır sanatına sahip olmasıyla tanınan müze, dünyanın dört bir yanından gelen 61.000'den fazla sanat eserinin kalıcı bir koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Cooper Hewitt

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tarihi ve çağdaş tasarıma adanmış tek müzedir. Koleksiyon ve sergileri yaklaşık 240 yıllık tasarım estetiğini ve yaratıcılığını keşfediyor.

Corning Museum of Glass

The Corning Museum of Glass, New York Corning'de cam sanatı, tarihi ve bilimine adanmış bir müzedir. 1951 yılında Corning Glass Works tarafından kuruldu ve şu anda yaklaşık 3.500 yıldan eski 50.000'den fazla cam objeden oluşan bir koleksiyona sahiptir.

Cranbrook Art Museum

Cranbrook Art Museum binlerce sanat, mimari, tasarım ve el sanatının yanı sıra Cranbrook ile ilgili eserleri içeren bir koleksiyona sahiptir.

Dali Theatre Museum

The Dali Theatre and Museum, İspanya'nın Katalonya kentindeki Figueres'teki sanatçı Salvador Dali'ye adanmış bir müzedir. Salvador Dali sahnenin altındaki bir kript içine gömüldü

Dolmabahçe Palace

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, İstanbul Boğazı'nın Avrupa kıyısında yer alan Dolmabahçe Sarayı, 1856'dan 1887'ye ve 1909'dan 1922'ye kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun ana yönetim merkezi olarak hizmet vermiştir.

Dr. Bhau Daji Lad Museum – Mumbai

Bhau Daji Lad Mumbai Şehir Müzesi (eski adıyla Victoria ve Albert Müzesi) Mumbai'deki en eski müzedir. Byculla Hayvanat Bahçesi, Byculla Doğu yakınlarında bulunan tesis, orijinal olarak 1855 yılında dekoratif ve endüstriyel sanatların hazine evi olarak kurulmuş daha sonra Dr. Bhau Daji Lad onuruna yeniden adlandırılmıştır.

Fuji Art Museum – Tokyo

Yaklaşık otuz bin eser koleksiyonu Japonya, Asya ve Avrupa kültür ve sanatlarını kapsamaktadır ve Müze diğer ülkelere gezici sergiler düzenlemektedir.

Galleria degli Uffizi – Floransa

En önemli İtalyan müzelerinden biri ve en çok ziyaret edilen, aynı zamanda dünyanın en büyük ve en iyi bilinen müzelerinden biridir ve özellikle İtalyan Rönesansı döneminden kalma paha biçilmez eserler koleksiyonuna sahiptir.

Glazer Children’s Museum

Tampa şehir merkezindeki 53.000 metrekarelik bir tesiste yer alan müzede çok sayıda temalı alanda 170 interaktif sergi bulunuyor. Gezici sergiler ara sıra müzenin kalıcı koleksiyonunu da destekliyor.

Google Art & Culture

Google Arts & Culture, halk girişimin ortak müzelerinde yer alan sanat eserlerinin yüksek çözünürlüklü görüntülerine erişebileceği çevrimiçi bir platformdur.

Guggenheim

Empresyonist, Post-Empresyonist, erken Modern ve Çağdaş sanatın sürekli genişleyen bir koleksiyonunun kalıcı evi ve aynı zamanda yıl boyunca özel sergiler sunuyor.

Hallwyl Museum

Hallwyl Müzesi, Hamngatan'ın Berzelii Parkı'na bakan, Stockholm'ün merkezindeki tarihi Hallwyl Evi'nde yer alan bir İsveç ulusal müzesidir.

International Association Children in Museum

Uluslararası Müzelerdeki Çocuklar Derneği, Avusturya'nın Graz kentinde bulunan ofisi ile kar amacı gütmeyen bir müze uzmanları ağıdır. Kuruluş şu anda 40 farklı ülkeden yaklaşık 120 üyeden oluşmaktadır. Bunlar büyük organizasyonlardan bireysel müze profesyonellerine kadar uzanmaktadır.

İstanbul Modern

Kalıcı koleksiyon, Türkiye'den çok çeşitli sanatçıların eserlerini içeriyor. Ayrıca Tony Cragg, Julian Opie, Monica Bonvicini, Adrian Villar Rojas, Olafur Eliasson, Liam Gillick, Doug Aitken ve Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla da dahil olmak üzere uluslararası sanatçıların eserlerini içeriyor.

İstanbul Toy Museum

İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul, Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde bulunan bir oyuncak müzesidir. Müze Türk şair ve romancı Sunay Akın tarafından 2005 yılında kuruldu.

Long Island Children’s Museum

Long Island Çocuk Müzesi, her yaştan çocuğa saatlerce keşif yapabilecekleri 14 interaktif sergi, canlı tiyatro, sanat alanları ve günlük aktiviteler sunuyor.

Louvre – Paris

Dünyanın en büyük sanat müzesi ve Paris'te yer alan tarihi bir anıt. Şehrin merkezi bir simgesi olan Seine'nin sağ kıyısında bulunur. Tarih öncesi dönemden 21. yüzyıla kadar yaklaşık 38.000 nesne, 72.735 metrekarelik bir alanda sergileniyor.

Metropolitan Museum – New York

Halk dilinde "MET" olarak anılan New York Metropolitan Sanat Müzesi, ABD'nin en büyük sanat müzesidir.

Ministry of Culture and Tourism

Web sitesinde birçok tarihi yer ve müze için sanal turlara bağlantılar bulabilirsiniz.

Musee d’Orsay

Müze, tablolar, heykeller, mobilyalar ve fotoğrafçılık dahil olmak üzere 1848'den 1914'e kadar Fransız sanatına sahiptir.

Musei Vaticani – Roma

Roma Katolik Kilisesi ve Papalık tarafından yüzyıllar boyunca toplanan muazzam koleksiyondan eserleri, dünyanın en ünlü Roma heykelleri ve Rönesans Sanatının en önemli şaheserleri de dahil olmak üzere sergilerler.

Museo Archeologico – Atina

Atina Arkeoloji Müzesi 1978 yılında kurulmuştur ve aslen kasabanın Palazzo Ducale bölgesinde bulunmaktadır. 2000 yılında müze Giuseppe Visocchi tarafından kurulan eski okulun birinci katına aktarıldı.

Sanal Müzeler Listesi

Museu de Arte – São Paulo

MASP, Brezilya'da müzecilik ve sanat eğitimi ile ilgili birçok önemli girişimin yanı sıra bir kültür merkezi olarak öncü rolüyle de kendini gösterdi ve aynı zamanda II. Dünya Savaşı sonrası sanatla ilgilenen ilk Brezilya müzesi oldu.

Museum of Anatolian Civilizations

Bir Osmanlı binası içerisinde yer alan müzede Anadolu arkeolojisinin birçok eseri vardır. Paleolitik dönemle başlar ve Neolitik, Erken Tunç, Asur ticaret kolonileri, Hitit, Frig, Urartu, Yunan, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri boyunca kronolojik olarak devam eder.

National Archaeological Museum

Atina'daki Ulusal Arkeoloji Müzesi, tarih öncesi dönemden geç antik döneme kadar Yunanistan ve çevresindeki çeşitli arkeolojik yerlerden en önemli eserlerden bazılarına ev sahipliği yapıyor

National Gallery of Art – Washington

Galerinin resim, çizim, baskı, fotoğraf, heykel, madalya ve dekoratif sanat koleksiyonu, Batı Sanatının Orta Çağ'dan günümüze tek gelişimini ve Amerika'da Leonardo da Vinci'nin tek resmini bünyesinde barındırır.

National Museum of Canada

The national museums of Canada, federal Kanada Hükümeti tarafından işletilen dokuz ulusal müze sistemidir. Ulusal müzeler Kanada'nın insan ve doğa tarihinin korunması, sergilenmesi ve araştırılmasını sağlayan merkezlerdir.

National Museums of Australia

Başkent Canberra'da yer alan The National Museum of Australia, Avustralya'nın sosyal tarihini korur ve yorumlar, ülkeyi şekillendiren kilit konuları, insanları ve olayları keşfeder.

New York Archaeological Repository

Her sergi bir genel bakış, önerilen daha fazla okuma ve seçilen eserler hakkında bilgi içerir.

Oakland Museum of California

Oak Street'te yer alan California sanat, tarih ve doğa bilimlerine adanmış disiplinlerarası bir müzedir.

Pera Museum

İstanbul, Beyoğlu (Pera) ilçesinin Tepebaşı semtinde bir sanat müzesidir. 19. yüzyıl sanatında Oryantalizme özel olarak odaklanmıştır.

Pergamon

The Pergamon Museum Bergama Sunağı, Babil İştar Kapısı, Anadolu'da bulunan kalıntılardan yeniden inşa edilen Milet Pazar Kapısı ve Mshatta Cephe gibi anıtsal yapılara ev sahipliği yapıyor.

Pinacoteca di Brera – Milano

The Pinacoteca di Brere di Milano, Raphael ve Caravaggio'nun başyapıtları da dahil olmak üzere İtalya'nın önde gelen sanat koleksiyonlarını içerir.

Pitt Rivers Museum

The Pitt Rivers Museum, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nin arkeolojik ve antropolojik koleksiyonlarını sergileyen bir müzedir.

Pittsburgh Children’s Museum

The Children’s Museum of Pittsburgh, Pennsylvania'daki uygulamalı interaktif bir çocuk müzesidir. 

Prado – Madrid

12. yüzyıldan 20. yüzyılın başına kadar dünyanın en iyi Avrupa sanat koleksiyonlarından birine sahip olduğu yaygın olarak kabul edilir.

Rijksmuseum
Müze, Rembrandt, Frans Hals ve Johannes Vermeer'ın bazı başyapıtları olan 1200-2000 yıllarından toplam 1 milyon nesne koleksiyonundan 8.000 sanat ve tarih nesnesi sergiliyor.

Sakıp Sabancı Museum

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul, Türkiye'de kaligrafi sanatı, dini ve devlet belgelerinin yanı sıra Osmanlı döneminin resimlerine adanmış özel bir güzel sanatlar müzesidir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanal Müze

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü kapsamında yer alan bazı müzeler sanal turla erişime açıldı.

The Fric

The Frick seçkin Eski Usta resimleri ve Avrupa heykel ve dekoratif sanatlarının seçkin örnekleri ile bilinir.

The Henry Ford

Müze koleksiyonu John F. Kennedy'nin başkanlık limuziniFord Theatre'den Abraham Lincoln'ün başkanı, Thomas Edison'un laboratuvarı, Wright Brothers‘ bisiklet mağazası, Rosa Parks otobüsü ve diğer birçok tarihi sergiyi içeriyor

The Hermitage Museum

The State Hermitage Museum, Rusya'da bir sanat ve kültür müzesidir. Dünyanın ikinci büyük sanat müzesi, 1764 yılında Büyük İmparatoriçe Catherine'de kuruldu.

The J. Paul Getty Museum

The J. Paul Getty Museum koleksiyonu Neolitik dönemden Geç Antik Dönem'e kadar Yunan, Roma ve Etrüsk sanatını; Orta Çağ'dan yirminci yüzyılın başlarına kadar aydınlatılmış el yazmaları, resimler, çizimler, heykel ve dekoratif sanatlar dahil Avrupa sanatı; ve başlangıcından günümüze kadar uluslararası fotoğrafçılıkla ilgili birçok materyali içerir.

The Science Museum

The Science Museum, Stephenson's RocketPuffing Billy (hayatta kalan en eski buharlı lokomotif), ilk jet motoruApollo 10 komut modülüFrancis Crick ve James Watson DNA modelinin rekonstrüksiyonu gibi 300.000'den fazla eşyadan oluşan bir koleksiyona sahiptir.

The Vatican

The Vatican Museums, Vatikan'daki kamu sanat ve heykel müzeleridir. Roma Katolik Kilisesi ve Papalık tarafından yüzyıllar boyunca toplanan muazzam koleksiyondan eserleri, dünyanın en ünlü Roma heykelleri ve Rönesans Sanatının en önemli şaheserleri de dahil olmak üzere sergilerler.

Topkapı Palace

Topkapı Sarayı, İstanbul'un Fatih ilçesinin doğusunda büyük bir müzedir. 15. ve 16. yüzyıllarda Osmanlı sultanlarının ana ikametgahı ve idare merkezi olarak hizmet vermiştir.

Van Gogh Museum

Amsterdam'da yer alan The Van Gogh Museum, dünyadaki Vincent van Gogh'un (1853-1890) en büyük sanat eserleri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Virtual Migration Museum

The Virtual Migration Museum göçün hikayesini 3 boyutlu olarak anlatıyor. Ziyaretçiler, her biri benzersiz bir temaya sahip farklı binalara girip keşfedebilecekleri kurgusal bir kentsel manzaradan geçebilirler.

Westminster Abbey

Westminster'daki Saint Peter Collegiate Kilisesi olarak resimlenen Westminster Manastırı, Westminster Sarayı'nın hemen batısında, Londra, İngiltere'deki Westminster Şehrindeki büyük bir Gotik manastır kilisesidir.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ‘Sagalassos’ sergisi, 360 derece sanal turla: Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Sagalassos antik kentine ve Pisidia bölgesinin tarihine ışık tutan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisini 360 derece sanal turla erişime açtı.

Yellowstone National Park

Yellowstone dramatik kanyonlar, dağ nehirleri, yemyeşil ormanlar, kaplıcalar ve en ünlü Old Faithful da dahil olmak üzere fışkıran gayzerlere sahiptir. Ayılar, kurtlar, bizon, geyik ve antilop dahil yüzlerce hayvan türüne de ev sahipliği yapar.

Yosemite National Park

1984 yılında bir Dünya Mirası alanı olarak adlandırılan Yosemite, granit kayalıkları, şelaleleri, berrak akarsuları, dev sekoya bahçeleri, gölleri, dağları, çayırları, buzulları ve biyolojik çeşitliliği ile uluslararası alanda tanınmaktadır. Parkın neredeyse% 95'i vahşi doğadadır.

Zeugma Museum

Türkiye'nin Gaziantep ilçesinde bulunan Zeugma Mozaik Müzesi, 1700m² mozaik içeren dünyanın en büyük mozaik müzesidir.